Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Florbola sezona uzņem apgriezienus

Florbola sezona uzņem apgriezienus
Igaunietes Latvijas čempionātu sākušas pārliecinoši un šodien lūkos tikt pie otrā panākuma
Foto: Eesti Saalihoki Liit

Sestdien tika aizvadītas pirmās cīņas Elvi florbola līgā vīriešu un dāmu konkurencē, bet šodien turnīrs straujāk uzņems apgriezienos, kopumā tiks aizvadītas piecas spēles, no kurām vienu būs iespējams vērot Sportacentrs televīzijā, bet cīņu no Talsiem pārraidīs Latvijas Florbola savienības oficiālais Youtube konts.

Igaunijas izlase – "Ķekavas Bulldogs" (pulksten 14:00 Tartu)
Kad oficiālā sezonas atklāšanas spēle vēl nebūs sākusies, Igaunijas izlase būs aizvadījusi jau divas cīņas. Vakar igaunietes pārliecinoši tika galā ar Cēsu "Lekringu", konkurentes apspēlējot ar 15:2, bet šodien pie igaunietēm viesosies "Ķekavas Bulldogs". Vakardienas cīņā igaunietēm punkti sadalījās visnotaļ līdzvērtīgi, bet rezultatīvākās ar četriem punktiem bija Diāna Klavana, Kati Kutisāre un Judīte Hīvarinena.

"Ķekavas Bulldogs" starpsezonu periodā piedzīvojusi būtiskas sastāva pārmaiņas. Prom no komandas devušās tādas vadošās spēlētājas kā Anna Ankudinova, Inga Ametere un Linda Dadajeva. Tāpat sastāvā nav vārtsardzes Elīnas Jeiges. Pēc trīs sezonu pārtraukuma komandā atgriezusies Jolanta Kļava, bet pārējais pastiprinājums meklēts savos apcirkņos. Tas vismaz sezonas sākumu varētu solīt pietiekami sarežģītu un pārvest punktus no Igaunijas pilsētas Tartu būs ne mazāk sarežģīti kā dienu iepriekš cēsniecēm.

Latvijas čempionātā komandas aizvadījušas trīs savstarpējās cīņas, allaž pie uzvarām tiekot igaunietēm. Interesanti, ka līdzīgākas cīņas bijušas tieši Igaunijas laukumos, kur mājinieces uzvarēja ar 6:3 un 7:1. Vienīgajā cīņā Ķekavā Igaunijas izlases kandidātes svinēja 13:3 panākumu. Vēl vienā spēlē igaunietēm piešķirta tehniskā uzvara.

"Rubene" – "NND Rīga" (pulksten 17:00 Kocēnos)
Skaitliski trešā spēle varētu tikt uzskatīta par oficiālo sezonas atklāšanas maču arī dāmu turnīrā, kur savā starpā sacentīsies pēdējo gadu neapšaubāmi labākās sieviešu komandas Latvijā. Pēdējo piecu gadu čempionvienība savā laukumā uzņems viešņas no galvaspilsētas, kas var lepoties ar trim sudraba medaļām pēdējās trijās sezonās.

"Rubenes" komandai šosezon nepalīdzēs Elizabete Pavlovska, kura nolēmusi izmēģināt savus spēkus ārvalstīs, pārceļoties uz Somijas Elites līgu. Pašlaik tikai treneru korpusā atrodams Zeltītes Bankavas vārds, bet ārpus pieteikuma palikusi Linda Līce. Pārējais sastāvs palicis praktiski bez izmaiņām, ja neskaita kādu būtisku papildinājumu – komandā atgriezusies Paula Egle, kura tieši Kocēnos pavadījusi karjeras lielāko daļu, bet pērn bija pievienojusies "NND Rīga" vienībai.

Galvaspilsētas komandas pieteikumā pašlaik ir tikai 15 spēlētāju vārdi, no kurām divas ir vārtsardzes, līdz ar to var secināt, ka nesanāk pat trīs pilnas maiņas. Jau minēts, ka pie lielākajām konkurentēm devusies Paula Egle, bet, iespējams, būtiskākais zaudējums ir Gunitas Kārkliņas nebūšana sastāvā. Tāpat pieteikumā vismaz pašlaik nav atrodams Alises Kazaines vārds. Lielākais papildinājums, neapšaubāmi, ir pieredzējušās Ingas Ameteres piesaistīšanās komandai. Kā sarunā ar Sportacentrs.com atzinusi pati spēlētāja, vides maiņa, iespējams, nāks par labu, lai atgūtu motivāciju nodarboties ar šo sporta veidu.

Pērn komandas aizvadīja piecas savstarpējās cīņas. Regulārās sezonas atklāšanas cīņā "Rubene savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 6:2, bet Latvijas dzimšanas dienā cieta negaidītu 2:13 sagrāvi viesos. Pēc pāris mēnešiem viesos izdevās revanšēties ar 9:4, bet nedēļu vēlāk savā laukumā čempiones atkal bija spiestas zaudēt – 5:8. Sezonas izšķirošajā cīņā Arēnā Rīga "NND Rīga" sāka vareni, panākot 2:0 pārsvaru pēc 20 nospēlētām minūtēm, taču pieci ielaistie vārti otrajā periodā liedza pacīnīties par pirmo čempionu titulu – 2:6.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Lielvārde/FatPipe" (pulksten 18:00 Talsos un LFS Youtube kanālā)
Talsos jauno sezonu sāks komandas, kas aizvadītajā sezonā apstājās ceturtdaļfinālā, lai gan potenciāls noteikti bija augstāks. Tādēļ šovakar uzreiz jāsāk krāt punkti, lai reabilitētos par pērnās sezonas nosacīto neveiksmi. Talsiniekiem būtisks zaudējums varētu būt pieredzējušā Andra Blumbaha došanās uz ārzemēm. Tāpat komandā nebūs Oskars Bergmanis, kurš pērnās sezonas gaitā pietiekami veiksmīgi iekļāvās virknējumā, pārnākot no Liepājas kluba. Pie liepājniekiem devies Madars Plepis. Vienīgais pieredzējušais vīrs, kas pievienojies kurzemniekiem ir Artūrs Pētersons, kurš vilku formu vilks pēc vairāku gadu pārtraukuma. Pērn viņš bija gana rezultatīvs izjukušās Rojas komandas formās. Līdzīgi kā vairums klubu, arī talsinieki izaudzinājuši savus jauniešus, kuri iekļauti komandas pieteikumā.

Lielvārdes klubs ilgus gadus bija medaļnieku pulkā, tādēļ pēc zaudējuma pērnās sezonas ceturtdaļfināla, notikušas prognozētas pārmaiņas klubā. Galvenā trenera pienākumu pildīšana uzticēta Kasparam Kreimanim, kurš pēdējos gados sekmīgi vadījis pirmās līgas komandu. Tagad virslīgas kluba kodolu lielā mērā veidos tieši viņa audzēkņi, līdz ar to šāda trenera izvēle šķiet gana loģiska. Komandā vairs nav Atis Blinds, kuram gan iepriekšējā sezona neizvērtās tik sekmīga. Tāpat kopā ar vienību vairs nav vārtsargs Jānis Bramanis, viņa vārda brālim Jānim Salcēvičam dublieru lomu uzticot vietējiem Raivim Ruzulim un Laurim Bergam. Jebkurā gadījumā, Lielvārde atgriezusies pie domas spēlēt ar saviem audzēkņiem. Un tie viņiem ir pietiekami labi un kvalitatīvi. Mājup devies arī viens no "leģionāriem" Juris Gribusts, kurš Lielvārdes kreklu mugurā pēdējo reizi vilcis 2013./14.gada sezonā.

Pērn abās savstarpējās cīņās pārāki izrādījās Lielvārdes florbolisti, vispirms novembra izskaņā pārvedot 4:3 (2:1, 2:0, 0:2) uzvaru no Kurzemes, bet februārī savā laukumā svinot panākumu ar 7:3 (2:2, 3:1, 2:0). Talsos aizvadītajās cīņās bilance ir 7:3 Lielvārdes komandas labā, turklāt mājinieki nav spējuši tikt jau septiņās spēlēs pēc kārtas, pēdējo uzvaru izcīnot 2010. gadā. Kopējā bilance ir 15:5 "Lielvārde/FatPipe" labā.

Spēli no Talsiem būs iespējams vērot Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā.

"Bauska" – "Ogres vilki" (pulksten 18:00 Bauskā)
Ja Lielvārdes un Talsu komandas var uzskatīt par pērnās sezonas neveiksminiecēm, jo nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, tad Bauskā tiksies komandas, kas pērn startēja vēl neveiksmīgāk, paliekot ārpus izslēgšanas turnīra. Baušķenieki pērn startēja ļoti veiksmīgi, izcīnot uzvaras pirmajās trijās spēlēs, taču turpinājums nesekoja.

Starpsezonu periodā baušķenieki šķīrušies no sava līdera Toma Niedres, kurš devies leģionāra gaitās. Pieteikumā vairs nav arī veterāna Anda Levīša, kurš gan pēdējās sezonās spēlējis vien epizodiski. Pēc smagā savainojuma izārstēšanas ierindā atgriezīsies Jānis Akmentiņš, bet Aivis Barkovskis, kurš pērn spēlēja zemākajās līgās, arī būs vērā ņemams pastiprinājums. Vārtos neapšaubāmi pirmais numurs būs Elvis Holsts, kuram šoreiz palīdzēs Gatis Ivanāns. Būtisks papildinājums varētu būt arī rezultatīvais Kristers Tiltiņš, kurš pirms tam pārstāvēja "Tērvetes" klubu, pēdējās divās sezonās otrajā līgā izceļoties ar 90 vārtu guvumiem.

Noteikti ar pozitīvām emocijām uz Bausku pošas "Ogres vilki", kuri gatavi savai otrajai sezonai spēcīgāko pulkā. Pērnais gads nebija sekmīgs, jo izdevās tikt tikai pie vienas uzvaras, taču tā tika pārvesta tieši no Bauskas, kad vilki triumfēja papildlaikā ar rezultātu 7:6. Savā laukumā sezonas ievadā gan tika piedzīvots 1:7 zaudējums. Ogres komandas spēlētāju pieteikumā vairs nav pieredzējušā uzbrucēja Kārļa Krastiņa vārds, kā arī vārtsargs Guntis Balodis. Toties pieteikumā atgriezies Māris Teika, kurš pērn koncentrējās vien uz trenēšanu. Vēl pie papildinājumiem var minēt nu jau bijušo "JeNo" uzbrucēju Ričardu Krauzi.

"Kurši/Ekovalis" – "Rubene" (pulksten 18:00 Liepājā un Sportacentrs TV)
Pēdējos gados allaž spraigas cīņas izvērtušās starp Liepājas un Kocēnu komandām un tieši šie klubi spēkosies savā starpā sezonas pirmajā cīņā. Liepājnieki pērn pēc daudzu gadu pārtraukuma palika ārpus izslēgšanas spēļu turnīra, kamēr "Rubene" bija tuvu tam, lai beidzot atkal iekostos Latvijas čempionāta medaļās. Komandā vairs nav Kārlis Pupils un Mārtiņš Vējš. Toties pēc savainojuma izārstēšanas ierindā atgriezies kapteinis Kaspars Klamers, piesaistīts arī pieredzējušais Madars Plepis, bet daudz varētu gaidīt no jaunā Ralfa Poļa, kurš ļoti rezultatīvi darbojies ne vien jauniešu čempionātos, bet arī pirmssezonas pārbaudes cīņās. Pēc ilgāka laika gatavs spēlēt ir arī Kristaps Ošs-Ervics, līdz ar to liepājnieku mērķi ir skaidri – atgriezties starp valsts astoņām labākajām komandām.

Starpsezonu periodā "Rubenes" komandas rindās bija uzradies rezultatīvais Ritvars Bērziņš, taču sezonu šis uzbrucējs aizvadīs Norvēģijā. Kopā ar komandu vairs nav Mārtiņš Zelčs un Leo Lapiņš, bet lielākais zaudējums varētu būt pieredzējušā vārtu vīra Āra Aldiņa lēmums likt punktu karjerai. Pēdējās sezonās pirmā vārtsarga postenī sevi sekmīgi sācis apliecināt Roberts Trepšs, kuram "aizmuguri veidos" Roberts Izajs un Ričards Salacietis. Citi pastiprinājumi Jāņa Inģista komandai šajā sezonā pašlaik nav.

Pērn komandas savstarpējās spēlēs svinēja panākumus savos laukumos, pamatus uzvarai ieliekot pirmajos periodos. Kocēnos "Rubene" svinēja 4:1 (3:0, 0:0, 1:1) uzvaru, bet Liepājā "Kurši/Ekovalis" revanšējās ar 7:4 (5:0, 1:1, 1:3). Kopumā liepājniekiem gan bijušas diezgan vājas sekmes spēlēs pret "Rubeni", jo savā laukumā izdevies tikt pie tikai četrām uzvarām 16 spēlēs. Kopumā liepājnieki izcīnījuši astoņas uzvaras un piedzīvojuši 24 zaudējumus, vēl vienu maču nospēlējot neizšķirti.


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".