Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Liepājniekiem tradicionāli vājš 3. periods un sezona beigusies

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Liepājniekiem tradicionāli vājš 3. periods un sezona beigusies
"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par pirmo ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālisti kļuvusi komanda "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", kas arī ceturtajā ceturtdaļfināla spēlē tieši pēdējā periodā bija ievērojami labāka par "Kurši/Ekovalis", gūstot piecus bezatbildes vārtus un uzvarot ar 7:2, 3 (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja Eduards Stūre. Sērijā ulbrokieši triumfēja ar 4:0. "Lielvārde/Fat Pipe" sērijā pret "Talsu NSS/Krauzers" izvirzījusies vadībā ar 3:1, bet Stalbes "Pārgauja" un FBK "Valmiera" savās sērijās atjaunoja neizšķirtu - 2:2.

Jau trijās iepriekšējās šīs sērijās spēlēs Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis" pret Ulbrokas komandu pēdējā perioda sākumā vai nu bija panākusi neizšķirtu, vai pat atradās vadībā, tomēr maču galotnes vienmēr labāk aizvadīja pretinieki, kuri uzvarēja ar 8:6, 6:4 un 6:5. Izņēmums nebija arī šovakar liepājnieku laukumā notikusī cīņa. Pirmajā periodā rezultātu atklāja mājinieks Ričards Dēvits (1:0). Spēles vidū Kaspars Klamers panāca jau 2:0, bet līdz otrajam pārtraukumam ulbrokieši Daniels Tvoronovičs un Kārlis Jānis Petrovskis atjaunoja neizšķirtu – 2:2. Pēdējā trešdaļā laukumā dominēja viesi - "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" guva piecus bezatbildes vārtus, mačā gūstot panākumu ar 7:2, bet visā sērijā triumfējot ar 4:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Eduards Stūre, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Atis Blinds un Daniels Tvoronovičs. Vērtīgākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma pirmo vārtu autors Ričards Dēvits. Līdz ar to Liepājas komandai sezona noslēgusies, bet ulbrokieši gaidīs savus pretiniekus pusfinālā. Tie noskaidrosies sērijā starp Lielvārdes un Talsu komandām, šobrīd sērijā vadībā ar 3:1 izvirzījusies "Lielvārde/Fat Pipe".

Salcevičs nevainojams, "Lielvārde/Fat Pipe" atstāj talseniekus tukšā

"Lielvārde/Fat Pipe" ceturtdaļfināla sēriju pret komandu "Talsu NSS/Krauzers" sāka ar zaudējumu savā laukumā pagarinājumā – 3:4. Jau nākamajā mačā lielvārdieši savus pretiniekus sakāva ar 8:3, bet vakar Talsos pieveica ar 4:3, sērijā izvirzoties vadībā ar 4:3. Šovakar abas komandas vēlreiz spēkojās talsenieku laukumā, kur mājiniekiem tā arī neizdevās atzslēgt viesu vārtus. Jau pirmā perioda laikā Lielvārdes komandu vadībā ar 2:0 izvirzīja Rūdis Žukelis un Juris Gribusts. Otrajā trešdaļā Maikls Nazarovs panāca 3:0, bet pēdējā periodā Juris Sandis Jēgers ar precīzu metienu nofiksēja savas komandas "Lielvārde/Fat Pipe" uzvaru ar 4:0.

Lielvārdes komandas vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš vērtīgākā spēlētāja balvu nopelnīja jau iepriekšējā mačā, atvairīja visus 18 pretinieku metienus. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Maikls Nazarovs, bet par labāko spēlētāju tika atzīts otro vārtu autors Juris Gribusts. Talsu komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Artis Raitums. Sērijas piekto spēli abas komandas aizvadīs 14.martā Lielvārdē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...