Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Malkavs: ""Lekrings" gatavs lielām pārmaiņām"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Malkavs: ""Lekrings" gatavs lielām pārmaiņām"
Artis Malkavs
Foto: Floorball.lv

Cēsu "Lekrings" komandas galvenais treneris pēc izcīnītajām bronzas medaļām atzinis, ka sezona kopumā bijusi veiksmīga, lai gan neizdevās uzvarēt ne valsts čempionātā, ne EuroFloorball Cup turnīrā. Vienlaikus viņš atzīst, ka cēsnieki ir gatavi lielām pārmaiņām, lai čempionu kausu atgrieztu Cēsīs.

Kopumā domāju, ka sezona ir izdevusies. Protams, gribējās uzvarēt, bet sastāvs, treniņu process un izmaiņas kluba vadībā atstāja zināmu iespaidu uz rezultātu. Bijām jauni, nepieredzējuši un uz dažādiem sīkumiem sezonas gaitā sanāca "aplauzties", jo daudz kas mums bija pirmoreiz. Varbūt vadība kaut ko līdz galam nemācēja pasniegt spēlētājiem, arī man paralēli kā trenerim līdz ar to bija smagāk un sezonas laikā pietrūka emocijas. Veiksme ir jānopelna un kā visi zinām, veiksme parasti ir stiprāko pusē.

Spēle Arēnā Rīga ir bijusi iespaidīgākā cīņa Latvijas čempionātos?
Pats fakts, ka bija iespēja uzspēlēt Arēnā Rīga ir lielisks, varējām sajusties kā pasaules čempionātā. Spēles beigās emocijas, protams, bija lieliskas un šādā brīdī nav pat tik ļoti būtiski vai spēlē par pirmo vietu vai trešo. Šī spēle ir uzvarēta un tā bija mūsu svarīgākā sezonas spēle, mēs to uzvarējām un tas ir galvenais. Protams, cerēju, ka būs vieglāka spēle, taču turpinājām spēlēt kā pa kalniņiem, līdzīgi kā to darījām visās iepriekšējās play-off spēlēs.

Emīlam Dzalbam, acīmredzot, patīk spēlēt Arēnā Rīga...
"Jā, tā izskatījās. Bet ja tu esi pirmās maiņas uzbrucējs, tad treneris no tevis gaida vārtus. Ja es no viņa to nesagaidu desmit spēles pēc kārtas, tad kādā brīdī tiem ir jānāk. Turklāt viņam parasti izdodas izcelties finālos.

Starpsezonu periodā "Lekringam" kaut kas varētu būtiski mainīties jeb par to pašlaik ir pāragri runāt?
"Es domāju, ka mēs esam gatavi lielām pārmaiņām... Mēs gribam pirmo vietu!"

Vai kāds no pieredzējušajiem spēlētājiem varētu arī beigt spēlēt?
"Domāju, ka pasaules čempionāts viņiem ir kā burkāns deguna galā, tādēļ domāju, ka pagaidām neviens nebeigs spēlēt."