Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Lielvārde/FatPipe" var atgūt līderpozīcijas

"Lielvārde/FatPipe" var atgūt līderpozīcijas
Toms Akmeņlauks bija rezultatīvs abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē un arī Lielvārdes pēdējā mačā
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Zaudējuši divas spēles ar lielu rezultāta starpību, Elvi vīriešu florbola līgas klubs "Lielvārde/FatPipe" sašķobīja savas pozīcijas tabulā, taču šodien komanda var atgūt līderpozīcijas.

"Kurši/Ekovalis" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 18:00 Liepājā
Liepājas "Kurši/Ekovalis" pagājušajā nedēļas nogalē viesojās Vidzemē, kur pēc šokējoši smagās 1:11 sagrāves pret "Rubeni", prata tikt pie vērtīgiem trim punktiem, ar 7:5 apspēlējot "FBK Valmiera", kad uzvaras vārtus ar ļoti skaistu raidījumu guva Ralfs Polis, kurš tikai maijā svinēs savu 15. dzimšanas dienu. Pašlaik liepājnieki ar 24 punktiem 13 spēlēs atrodas sestajā vietā. Komanda par savām pozīcijām nevar būt droša, jo divu uzvaru attālumā atrodas gan čempionāta līderi, gan arī vienība, kas atrodas ārpus izslēgšanas spēļu zonas. Pieredzējušais Mihails Kostusevs ar 36 (13+23) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet daudz no viņa neatpaliek Edgars Freimanis (28), Ričards Dēvits (26) un Kaspars Klamers (26).

Lielvārdes komanda ilgāku laiku atradās turnīra tabulas vadībā, taču pēdējās divās spēlēs bija piedzīvoti gana bezcerīgi zaudējumi Ulbrokas un Talsu komandām, kas viņus atvirzīja uz ceturto vietu tabulā. Taču vakar savā laukumā izdevās tikt galā ar tā brīža līderiem "Rubeni", kas pozīcijas atkal ļāvis uzlabot. Pašlaik "Lielvārde/FatPipe" ar 28 punktiem 14 spēlēs atrodas otrajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no Ulbrokas vienības, kura gan nospēlējusi par vienu spēli vairāk. Līdz ar to, uzvarot Liepājā, "vardes" atkal nostāsies tabulas galvgalī. Toms Akmeņlauks vakar papildināja savu punktu ražu ar diviem precīziem metieniem un viņam tagad ir 33 (17+16) punkti. Ar 26 punktiem seko Juris Gribusts, bet Nikam Blumfeldam ir 24 punkti.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Lielvārdē komandas nodemonstrēja ļoti aizraujošu un rezultatīvu florbolu ar Lielvārdes florbolistiem gana ierasto scenāriju. Trešā perioda ievadā piecu minūšu laikā tika zaudēti trīs vārti, kas no 6:4 pārsvara lika nonākt iedzinējos. Taču pēc tam septiņu minūšu laikā Toms Akmeņlauks atbildēja ar saviem trim vārtu guvumiem, kas ļāva svinēt 9:8 panākumu.

"Ogres vilki" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Ogre
Ogres komanda vakar centās parūpēties par sezonas lielāko pārsteigumu, astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām izbraukumā saglabājot izredzes tikt pie pirmajiem punktiem sezonā, cīnoties ar valsts čempioniem. Beigās gan nācās piedzīvot kārtējo neveiksmi, šoreiz ar rezultātu 5:8. Spēle gan aizritēja ar milzīgu mājinieku pārsvaru, taču "Ogres vilki" teju perfekti izmantoja savas iespējas, piecus vārtus gūstot, izdarot vien 12 metienus pa sāncenšu vārtiem. Ierasti rezultatīvi bija abi līderi Elvijs Jankovskis (22+9), kuram trīs precīzi metieni un Markuss Januševskis (16+12), kurš atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem. Pēc vakar piedzīvotā zaudējuma ogrēnieši zaudējuši pat matemātiskas izredzes iekļūt starp astoņām labākajām komandām, lai varētu debitēt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Ja Ogres vilkiem sezona nav izvērtusies veiksmīga, tad vilki no Talsiem, tuvojoties sezonas izskaņai, sākuši demonstrēt arvien labāku sniegumu. Vakar komanda savā laukumā ar 8:5 pieveica "FBK Valmiera", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un turnīra tabulā ar 26 punktiem 14 spēlēs pakāpās uz ceturto vietu. Panākums šovakar viesos talsiniekiem ļaus ielauzties labāko trijniekā. Kārtējos trīs punktus vakar nopelnīja komandas rezultatīvākais spēlētājs Toms Bitmanis (17+10), bet spilgtu maču aizvadīja 18 gadus jaunais Emīls Krūmiņš, kuram četri vārti un viena piespēle. Viņš ar 24 (20+4) punktiem joprojām ir otrs rezultatīvākais komandā un nu jau gana pārliecinošs komandas līderis gūto vārtu ziņā.

Ogrēnieši nereti gana līdzvērtīgi ar konkurentiem spēj nospēlēt divas trešdaļas, bet pirmā apļa mačs Talsos neietilpst šajā kategorijā. Jau pēc pirmās trešdaļas talsinieki bija iekrājuši ļoti pārliecinošu 7:1 vadību, spēli uzvarot ar 14:5. Ar četriem vārtu guvumiem toreiz izcēlās Jānis Ragovskis, bet viesu rindās Markuss Januševskis tika pie diviem precīziem metieniem.


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".