Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Lekrings" centīsies reabilitēties Stalbē, pastarīte viesosies Rīgā

"Lekrings" centīsies reabilitēties Stalbē, pastarīte viesosies Rīgā
Cēsu "Lekrings"
Foto: Raivo Sarelainens

"Elvi" florbola līgā vīriešiem 13. janvārī tiks aizvadītas divas spēles. Aizvadītās sezonas bronzas medaļniece Cēsu "Lekrings" viesosies pie savas komandas ilggadējā tēla Inga Laiviņa un viņa trenētās Strupes "Pārgaujas", savukārt pēdējā play-off pozīcijā esošā FK "Rīga" uzņems līgas pastarīti "Talsi/Irlava".

"Pārgauja" - "Lekrings"
Pulksten 20:00 Stalbe

Principiāla cīņā Stalbē gaidāma ne tikai dēļ abu komandu pozīcijām turnīra tabulā, bet arī dēļ drāmas, kas starpsezonā risinājās abu komandu starpā. Ilggadējā Cēsu komandas ikona un seja Ingus Laiviņš, atsakot "Lekrings" piedāvājumam kļūt par komandas treneri, pārgāja uz ģeogrāfiski tuvākajiem kaimiņiem, kļūstot par Stalbes "Pārgaujas" galveno treneri. Pēc gada pārtraukuma florbolā atgriezās aizsargs Mārtiņš Rajeckis, pielaikojot "Pārgaujas" formu pierastās "Lekrings" vietā. Tikmēr pretējā virzienā no Stalbes uz Cēsīm devās iepriekšējās sezonas rezultatīvākais "Pārgaujas" spēlētājs Olafs Zvīnis. Ņemot vērā to, ka pretējās komandās spēlēs brāļi un ilggadējie komandas biedri, intrigai spēlē starp "Pārgauju" un "Lekringu" trūkt nevajadzētu.

Stalbes "Pārgauja" pirmo riez pēdējo četru sezonu laikā ir nopietns pretendents uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Ar septiņām uzvarām 13 spēlēs un 18 punktiem turnīra tabulā "Pārgauja" dala sesto pozīciju ar Kocēnu "Rubenes" florbolistiem. Liels nopelns "Pārgaujas" šīs sezonas progresā ir pieredzējušo aizsargu Mārtiņa Rajecka (5+14) un Inga Laiviņa (2+3) pienesumam laukumā un uz soliņa. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Gvido Lauga (25+13), kurš pēc četru gadu gaitām Rīgā starpsezonā atgriezās "Pārgaujas" rindās. Stalbes komandas pamatvārtsargs Renārs Arājs šosezon vidēji atvairījis 85,0% pretinieku metienu pa savas komandas vārtiem. Turklāt viņš jau četras reizes šosezon saņēmis balvu kā komandas labākais spēlētājs un tas ir dalīts labākais rādītājs līgā."Pārgauja" pēdējo spēli aizvadīja pirms Ziemassvētkiem, trešajā periodā ar 6:9 izlaižot uzvaru Valmierā. Liels jautājums šajā spēlē būs "Pārgaujas" gatavība spēlei pēc trīs nedēļu pārtraukuma.

Cēsu "Lekrings" gadu sākuši ar negaidīti smagu sakāvi pret valmieriešiem. Cēsnieki nespēja gūt vārtus, savā laukumā ar 0:8 pirmo reiz savā laukumā ļaujot uzvarēt FBK "Valmiera" florbolistiem. Neskatoties uz šo neveiksmi, "Lekrings" saglabā trešo pozīciju turnīra tabulā ar 13 spēlēs 10 gūtām uzvarām un 28 sakrātiem punktiem. Salīdzinoši ar šī vakara pretiniekiem Cēsu komandā punktu guvēji sadalījušies līdzvērtīgāk. Rezultatīvākais ir uzbrucējs Andris Rajeckis (11+14), kuram seko pieredzējušais aizsargs Andris Malkavs (9+14). Uzreiz aiz viņiem ir vēl divi Latvijas izlases uzbrucēji Pēteris Trekše (13+9) un Aleksandrs Abramovs (10+9). Vārtsargu līnijā šosezon visilgāko laiku laukumā pavadījis lēcējpeļu vārtu vīrs Normunds Krūmiņš, kura vidējais atvairīto metienu procents pēc spēles ar valmieriešiem noslīdējis uz 82,7%. Lai sezonas izskaņas saspringtajā grafikā atvieglotu darbu Krūmiņām, "Lekrings" vārtsargu līniju papildinājis talsenieks Markuss Plūdums.

Svaigā atmiņā palicis sezonas starts, kad cēsnieki ļoti vareni iesāka mačus, jau pirmajā trešdaļā burtiski satriecot pretiniekus, turpinājumā gana sekmīgi nosargājot iekrāto pārsvaru. Aplūkojot pēdējo maču rezultātus, redzams, ka pēdējās četrās spēlēs uz pirmo pārtraukumu cēsnieki devušies, esot iedzinējos, bet vadībā pēc pirmā perioda "Lekrings" nav bijis jau pēdējās sešās spēlēs. Saliekot to kopā ar statistiski vājo rādītāju spēles vidējā nogrieznī (2-4-7), aina neveidojas patīkama.

Abu komandu šīs sezonas pirmajā spēlē cēsnieki pirmā perioda pēdējā sekundē, pateicoties Kārļa Bulmeistera vārtu guvumam, panāca solīdu 4:1 pārsvaru, bet uzreiz pēc atpūtas Bulmeisters guva arī piektos vārtus, bet spēles turpinājumā viesi pietuvojās līdz viena precīza metiena attālumam. Spraigā cīņas izskaņā "Lekrings" nosargāja uzvaru ar 6:5. Jāpiebilst, ka Bulmeisters nav spēlējis jau vairākas pēdējās cīņas.

FK "Rīga" - "Talsi/Irlava"
Pulksten 20:00 Elektrum OC

Favorīti šajā spēlē ir FK "Rīga" komanda, tomēr negaidīta "Talsu/Irlavas" uzvara sagrieztu pamatīgu virpuli cīņā par play-off pozīcijām. FK "Rīga" ar 13 punktiem ieņem astoto pozīciju turnīra tabulā, kas rīdziniekiem šobrīd dod pozīciju izslēgšanas spēļu zonā, tomēr tuvākie sekotāji Liepājas "Kurši" un "Ķekava" aizvadījuši par vairākām spēlēm mazāk, kas "Rīgai" spēli pret turnīra pastarīti padara par "must-have" uzvaru. Savukārt turnīra tabulā pēdējo vietu ieņemošās "Talsu/Irlavas" panākums pamatīgi sajauktu kārtis cīņā par izslēgšanas spēlēm un pavērtu cerības arī pašiem talseniekiem.

FK "Rīga" ar piecām uzvarām 14 spēlēs un 13 izcīnītiem punktiem atrodas astotajā pozīcijā. Izteikti komandas līderi un galvenie punktu guvēji ir Mārtiņš Zelčs (28+7) un Alvis Dāle (16+17), savukārt uzticams ieroču nesējs abiem komandas rezultatīvākajiem vīriem ir Lauris Zaicevs (4+16). Pēc Armanda Puķīša pārcelšanās uz "Rockets", "Rīgas" vienīgā opcija vārtos ir Māris Ronis, kurš šosezon ticis galā ar 82,8% pretinieku metienu.

"Talsi/Irlava" ir izteikti gados jauna komanda, kas objektīvi atspoguļojas rezultātos. Ar trīs uzvarām 13 spēlēs un deviņiem punktiem "Talsu/Irlavas" florbolisti ieņem pēdējo 12. pozīciju "Elvi" florbola līgā. Izteikti rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Jānis Ragovskis (10+14), bet tuvākais sekotājs Deivids Barkovskis (6+7) guvis gandrīz uz pusi mazāk punktus. "Talsu/Irlavas" vārtsargs Kārlis Švampe vidēji atvairījis 79,6% pretinieku metienus, bet viņa dublieris Ulvis Ansbergs trīs reizes mazākā spēles laikā ticis galā ar 79,7% metienu. "Talsi/Irlava" komanda piedzīvojusi zaudējumus pēdējās sešās spēlēs, kas komandu ar deviņiem punktiem 13 mačos atbīdījis uz pēdējo pozīciju. Interesanti, ka arī talsinieki pēdējo maču aizvadīja pret "Lielvārde/FatPipe", pirms gandrīz mēneša piedzīvojot zaudējumu ar 6:9, kaut gan arī šajā cīņā vēl trešā perioda pirmajā daļā rezultāts bija neizšķirts 4:4. Izmantojot lielo pauzi valsts čempionātā, talsinieki nepilnā sastāvā bija devušies uz starptautisku turnīru Zviedrijā, no kurienes izdevās pārvest medaļas un pozitīvas emocijas, kas var noderēt šīvakara spēlē.

Talsinieki joprojām katastrofāli spēlējuši skaitliskajā vairākumā, izmantojot vien 13.89% iespēju, esot pārliecinoši sliktākie līgā, kamēr FK "Rīga" ar 42.50% realizāciju ir otrie labākie čempionātā. Arī mazākums galvaspilsētas klubam ir solīds (75%, trešā vieta), kamēr Talsu komanda ar 67.74% neitralizāciju ir astotajā vietā līgā. Ja meklējam vājos punktus, tad FK "Rīga" komandai tos varam atrast, aplūkojot komandas sekmes maču pēdējos periodos (1-3-10, vārti 24:42), jo tikai vienā spēlē izdevies uzvarēt mača noslēdzošo trešdaļu, kas liek aizdomāties par komandas spējām vienlīdz stabili nospēlēt visu cīņu. Tikmēr talsiniekiem tieši trešie periodi līdz šim bijuši labākie (4-0-9).

"Elvi" florbola līga vīriešiem

VKomandaSUZP
1.Lielvārde/FatPipe1413139
2.Triobet/Ulbroka1411334
3.Lekrings1310328
4.Valmiera148625
5.Rockets136719
6.Pārgauja137618
7.Rubene135818
8.Rīga145913
9.Kurši113812
10.Ķekava124811
11.Bauska1441011
12.Talsi/Irlava133109

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2017-01-13 14:03, pirms 7 gadiem
Ļoti vēlētos redzēt Lekrings - Pārgauja cīņu klātienē. Domājams, tiesnešiem darba netrūks un Lekrings centīsies atgūties pēc sagrāves pret Valmieru, nevienam laukumā neies viegli.
Viens skaidrojums, kāpēc Talsi/Irlava ir labākas 3. trešdaļas - bieži jau mača liktenis ir izlemts un pretinieki ir atdevuši iniciatīvu.
, 2017-01-13 15:13, pirms 7 gadiem
Nevis Straupes, bet Stalbes "Pārgauja"
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.