Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Vai valmierieši spēs saasināt cīņu par astotnieku?

Vai valmierieši spēs saasināt cīņu par astotnieku?
Pirmajā savstarpējā spēlē "Kurši/Ekovalis" Cēsu vienībai zaudēja pēcspēles metienu sērijā
Foto: liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar ieplānotas divas cīņas. Cēsu "Lekrings" var spert vēl vienu soli tuvāk uzvarai regulārajā sezonā, kamēr valmieriešiem kārtējā "būt vai nebūt" cīņa jāaizvada Ogrē.

"Ogres vilki" – "FBK Valmiera" pulksten 18:00 Ogrē

Abas komandas vakar aizvadīja cīņas mainīgām sekmēm. Ogrēnieši spēles pirmajās 20 minūtēs divreiz izvirzījās vadībā pret objektīvi krietni spēcīgāko "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", taču ilgtermiņā nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību, ciešot smagu sagrāvi ar 3:15. Divus vārtus iemeta Elvijs Jankovskis, bet par labāko atzina Aldi Haraldu Ābramu, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Šodien Ābrams varēs doties laukumā pret savu dzimto klubu. Pašlaik ogrēnieši ar pieciem punktiem turnīra tabulā atrodas 11.vietā, kurā, ja nenotiks lieli pārsteigumi, arī noslēgs priekšsacīkšu turnīru.

Tikmēr Valmieras komanda turpina spēkoties par vietu izslēgšanas turnīrā. Vakar komanda rezultatīvā mačā ar 10:8 apspēlēja "Kurši/Ekovalis". Tabulā tas viņiem dod 25 punktus 18 mačos un sešu punktu atpalicību no "Irlava/Avant", kuri gan aizvadījuši par vienu spēli mazāk. Līdz ar to, uzvarot šodien Ogrē, valmierieši nonāktu vienas uzvaras attālumā no kārotā astotnieka. Spēlē pret liepājniekiem lielisks bija Pāvels Semjonovs, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī vairākām citām lieliskām epizodēm. Šodienas spēlē tieši Semjonovs varēs doties laukumā "Baltas TOP scorer" kreklā ka savas komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Abu komandu pirmajā šīs sezonas spēlē Valmierā laukuma saimnieki līdz mača vidum bija panākuši 5:2 vadību. Taču ogrēnieši nepadevās trešā perioda ievadā nonākot viena rezultatīva metiena attālumā. Mača galotnē "FBK Valmiera" prata atrisināt jautājumus par uzvaru, ar četriem bezatbildes vārtiem nodrošinot 10:5 panākumu. Kapteinis Ints Vilks vakar tika pie trim vārtu guvumiem un vienas piespēles, bet par labāko atzina Mārtiņu Broku, kuram trīs rezultatīvi metieni. Ogres komandā rezultatīvākais un labākais bija Elvijs Jankovskis, kuram četri no pieciem rezultatīviem metieniem.

"Lekrings" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 19:00 Cēsīs

Uzvarot pēdējās trijās spēlēs un sagaidot labvēlīgus rezultātus konkurentu cīņās, Cēsu "Lekrings" nonācis tuvu triumfam regulārās sezonas turnīrā. Pašlaik komandai ir četru punktu pārsvars pār "Ulbrokas" vienību, kura nospēlējusi par vienu maču vairāk. Tas nozīmē, ka atlikušo četru spēļu laikā "lēcējpelēm" nepieciešams nopelnīt piecus punktus, lai kļūtu konkurentiem nesasniedzami. Pēdējā mačā komanda savā laukumā ar 8:7 apspēlēja vienību no Talsiem, kad ar trīs rezultatīviem metieniem izcēlās tieši Talsu florbola audzēknis Krišs Treimanis. Par labāko gan atzina Jorenu Malkavu, kuram divi precīzi metieni un viena rezultatīva piespēle.

Liepājnieki pēdējā laikā neveiksmīgi spēlē mačus pretinieku laukumos, pēdējo uzvaru izcīnot decembrī. Vakar komanda vāji nospēlēja otrā perioda otro pusi Valmierā, vēlāk nespējot atspēlēties un piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 8:10. Tabulā komanda ar 32 punktiem 18 mačos atrodas septītajā vietā. Piektā pozīcija atrodas viena punkta attālumā, taču arī astotajā vietā esošie irlavnieki atpaliek par vienu punktu. Mačā pret valmieriešiem Sandis Lēvalds guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli, bet labākā spēlētāja balva tika Gustavam Griezītim, kuram divi rezultatīvi metieni.

Abu komandu pirmā spēkošanās Liepājā izvērtā ļoti spraiga, komandām pārmaiņus nonākot vadībā. Pēc 60 minūtēm rezultāts bija neizšķirts 3:3 un arī papildlaikā neviena no komandām pie vārtu guvuma netika. Sekoja pēcspēles metienu sērija, kurā mājinieki tā arī netika pie vārtu guvumiem, bet viesiem precīzi meta Rūdis Jermacāns un Andris Rajeckis, ļaujot Cēsu komandai braukt mājup ar 4:3 uzvaru.


Rolands Kovaļevskis (FS Masters/Ulbroka). Foto: FS Masters

Ulbrocieši sērijas otrajā spēlē uzvar "Valmieru/Betsafe"

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijas otrajā spēlē, kas notika šovakar Ulbrokas sporta kompleksā, komanda "FS Masters/Ulbroka" ar 12:7 uzvarēja "FBK Valmiera/Betsafe". Uzvarētāju labā četrus vārtus guva Rolands Kovaļevskis. Rezultāts sērijā – 2:0.
Talsu florbolisti: Valters Kalnietis (#62), Andrejs Šķerbergs (#58) un Mariss Šķuburs (#34). Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

"Talsu NSS/Krauzers" vēlreiz izmanto sava laukuma priekšrocību

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijā starp komandām "Talsu NSS/Krauzers" un "Lekrings" (Cēsis) vadībā ar 2:0 izvirzījušies talsinieku. Šodien Talsos notika sērijas otrā spēle, kurā mājinieki uzvarēja ļoti pārliecinoši – 9:2. Lielisku maču aizvadīja Andrejs Šķerbergs, kura kontā 4 (2+2) rezultativitātes punkti.
"FS Masters/Ulbroka" turpina uzvarēt, foto: Māris Greidāns (FS Masters)
3

Valmieriešiem spēks pietika divām trešdaļām

Elvi vīriešu florbola virslīgas pirmajā pusfināla spēlē “FS Masters/Ulbroka” vairāk nekā 38 minūtes nespēja gūt vārtus mājas spēlē pret “FBK Valmiera/Betsafe”, taču trešajā periodā konkurenti tika sagrauti un uzvara izcīnīta ar pārliecinošu 7:1.