Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Rubene" neatgūstas no 0:4 un piekāpjas "Lielvārdei/Fat Pipe"

"Rubene" neatgūstas no 0:4 un piekāpjas "Lielvārdei/Fat Pipe"
Lielvārdes florbolisti guvuši kārtējos vārtus. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Neveiksmi piedzīvojusi ELVI florbola līgas vīriešiem līdzšinējā līdere "Rubene" (Kocēni), kas šovakar, viesojoties pie "Lielvārdes/Fat Pipe", pirmajā periodā nonāca zaudētājās ar 0:4, bet galarezultātā piekāpās ar 3:6. Divus vārtus lielvārdiešu labā guva viņu uzbrukuma līderis Toms Akmeņlauks. Uzvaru šovakar izcīnīja arī "Talsu NSS/Krauzers", Cēsu "Lekrings" un "Betsafe Oxdog Ulbroka".

"Lielvārde/Fat Pipe", kas iepriekšējās četrās spēlēs bija spējusi izcīnīt tikai divus punktus, šovakar savā laukumā uzņēma ELVI florbola līgas vīriešiem līderi "Rubeni" (Kocēni). Lielvārdieši savu viesu statusu pilnīgi nerespektēja un jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 4:0. Pirmos divus golus iemeta Toms Akmeņlauks, bet vēl pa vārtu guvumam pievienoja Mariss Giņko un Juris Gribusts. Tikai pašā pirmās trešdaļas izskaņā, kad kocēnieši ieguva skaitlisko vairākumu, vienus vārtus atguva Ingars Matisons – 1:4. Otrajā periodā "Rubenes" florbolisti spēja samazināt mājinieku pārsvaru līdz minimumam (3:4). Toties pēdējā trešdaļā vārtus guva tikai lielvārdieši, kuri pēc ilgāka pārtraukuma turnīra tabulā varēja ierakstīt trīs punktus uzreiz – 6:3.

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju rindās tika pasniegta Ralfam Jonikānam, kurš ar rezultativitāti šoreiz gan neizcēlās. Lielvārdiešu uzbrukuma līderim Tomam Akmeņlaukam divi vārtu guvumi, bet Niks Blumfelds sakrāja 2 (1+1) punktus. Par labāko starp kocēniešiem atzina vienu vārtu autoru Andri Jēkabsonu, bet rezultatīvākais bija Reinis Mirkšs, kurš asistēja visos trijos savas komandas vārtu guvumos. "Lielvārde/Fat Pipe" pēc šīs uzvaras ar 28 punktiem pakāpās uz 2.vietu turnīra tabulā, bet "Rubene", kam joprojām 27 punkti, atkāpās uz trešo pozīciju.

"Lielvārde/Fat Pipe" – "Rubene" 6:3 (4:1, 0:2, 2:0)
Metienu attiecība:
26:23 (12:5, 8:12, 6:6)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" – Toms Akmeņlauks 2 (2+0), Niks Blumfelds 2 (1+1), Uldis Dūniņš 2 (0+2), Valters Cīrulis 1 (1+0), Juris Gribusts 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (1+0).
"Rubene" – Reinis Mirkšs 3 (0+3), Ingars Matisons 2 (2+0), Andris Jēkabsons 1 (1+0).

Čempioni izglābjas no "Ogres Vilku" zobiem

Čempione "Betsafe Oxdog Ulbroka" šovakar savā laukumā uzņēma turnīra pastarīti "Ogres Vilki", kas savās līdzšinējās 13 spēles bija piedzīvojusi tikai zaudējumus. Lai arī ogrēnieši nekādā gadījumā nebija uzskatāmi par šī mača favorītiem, tieši viņi bija tie, kuri atklāja rezultātu – 3.minūtē Markuss Januševskis realizēja soda metienu (1:0), bet 5.minūtē viņš jau dubultoja "Ogres Vilku" pārsvaru (2:0). Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo gan bija līdzsvars, jo ar diviem vārtu guvumiem atbildēja ulbrokietis Edžus Ceriņš – 2:2. Neizšķirts bija arī pēc otrās trešdaļas (4:4), bet pēdējā perioda sākumā viesus vēlreiz vadībā ar precīzu metienu izvirzīja Elvijs Jankovskis (5:4). Čempioni atrada spēkus saņemties un atlikušajā laikā guva četrus bezatbildes vārtus, svinot uzvaru ar 8:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Edžus Ceriņš, kurš šajā mačā bija izcili rezultatīvs – 7 (4+3) punkti. 5 (2+3) punkti viņa komandas biedram Kasparam Šķēlam, bet 3 (1+2) punktus sakrāja Rolands Kovaļevskis. Labākā spēlētāja balvu ogrēniešu sastāvā saņēma Elvijs Jankovskis, kurš izcēlās ar "hat-trick", divi goli viņa komandas biedram Markusam Januševskis. Ulbrokas komanda pēc šīs uzvaras ar 30 punktiem kļuva par turnīra tabulas līderi, bet ogrēnieši joprojām bez punktiem un attiecīgi pēdējā vietā.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – FK "Ogres Vilki" 8:5 (2:2, 2:2, 4:1)
Metienu attiecība:
39:12 (9:6, 14:2, 16:4)
Rezultatīvākie:
"Betsafe Oxdog Ulbroka" – Edžus Ceriņš 7 (4+3), Kaspars Šķēls 5 (2+3), Rolands Kovaļevskis 3 (1+2), Kārlis Jānis Petrovskis 1 (1+0).
FK "Ogres Vilki" – Elvijs Jankovskis 3 (3+0), Markuss Januševskis 2 (2+0), Stefans Roberts Dimza 1 (0+1), Ivo Ivanovs 1 (0+1).

"Talsu NSS/Krauzers" vēlreiz uzvar "Valmieru"

"Talsu NSS/Krauzers" šovakar savā laukumā uzņēma "Valmieru", kas izmisīgi cīņās par vietu labāko astotniekā. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē uzvarēja talsinieki, bet izdarīja to tikai papildlaikā – 4:3. Šajā mačā jau 13.sekundē rezultātu atklāja mājinieks Toms Bitmanis (1:0), bet nākamajā minūtē valmierietis Ričards Eglītis atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Pēc pirmā perioda vienu vārtu pārsvars bija laukuma saimniekiem – 2:1. Arī pēc otrās trešdaļas vadībā atradās "Talsu NSS/Krauzers", bet joprojām ar tikai vienu vārtu handikapu – 5:4. 48.minūtē valmierietis Mārtiņš Broks jau kārtējo reizi atjaunoja līdzsvaru uz rezultātu tablo (5:5), bet atlikušajā laikā talsinieki guva trīs bezatbildes vārtus un varēja svinēt trešo uzvaru pēc kārtas, šoreiz ar 8:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Emīls Krūmiņš, kurš ar 5 (4+1) punktiem bija rezultatīvākais. Viņa komandas biedriem Tomam Bitmanim un Jānim Ragovskim pa 3 (2+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Arvis Kārkliņš, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet visvairāk punktu savāca Ričards Eglītis – 3 (1+2). "Talsu NSS/Krauzers" pēc šīs uzvaras ar 26 punktiem pakāpās uz 4.vietu turnīra tabulā, bet "Valmierai" 18 punktu un joprojām 9.vieta.

"Lekrings" viesos sakauj "Bausku"

Titulētā Cēsu komanda "Lekrings" šovakar viesojās pie turnīra tabulas priekšpēdējās vietas īpašnieces "Bauskas". Pirmajā periodā tika fiksēts tikai viens vārtu guvums – rezultātu 3.minūtē atklāja cēsnieks Artis Savins (1:0). Otrās trešdaļas sākumā pēc Kevina Šmita trāpīgā metiena viesi savu pārsvaru dubultoja – 2:0. Spēles vidū savus pirmos vārtus guva arī baušķenieki Jāņa Akmentiņa personā (1:2), bet pirms pēdējā perioda cēsniekiem bija jau triju vārtu pārsvars – 5:2. Trešajā trešdaļā "Lekringa" florbolisti guva četrus bezatbildes vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 9:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina Jāni Rajecki, kura kontā viena piespēle. Rezultatīvākais viņa komandā bija Emīls Dzalbs ar 3 (1+2) punktiem, pa diviem goliem iemeta Pēteris Trekše un Kevins Šmits, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Roberts Zande. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma pirmo vārtu autors Jānis Akmentiņš. "Lekringam" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 22 punkti un 7.vieta, bet "Bauskai" joprojām 13 punktu un tikai 10.vieta.

"Bauska" – "Lekrings" 2:9 (0:1, 2:4, 0:4)
Metienu attiecība:
23:35 (5:10, 9:11, 9:14)
Rezultatīvākie:
"Bauska" – Nikita Maksurovs 1 (1+0), Jānis Akmentiņš 1 (1+0), Aivis Barkovskis 1 (0+1), Pēteris Zeltiņš 1 (0+1).
"Lekrings" – Emīls Dzalbs 3 (1+2), Pēteris Trekše 2 (2+0), Kevins Šmits 2 (2+0), Roberts Zande 2 (1+1), Toms Rīsmanis 1 (1+0), Jānis Melderis 1 (1+0), Artis Savins 1 (1+0), Aleksandrs Asbramovs 1 (0+1), Jānis Rajeckis 1 (0+1), Kaspars Lisovskis 1 (0+1), Kristians Miezītis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.