Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Atkal nūjas krustos Ulbrokas un Liepājas komandas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Atkal nūjas krustos Ulbrokas un Liepājas komandas
Atis Blinds rezultatīvs arī šajā sezonā
Foto: FS Masters

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien tiks izspēlētas divas cīņas. Tabulas lejasgala komanda “RTU/Rockets” uzņems Kocēnu “Rubeni”, savukārt otrā spelē sacentīsies divas komandas, kas pērn spēkojās ceturtdaļfināla sērijā.

“RTU/Rockets” – “Rubene” pulksten 16:00 Elektrum OC Rīgā

Savu trešo mājas maču sezonā aizvadīs “RTU/Rockets”, kas ir palikusi viena no tikai divām komandām, kas joprojām nav izbaudījusi saldo uzvaras garšu. Pašlaik visās cīņās galvaspilsētas vienība bijusi patālu no punktiem tabulā un arī pirms šīvakara mača viņi nav favorītu statusā. Pēdējā spēle bija Lielvārdē, kur zaudēts ar gana pieklājīgo 5:9, taču līdz uzvarai bija patālu. Pozitīvais – ar savas komandas spēli ļoti neapmierināts bija uzvarētāju treneris, kas noteikti ir arī “RTU/Rockets” nopelns. Komandas rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ir Toms Ķeirāns, kurš iekrājis 5 (4+1), trīs no tiem iespējot vienā spēlē pret liepājniekiem. Komanda ir vājākā, ja skaita izcīnītos punktus pa trešdaļām – 12 aizvadītajos periodos, komanda ir nopelnījusi tikai četrus punktus, kas ir mazāk arī par “Bausku”. Komandas pieteikumā parādījies Edvards Vimba, kurš līdz šim pārstāvējis “Babīti”, bet šo sezonu iesāka “RTU/Rockets” komandas 1.līgas vienībā, divās spēlēs iekrājot trīs vārtu guvumus.

Kocēnu komanda piecās spēlēs iekrājusi sešus punktus, kas pašlaik ļauj ieņemt astoto vietu turnīra tabulā. Pēdējās divas vienības spēles noslēdzās ar vienādu 8:7 rezulātu – vispirms komanda ar šādu rezultātu zaudēja liepājniekiem, bet pagājušajā nedēļā savās mājās ar identisku rezultātu pieveica “Talsu NSS/Krauzers”, tādējādi revanšējoties par zaudējumu abu komandu pirmajā duelī. Arnijs Kuratņiks ar 10 (4+6) punktiem ir vienības pašlaik rezultatīvākais spēlētājs, kamēr Reinim Mirkšam ir par vienu punktu mazāk. “Rubenes” komanda pašlaik nepārliecina ar savu tradicionāli labo vairākumu, taču negatīvi pārsteidz vienības spēle mazākumā, jo ar 45% neitralizāciju vājāki līgā ir tikai baušķenieki.

“Oxdog Ulbroka” – “FK Kurši” pulksten 19:00 Ulbrokā

Dienas otraja mačā sacentīsies vienības, kuras savā starpā pērn sacentās čempionāta ceturtdaļfinālā, gana parliecinošu uzvaru sērijā svinot šīvakara laukuma saimniekiem, kuri triumfēja visās četrās spēlēs. Šajā sezonā komanda mokās ar momentu realizāciju, kā rezultātā vienība pašlaik ar astoņiem punktiem četrās spēlēs atrodas vien sestajā pozīcijā, atpaliekot arī no šodienas pretiniekiem. Pēdējā spēlē realizācija uzlabojās, kas arī ļāva svinēt gana drošu uzvaru Kocēnos pret nominālajiem laukuma saimniekiem “Pārgauju”. Tiesa, arī šajā mačā vairāki spēlētāji pēdējās minūtēs tā arī nespēja iemest konkurentu tukšajos vārtos. Rezultatīvs bija Atis Blinds, kurš ar četriem vārtu guvumiem arī bija labākais vienības spēlētājs. Sezonā viņš iekrājis jau 12 (8+4) punktus, esot rezultatīvākais vienībā. Šajā spēlē komandi nevares palīdzēt Valters Lapiņš, kurš nopelnījis vienas spēles diskvalifikāciju par epizodi, kurā nopietnu savainojumu guvis “Pārgaujas” viens no uzbrukuma līderiem Edgars Puriņš. Ulbrokas vienība pārliecinošāko sniegumu demonstrē spēles trešajos periodos, bet kā viens no trumpjiem ir spēle skaitliskajā vairākumā, kur viņi ir trešie labākie čempionāta.

FK “Kurši” pēc nepārliecinošā čempionāta sākuma uzvarējuši jau trīs mačus pēc kārtas, ar deviņiem punktiem pakāpjoties uz piekto vietu un šovakar var vēl vairāk uzlabot savas pozīcijas. Ja pret “RTU/Rockets” un “Rubeni” uzvaras nāca smagās cīņās, tad pēdējā spēlē praktiski netika sagaidīta vērā ņemama pretestība no “Irlava/Avant”. Pret irlavniekiem četrus punktus sakrāja Toms Akmeņlauks, kurš ar 13 (5+8) punktiem ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Labākā spēlētāja balvu gan saņēma aizsargs Mārtiņš Puķīte, kuram divi rezultatīvi metieni. Ja “Oxdog Ulbroka” skaitliskais vairākums ir lielisks, tad liepājniekiem tas ir gluži neticams – realizētas 70% iespējas, kas viņus padara par pārliecinoši labākajiem šajā rādītājā.