Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/Fat Pipe" revanšējas "Pārgaujai" un iekļūst pusfinālā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde/Fat Pipe" revanšējas "Pārgaujai" un iekļūst pusfinālā
Toms Akmeņlauks. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par ELVI florbola līgā vīriešiem pirmo pusfinālisti kļuvusi "Lielvārde/Fat Pipe", kas šodien Kocēnos ar 7:5 pārspēja Stalbes "Pārgauju", sērijā triumfējot ar 4:0. Citās spēlēs Cēsu "Lekrings" viesos ar 9:2 sakāva Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1, bet "Valmiera" savā laukumā pēcspēles metienos ar 5:4 pieveica Ulbrokas komandu, sērijā atjaunojot neizšķirtu - 2:2.

"Lielvārdes/Fat Pipe" un Stalbes "Pārgaujas" ceļi izslēgšanas spēlēs krustojās jau trešo pavasari pēc kārtas. Aizpērn pusfināla sērijā ar 4:3 uzvarēja lielvārdieši, kuri pēc tam tika pie bronzas medaļām, kamēr stalbieši pirmo reizi sava kluba vēsturē izcīnīja bronzu. Pērn jau ceturtdaļfinālā ar 4:3 uzvarēja Stalbes komanda, kas pēc tam vēlreiz tika pie bronzas, kamēr Lielvārdes komandai sezona beidzās priekšlaicīgi. Šosezon ceturtdaļfinālā lielvārdieši nekādas vaļības neatļāvās, sēriju sākot ar trim uzvarām – 7:3, 4:3 un 8:3. Šodien Lielvārdes komandai, spēlējot Kocēnu sporta namā, bija iespēja sēriju noslēgt ar uzvaru, kas arī tika izdarīts. Jau 2.minūtē rezultātu atklāja Toms Akmeņlauks (1:0), bet pirmā perioda vidū pēc Nika Blumfelda metiena "Lielvārde/Fat Pipe" izvirzījās vadībā ar 2:0. Neilgi pirms pārtraukuma, kā uzreiz pēc tam pa golam iemeta Stalbes komandas uzbrukuma līderis Gvido Lauga, atjaunojot neizšķirtu – 2:2. Tomēr pēc otrās trešdaļas vadībā jau atkal atradās lielvārdieši – 6:2. Pēdējā periodā "Pārgauja" savu pretinieku pārsvaru samazināja, tomēr uzvaru spēlē ar 7:5 svinēja "Lielvārde/Fat Pipe", kas triumfēja arī visā sērijā – 4:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Toms Akmeņlauks, kurš ar trim vārtu guvumiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Rūdim Žukelim divi vārti, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Niks Blumfelds un Armands Savins. Labākā spēlētāja balvu Stalbes komandā saņēma Mārtiņš Muižnieks, kuram 2 (1+1) punkti. Divi goli Gvido Laugas kontā. Līdez ar to Stalbes "Pārgaujai" sezona jau noslēgusies, bet "Lielvārdei/Fat Pipe" jāgaida sava pretiniece pusfinālā, kas būs vai nu Cēsu "Lekrings" vai arī Liepājas "Kurši/Ekovalis".

SK "Pārgauja" - "Lielvārde/Fat Pipe" 5:7 (1:2, 1:3, 3:1), sērijā 0:4
Metienu attiecība:
35:28 (12:11, 12:11, 11:6)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 2 (2+0), Mārtiņš Muižnieks 2 (1+1), Emīls Eglītis 2 (0+2), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Olafs Zvīnis 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Rūdis Žukelis 2 (2+0), Niks Blumfelds 2 (1+1), Armands Savins 2 (1+1), Uldis Dūniņš 1 (0+1), Juris Gribusts 1 (0+1), Sandris Virsnītis 1 (0+1).

"Lekrings" no Liepājas atved vienu uzvaru, sērijā jau 3:1

"Kurši/Ekovalis" pēc tam, kad sērijas pirmajās divās spēlēs pret "Lekringu" piedzīvoja divus zaudējumus Cēsīs (3:9 un 3:6), vakar savā laukumā svinēja pirmo uzvaru – 6:4. Šovakar liepājniekiem bija iespēja sērijā panākt izlīdzinājumu, taču pret tādu notikumu pavērsienu bija Cēsu florbolisti. Rezultātu gan atklāja mājinieki – jau 3.minūtē Edgars Freimanis panāca 1:0, taču drīz vien cēsnieks Toms Rīsmanis atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Toties jau otrās trešdaļas laikā "Lekrings" ar pieciem beatzbildes vārtiem uzvaras svaru kausu nosvēra savā pusē – 6:1. Pēdējā periodā Liepājas komandai lauzt spēles gaitu neizdevās, tādēļ cēsnieki šajā mačā svinēja panākumu ar 9:2, bet sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 3:1.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Artis Savins, kurš izcēlās ar 3 (1+2) rezultativitātes punktiem. Pa trim punktiem guva arī viņa komandas biedri Kevins Šmits, Pēteris Trekše un Toms Rīsmanis. Labākā spēlētāja balva Liepājas komandā tika Ivo Popovam, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Sērijas piekto spēli komandas aizvadīs Cēsīs.

"Valmiera" nepadodas! Čempioni tiek pieveikti "bullīšos"

Ja "Betsafe Oxdog Ulbroka", kā jau tas pašreizējai čempionei pieklājas, kļuva par regulārā turnīra uzvarētāju, tas vicečempionei "Valmierai" šī sezona aizritēja kā pa celmiem – valmierieši kā pēdējie kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Tomēr, kā kārtējo reizi apstiprinās, regulārajā turnīrā izcīnītā vieta vēl nebūt negarantē panākumu arī izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Jau šīs sērijas pirmajās divās spēlēs, kas notika Ulbrokā, abas sāncenses panākumus dalīja uz pusēm – vispirms ar 5:0 uzvarēja ulbrokieši, bet pēc tam valmierieši revanšējās ar 9:5. Šīs nedēļas nogalē sērija pārcēlās uz Vidzemes Olimpisko centru, Valmierā, kas vakar ļoti veiksmīgs bija Ulbrokas komandai – valmierieši tika sakauti ar 12:1. Toties jau šovakar turpat Valmierā cīņai bija pavisam cits raksturs. 8.minūtē rezultātu atklāja valmierieši Daniela Urbanoviča personā (1:0), bet viesi pāris minūšu laikā atbildēja ar Emīla Birķa un Rolanda Kovaļevska vārtu guvumiem – 2:1. Minimāls pārsvars (3:2) Ulbrokas komandai kā pēc pirmā perioda (3:2), tā arī pēc otrās trešdaļas (4:3). Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 47.minūtē, kad Valmieras komanda cīnījās skaitliskajā mazākumā, rezultātu izlīdzināt izdevās Mārtiņam Brokam – 4:4. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, tāpat arī pagarinājumā. Pēcspēles metienu sērijā uz ulbrokieša Ata Blinda golu ar vārtu guvumiem atbildēja valmierieši Aigars Belasovs un Mārtiņš Broks, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 5:4, bet sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 2:2.

Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem bija Gatis Liepiņš, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Agris Rogainis, kurš vārtos devās tikai pēcspēles metienu laikā un atvairīja četrus no pieciem pretinieku raidījumiem. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina Lauri Zaicevu, kura kontā viena piespēle, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Rolands Kovaļevskis. Sērijas piektā spēle notiks nākamās nedēļas nogalē Ulbrokā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...