Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/FatPipe" un "Lekrings" turpina cīņu par izdzīvošanu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lielvārde/FatPipe" un "Lekrings" turpina cīņu par izdzīvošanu
Sestdien Normunds Krūmiņš aizvadīja savu labāko spēli sērijā, sekmējot komandas panākumu
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgas divas no titulētākajām pēdējo gadu komandām "Lielvārde/FatPipe" un Cēsu "Lekrings" sestdienas vakarā izcīnīja uzvaras piektajā ceturtdaļfināla kārtā, tādējādi saglabājot izredzes uz izglābšanos. Zaudēt gan nedrīkst joprojām arī šovakar, kad abas sērijas pārceļas uz Cēsīm.

"Pārgauja" – "LielvārdeFatPipe" pulksten 13:00 Cēsīs un Sportacentrs.com (Sērijā 3:2)
Piekto maču savā laukumā regulārās sezonas uzvarētāji sāka vareni, septiņu minūšu laikā gūstot trīs vārtus, bet pēc pretinieku vārtsarga nomaiņas guva arī ceturtos vārtus, lielā mērā izšķort spēles likteni. Mača turpinājumā mājinieku komanda pietiekami komfortabli kontorlēja notikumu gaitu laukumā, tuvāk par diviem vārtiem preitniekus nepielažot un izcīnot panākumu ar rezultātu 9:6. Atšķirībā no spēlēm pirms nedēļas, šoreiz uzvarētājiem ar rezultativitātes punktiem izcēlās krietni vairāk spēlētāju, nevis kāda viena atsevišķa spēlētāju maiņa. Punktu par piespēli nopelnīja arī ierastais līderis Toms Akmeņlauks, kura sniegums uzlabojas, bet vēl nebūt nav sasniegta labākā spēļu forma. Stalbes komandai neveiksmīgs mačs izvērtās vārtsargam Dāvim Helmutam Zvejniekam, kurš bija lielisks ceturtajā spēlē, saņemot mača labākā spēlētāja balvu. Šoreiz viņš cīņu sāka ar pirmajām sekundēm, bet spēja tikt galā tikai ar vienu no četriem metieniem, ātri vien tiekot nomainītam.

Lielvārdes komanda vareni sāka maču, taču līdz galam pretinieku uz lāpstiņām nospiest tomēr neizdevās, kas liek domāt, ka par vieglu pastaigu viņiem sestais mačs diez vai izvērtīsies un arī šodien, kad spēle atkal tiks izspēlēta agrā pēcpusdienā, viņiem cīņa neizvērtīsies.

"Lekrings" – "Rubene" pulksten 17:00 Cēsīs un Sportacentrs.com (Sērijā 2:3)
Nonākuši pie kraujas malas, cēsnieki vareni sāka sestdienas spēli, atri gūstot vienus vārtus, kuriem sekoja arī otrie. Kad "Rubene" otrā perioda ievadā panāca izlīdzinājumu un bija pārņēmusi iniciatīvu spēlē, šķita, ka cēsniekiem priekšā pēdējās minūtes sezonā. Tomēr trešā perioda ievads izvērtās negaidīts gan "Rubenes" atbalstītājiem, gan, domājams, arī Cēsu līdzjutējiem – trīs vārtu guvumi minūtes laikā un pēc mirkļa arī ceturtais vārtu guvums bija kā pamatīgs nokdauns, no kura "Rubenei" tā arī neizdevās atgūties. Spēles turpinājumā viesi bija tuvāk septītajam vārtu guvumam nekā mājinieki trešajam.

"Lekrings" piektajā mačā noteikti ieguva lielu pārliecību un apliecinājumu, ka vārdi par iespējamo sērijas uzvarēšanu septītajā mačā nav tikai tukši vārdi. Galvenais, lai pārliecība nepāraug pašpārliecinātībā. Tajā pašā laikā "Rubenei" šodienas mačs, iespējams, ir pat ļoti nepieciešams, lai ātrāk varētu doties laukumā un pierādītu pirmārt pašiem sev, ka šis vājais spēles posms bija nejaušība, nevis likumsakarīgs iznākums.

Cik pāros būs nepieciešama izšķirošā septītā spēle?

  • 2

  • 13

  • 7