Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgauja" pēc veiksmīgākās sezonas saglabā sastāvu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Pārgauja" pēc veiksmīgākās sezonas saglabā sastāvu
Stalbes "Pārgaujai" izdevies uzlidot nebijušos augstumos. Jaunajā sezonā jāmēģina nostabilizēties vadošo pulkā.
Foto: Floorball.lv

Stalbes "Pārgauja" aizvadītajā sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, uzrādot visu laiku labāko rezultātu kluba vēsturē. Pēc lieliskās sezonas visi spēlētāji palikuši ierindā un iespējami vēl daži papildinājumi.

Stalbes komanda aizvadītajā sezonā regulāro čempionātu noslēdza sestajā vietā, taču turnīrā kopumā aizvadīja maksimālo spēļu skaitu – ceturtdaļfināla septītās spēles papildlaika pašā izskaņā izraujot uzvaru pār Cēsu "Lekrings". Sērijā pret "Lielvārde/FatPipe" atkal tika izspēlētas visas septiņas spēles, izšķirošajā mačā gan piedzīvojot neveiksmi. Komanda tik un tā tika uz fināldienu Arēnā Rīga, kur mačā par bronzas medaļām tika pieveikti "FBK Valmiera" florbolisti.

"Domāju, ka sezonā izdevās sasniegt pat vairāk kā cerēts," sarunā ar Sportacentrs.com atzinis "Pārgauja" spēlējošais treneris Ingus Laiviņš. "Spēles vienmēr sākas ar 0:0 un laukumā mēs dodamies ar domu par uzvaru. Ja salīdzina mūsu sastāvu ar konkurentu virknējumiem, tad nebijām daudz vājāki par viņiem, taču arī ne pārāki. Izmantojām savas iespējas, sevišķi pretuzbrukumos, kas deva rezultātu. Tieši izslēgšanas spēļu laikā izdevās uzķert savu spēli. Kad panācām 3:1 vadību ceturtdaļfinālā pret cēsniekiem, iespējams, pārāk ātri noticējām uzvarai un pazaudējām koncentrēšanos. Taču beigās viss beidzās labi un pret Lielvārdes komandu pusfinālā nospēlējām ļoti cienījami, ņemot vērā sāncenšu pieredzi un sastāvu."

Lauris Ābols, Aivis Ādminis un Gatis Gailis aizvadīja savu 11. sezonu kluba rindās virslīgā, tādējādi uzspodrinot šo kluba rekordu. Ābols šķita atguvis savu kārtējo jaunību, tādējādi neizbrīna, ka tiek turpināts spodrināt kluba individuālos rezultativitātes rekordus, kas pēc sezonas beigām ir attiecīgi 790 punkti, 501 gūtie vārti un 289 piespēles. Savukārt Gvido Lauga, kurš tik sekmīgi atgriezās kluba rindās, ar 96 punktiem par vienu "aci" labojis Ābola 2009./10. gada sezonā iespēto punktu skaitu viena čempionāta laikā.

Ja iepriekš "Pārgauja" bija zināma kā komanda, kas daudz iemet un daudz arī ielaiž, tad aizvadītajā sezonā mačā pret "Lielvārde/FatPipe" tika aizvadīta visu laiku nerezultatīvākā spēle savā laukumā (3:2), bet Cēsīs pret "Lekringu" (3:2) atkārtots nerezultatīvākais mačs viesos. Arī sezonā kopumā ielaistie 136 vārti ir pārliecinoši labākais rādītājs kluba vēsturē, jo iepriekš vismazāk bumbiņu savos vārtos nācies meklēt 2012./13.gada sezonā, kad nācās kapitulēt 158 reizes. Vēl noteikti jāizceļ piecu uzvarēto spēļu sērija viesos, jo iepriekš labākais sasniegums bija trīs uzvaras pēc kārtas pretinieku ierakumos.

"Esam sākuši gatavoties jaunajai sezonai, divas reizes nedēļā sanākot kopā un vienu reizi nedēļā spēlētājiem dots uzdevums darboties individuāli. Pirms sezonas startēsim "Latvian Open" un "Tallink Cup" turnīros," turpina Laiviņš. Pašlaik vēl nav veikta neviena pāreja ar "Pārgaujas" kluba iesaisti, taču izmaiņas varētu būt. Uz labo pusi. "Pašlaik vēl neviens spēlētājs nav pienācis klāt, taču vairākas potenciālās pārejas ir procesā. Atgriezties klubā izteicis vēlmi Olafs Zvīnis, iespējams, ka no "Rubenes" atpakaļ klubā varētu atgriezties bijuši Stalbes florbola kluba audzēkņi."

Vismaz pirms sezonas sākuma neviens no spēlētājiem nav izteicis vēlmi doties prom vai beigt karjeru: "Pats vairāk koncentrēšos darbam kā treneris, bet gadījumos, ja neizdosies kādai spēlei nokomplektēt trīs spēlētāju maiņas, neizslēdzu iespēju kādā mačā arī iziet laukumā. Cenšos sevi uzturēt sportiskajā formā. Esam vienojušies, ka arī Mārtiņš Rajeckis vēl vienu sezonu dosies laukumā, palīdzot mūsu komandai," sarunu noslēdz Ingus Laiviņš.

Vai Pārgaujai izdosies atkārtot vai uzlabot pērnās sezonas iespēto?

  • 43

  • 38


     [+] [-]

, 2017-07-12 08:05, pirms 7 gadiem
Olafs Zvīnis ir vislabākais. Atceros intervijā viņš teica, ka vēl divus trīs gadus paliks pārgaujā, bet pēc pāris mēneša jau pievienojās Lekringam un pamatīgi aplauzās.
video - Zvīnis par uzvarām pār čempioniem un...