Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līderu trio var pāraugt jau kvartetā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Līderu trio var pāraugt jau kvartetā
Lielvārde/FatPipe
Foto: Floorball.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola līgā paredzēts aizvadīt divas spēles. Viena no čempionāta līdervienībām "Ķekava" viesosies Irlavā, kamēr "Lielvārde/FatPipe" lūkos noķert līderes, uzņemot "Bausku".

"Irlava/Avant" – "Ķekava" pulksten 20:00 Irlavā un LFS Youtube kanālā

Irlavas vienība čempionātu iesāka lieliski, uzvarot pirmās divas spēles un izvirzoties turnīra tabulas vadošajās pozīcijās. Taču pēdējie divi mači bijuši krietni vājāki, jo savā laukumā zaudēts "Pārgaujai" un ciesta bezcerīga neveiksme Liepājā. Tā rezultātā komanda ar sešiem punktiem atkāpusies uz septīto vietu. Liepājā pie sezonas pirmā hat-trick izdevās tikt Kristapam Kazlovskim, kurš ar 7 (4+3) punktiem arī ir kļuvis par vienības pašlaik rezultatīvāko spēlētāju. Četrus vārtus guvuši arī Renārs Austrums un Kristers Tiltiņš. Ieskaitot vairākas aizvadītās sezonas pirms daudziem gadiem, stiprāko komandu pulkā "Irlava/Avant" iekrājusi 98 punktus un šovakar ar trešo piegājienu mēģinās "iekāpt" otrajā simtā. Pirms iepriekšējās spēles irlavnieki bija ar labāko rādītāju skaitliskajā mazākumā, taču Liepājā izdevās izturēt tikai divus no sešiem noraidījumiem, kā rezultātā rādītājs ir krasi krities. Vienlaikus šodienas pretinieks ir ar vāju skaitlisko vairākumu, kā rezultātā bilanci varētu mēģināt uzlabot.

"Ķekava" uzvarēja čempionāta pirmās četras spēles, tādējādi uzstādot jaunu komandas rekordu. Pēdējā spēlē gan spraigā cīņā atzīts Cēsu "Lekrings" pārākums, kā rezultātā vienība vairs nav vienīgā turnīra tabulas līdervienība. Uzvarot gan šī līderpozīcija vismaz uz dienu tiks atkarota. Klāvs Jansons joprojām ir pārliecinoši rezultatīvākais ar 17 (6+11) punktiem, kamēr Henrijs Uzraugs iekrājis 10 (6+4) punktus, bet Renāts Degins ir trešais ar 9 (5+4) punktiem. Komandas pieteikumā iekļauts Ralfs Fricsons, kurš līdz šim nav aizvadījis nevienu spēli. "Ķekavai" ir vājš vairākums (25%), bet mazākumā ar 72.2% neitralizāciju tagad viņi ieņēmuši līdzšinējo Irlavas komandas otro pozīciju.

Pērn "Ķekava" savā laukumā virslīgas jaunpienācējus spēja uzvarēt vien pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 5:4, bet no Irlavas bija spiesti atgriezties mājup nokārtām galvām un 4:9 zaudējumu kabatā. Jāpiezīmē, ka šīvakara spēle būs vērojama arī Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā ar komentētāja klātbūtni.

"Lielvārde/FatPipe" – "Bauska" pulksten 20:30 Lielvārdē un Sportacentrs.com

Ja Ķekavas komanda piedzīvos neveiksmi Irlavā, tad pastāv liela varbūtība, ka pēc šīvakara spēlēm turnīra tabulā ar vienādu punktu skaitu līderpozīcijas dalīs četras komandas. Tas būtu iespējams, ja "Lielvārde/FatPipe" savās mājās tiks galā ar "Bausku".

Lielvārdes vienība uzvarējusi pēdējās divas spēles, taču emocijas bijušas diametrāli pretējas. Pēc panākuma Ulbrokā komandas galvenais treneris uzteica komandu par centību, bet 9:5 uzvara pār līgas jaunpienācējiem "RTU/Rockets" izsauca drīzāk neapmierinātību nekā gandarījumu. Trīs vārtus pēdējā mačā iemeta Rūdis Žukelis, kurš tobrīd kļuva par vienīgo virslīgas spēlētāju sezonā, kuram pie hat-trick izdevies tikt divos mačos. Savukārt Juris Sandis Jēgers, kurš ar 10 (4+6) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Uzvarot šīvakar maču, "Lielvārde/FatPipe" pakāptos uz sesto vietu visu laiku labāko komandu sarakstā, apsteidzot "Mogo-RTU/Rockets" nopelnīto punktu skaita ziņā.

Bauskas vienība joprojām spēlē bez izcīnītajiem punktiem, lai gan pagājušajā mačā atkal lika par sevi runāt, pēc 20 minūtēm šokējoši atrodoties pārliecinošā 3:0 vadībā pret "Lekringu". Arī pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts un vien vairākie noraidījumi trešajā periodā liedza parūpēties par lielu pārsteigumu. Par labāko komandas spēlētāju atzina Evertu Janušauski, kuram vārti un rezultatīva piespēle. Viņš kopā ar Aivi Barkovski dala vienības rezultatīvākā spēlētāja godu, katram atzīmējoties ar 5 (3+2) punktiem. Spēle skaitliski nevienādos sastāvos ir baušķenieku klupšanas akmens, jo gan vairākumā (16.7%), gan mazākumā (42.8%) viņi ir ar sliktāko bilanci čempionātā.
Pērn abas savstarpējās spēles noslēdzās ar gana līdzvērtīgiem rezultātiem. No izbraukuma "Lielvārde/FatPipe" pārveda 6:4 uzvaru, bet savās mājās sāka vareni, pirmo trešdaļu uzvarot ar 5:0, bet nākamajos divos periodos komandas apmainījās vārtu guvumiem, kā rezultātā "Lielvārde/FatPipe" triumfēja ar 7:2. Savā laukumā Lielvārdes komanda uzvarējusi 17 savstarpējās spēles pēc kārtas, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pašā pirmajā dueļi 2008. gada janvārī… Izbraukumā pēdējais klupiens piedzīvots 2015. gada februārī, tātad pirms vairāk nekā pieciem gadiem. Tikmēr baušķenieki joprojām lūko pārtraukt nu jau 35 zaudēto spēļu sēriju, kas aizsākās 2019. gada janvārī. Tuvojas divu gadu jubileja…