Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Akmeņlauks kļūst par rezultatīvāko, līdere - "Betsafe/Ulbroka"

Akmeņlauks kļūst par rezultatīvāko, līdere - "Betsafe/Ulbroka"
Toms Akmeņlauks (Lielvārde/Fat Pipe)
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par ELVI florbola līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Toms Akmeņlauks, kurš šovakar ar 5 (4+1) punktiem palīdzēja savai komandai "Lielvārde/Fat Pipe" ar 11:6 pieveikt FK "Ogres Vilki". Turnīra tabulas pirmajā vietā vismaz vēl vienu diennakti atradīsies čempione "Betsafe/Ulbroka", kas ar 7:3 revanšējās Kocēnu "Rubenei" par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu.

Akmeņlaukam 4+1, "Lielvārde/Fat Pipe" uzvar ogrēniešus

"Lielvārde/Fat Pipe" šovakar savā laukumā uzņēma savus ģeogrāfiski tuvākos kaimiņus - "Ogres Vilku" florbolistus, ko reiz jau bija uzvarējusi, tiesa, ne bez ievērojamas piepūles (6:4). Jau 2. minūtes vidū laukuma saimnieki nonāca iedzinējos ar 0:1, vārtu guvums Markusa Januševska kontā. Pēc piecām minūtēm Lielvārdes komandas rezultatīvākais spēlētājs Toms Akmeņlauks panāca izlīdzinājumu, bet pēc pirmā perioda mājinieki atradās vadībā ar 4:3, turklāt Akmeņlauks jau bija sev noformējis "hat-trick". Otrās trešdaļas laikā ogrēniešiem divas reizes izdevās panākt izlīdzinājumu (4:4 un 6:6), bet pirms pēdējā periodā "Lielvārdei/Fat Pipe" atkal bija vienu vārtu pārsvars - 7:6. Pēdējā trešdaļā vārtus guva tikai laukuma saimnieki, kuri izcīnīja jau devīto uzvaru pēc kārtas - 11:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Toms Akmeņlauks, kuram šajā mačā 5 (4+1) punkti. Līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņš ar 35 punktiem panāca līdzšinējo pirmās vietas īpašnieku Pāvelu Semjonovu (EMU SK), bet, ņemot vērā, ka lielvārdieša kontā vairāk vārtu guvumu, par līderi tagad kļuvis viņš. 3 (2+1) punktus savāca Rūdis Žukelis, ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rainers Miķelsons, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Niks Blumfelds un Antons Žuks. Par labāko starp ogrēniešiem atzina divu vārtu autoru Markusu Januševski, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Kārlis Krastiņš. "Lielvārdei/Fat Pipe" pēc šīs uzvaras, kas bija jau devītā pēc kārtas, ir 27 punkti un otra vieta turnīra tabulā. Līgas debitantei "Ogres Vilki" pagaidām punktu vēl nav, tāpēc joprojām pēdējā vieta.

"Lielvārde/Fat Pipe" - FK "Ogres Vilki" 11:6 (4:3, 3:3, 4:0)
Metienu attiecība:
29:23 (10:7, 9:9, 10:7)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" - Toms Akmeņlauks 5 (4+1), Rūdis Žukelis 3 (2+1), Rainers Miķelsons 3 (0+3), Niks Blumfelds 2 (1+1), Antons Žuks 2 (1+1), Valters Cīrulis 1 (1+0), Uldis Dūniņš 1 (1+0), Toms Pļevoks 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (0+1).
FK "Ogres Vilki" - Kārlis Krastiņš 3 (1+2), Markuss Januševskis 2 (2+0), Edgars Birkenfelds 1 (1+0), Mārtiņš Jankovskis 1 (1+0), Elvijs Jankovskis 1 (1+0), Toms Rislings 1 (0+1), Stefans Roberts Dimza 1 (0+1).

"Betsafe/Ulbroka" revanšējas "Rubenei" un nosargā 1. vietu

Pirms mēneša "Rubene" čempioni "Betsafe/Ulbroka" uzņēma Kocēnos un pārspēja pagarinājumā ar 7:6. Kopš tā mača ulbrokieši bija svinējuši panākumu četrās spēlēs pēc kārtas un noteikti gribēja šo patīkamo sēriju turpināt, savā laukumā revanšējoties kocēniešiem. Rezultātu 7. minūtē atklāja mājinieks Niks Ķuzulis (1:0), bet līdz pirmajam pārtraukuma veselus četrus golus iemeta viņa komandas biedrs Kaspars Šķēls, kamēr viesi atbildēja ar tikai vienu Matīsa Mālnieka vārtu guvumu - 5:1. Pēc otrās trešdaļas "Betsafe/Ulbrokai" bija trīs vārtu pārsvars (6:3), bet pēdējā periodā savu piekto golu šajā mačā iemeta Šķēls, nodrošinot Ulrbrokas komandai uzvaru ar 7:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Kārlis Bulāns, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Rezultatīvākais ar pieciem vārtu guvumiem bija Kaspars Šķēls. Par labāko starp kocēniešiem atzina divu vārtu autoru Matīsu Mālnieku. "Betsafe/Ulbrokai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 28 punkti un pirmā vieta - par vienu punktu vairāk nekā "Lielvārdei/Fat Pipe", kam viena spēle rezervē. Kocēnu "Rubene" ar 20 punktiem ieņem 3. vietu.

"Lekrings" Cēsīs sakauj "Valmieru"

Cēsu "Lekrings" pirms šīsdienas mača pret "Valmieru" bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, bet pēdējo zaudējumu piedzīvoja tieši pirms mēneša, kad viesojās tieši pie valmieriešiem (1:2). Šovakar abu komandu duelī pirmajā periodā vārti palika neieņemti, bet rezultātu 23. minūtē atklāja cēsnieks Pauls Erenbots. Jau pēc pārdesmit sekundēm uz mājinieku vārtiem tika piespriests soda metiens, bet valmierietis Arnijs Kuratņiks to nerealizēja. Pēc otrās trešdaļas "Lekriengam" jau bija vērā ņemams pārsvars - 3:0. Tikai 45. minūtē, kad cēsnieki jau atradās vadībā ar 4:0, savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa arī valmierieši, kuru rindās ar precīzu metienu izcēlās spēlējošais treneris Aigars Belasovs - 1:4. Lauzt spēles gaitu gan viesiem nebija pa spēkam - pēdējais periods tika aizvadīts ļoti rezultatīvā cīņā un jau piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Cēsu "Lekrings" - 8:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Kaspars Bernāts, kura kontā viens gols. Rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Toms Rīsmanis, 3 (1+2) punkti Jāņa Meldera kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Lauris Zaicevs, Pauls Erenbots un Kaspars Lisovskis. Par labāko starp valmieriešiem atzina Krišu Lužinski, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Ričards Eglītis.

Talsinieki zaudējumu sēriju pārtrauc pret "EMU SK"

"Talsu NSS/Krauzers" bija zaudējusi četras spēles pēc kārtas, turklāt kurzemnieku neveiksmju sērijā sākās ar piekāpšanos savā laukumā Tartu komandai "EMU SK" - 3:4. Šovakar talsinieki viesojās Kocēnu sporta namā, kas uz vienu spēli bija kļuvis par igauņu mājas laukumu. "Talsu NSS/Krauzers" maču sāka vareni - jau 7. minūtē pēc diviem precīziem Arta Raituma metieniem izvirzoties vadībā ar 2:0. "EMU SK" ļoti ātri attapās, jau līdz pirmajam pārtraukumam atbildot ar trim goliem un izvirzoties vadībā ar 3:2. Otrā trešdaļa pagāja sīvā cīņā un noslēdzās neizšķirti (5:5), bet pēdējā periodā abu komandu vārtsargi palika nepārspēti - 5:5. Toties jau pirmajā pagarinājuma minūtē līksmot varēja talsinieki, jo Mareka Stančika piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Armands Budreika - 6:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo vārtu autors Armands Budreika, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat daudz punktu arī Tomam Bitmanim, bet Artis Raitums izcēlās ar diviem goliem. Par labāko komandā "EMU SK" sastāvā atzina Simonu Georgu Mahlu, kura kontā 3 (2+1) punkti. Pāvelam Semjonovam trīs rezultatīvas piespēles, bet divus golus iemeta Jānis Tolmanis. Pēc šīs uzvara "Talsu NSS/Krauzers" ar 12 punktiem pakāpās uz 6.vietu. Arī "EMU SK" tagad ir tieši 12 punkti, bet tikai 8.vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".