Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Cēsu alum/Lekringam" pirmais klupiens, vadībā izvirzās "RTU/Inspecta"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Cēsu alum/Lekringam" pirmais klupiens, vadībā izvirzās "RTU/Inspecta"
"Cēsu alus/Lekrings" pret "Rubeni": Kad nūjas netur...
Foto:Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika trīs spēles: Kocēnu "Rubene" sarūpēja pirmo zaudējumu "Cēsu alum/Lekringam" (8:6), "RTU/Inspecta" svinēja laimīgu uzvaru pār "Kuršiem" (6:5), atgūstot turnīra līderes godu, bet FBK "Valmiera/ViA" tikai pagarinājumā ar 4:3 pārspēja "Talsus/Triobet".

"Talsiem/Triobet" trešais zaudējums papildlaikā

Vidzemes olimpiskajā centrā notikušās spēles rezultātu ja ne ar sodu metienu, tad jau spēlējot skaitliskajā vairākumā atklāja "Valmiera/ViA" – 8.minūtē ar precīzu metienu izcēlās Ints Vilks (1:0). "Talsi/Triobet" nekavējās ar atbildi – tieši viesi pirmajā pārtraukumā varēja doties kā uzvarētāji (2:1). Otrajā trešdaļā Valmieras florbolisti panāca izlīdzinājumu (2:2), bet pēc tam jau talsenieki bija tie, kuri nerealizēja soda metienu. Minūti pirms otrā pārtraukuma vadību pārņēma laukuma saimnieki – 3:2. Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 54.minūtē talsenieks Andris Blumbahs uz tablo atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 3:3. Šosezon talsenieki jau divas reizes bija cīnījušies papildlaikā, abos gadījumos piedzīvojot neveiksmi, bet valmierieši vienīgo reizi, kad viņiem bija jāspēlē pagarinājumā, izcīnīja uzvaru. Tradīcija tika ievērota arī šoreiz – papildlaika 3.minūtē "Valmiera/ViA" uzbrucējs Elvijs Jankovskis ar precīzu metienu atnesa savai komandai divus punktus, pretiniekiem atstājot tikai vienu – 4:3. "Valmiera/ViA" pēc šī panākuma ar 16 punktiem saglabāja 4.vietu turnīra tabulā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Elviju Jankovski, kurš bija piedalījies visu četru savas komandas vārtu gūšanā – 4 (2+2), viņa maiņas biedram Intam Vilkam 2 (1+1) punkti. "Talsu/Triobet" sastāvā rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem bija Andris Blumbahs, bet par labāko spēlētāju atzina vārtsargu Kristiānu Ķīli, kurš atvairīja 31 pretinieku metienu.

"Valmieras/ViA" spēlējošais treneris Aigars Belasovs, kurš mikrotraumas dēļ šīsdienas spēlē laukumā nedevās, atklāja, ka talsenieku sīkstā pretošanās viņam nekādu pārsteigumu nesagādāja, jo "Talsi/Triobet" jebkuram pretiniekam ir "ciets rieksts" – šosezon tikai "RTU/Inspecta" Yalsu komandu uzvarēja ļoti pārliecinoši. Pati spēle bijusi samērā lēna un mierīga – iniciatīva piederējusi te vienai, te otrai komandai. Tieši pamatlaika beigās, kā arī papildlaikā labākas vārtu gūšanas iespējas bijušas mājiniekiem, kas pēc Elvija Jankovska precīzā metiena beidzot arī tika izmantotas.

FBK "Valmiera/ViA" – "Talsi/Triobet" 4:3 PL (1:2, 2:0, 0:1, 1:0)
Metienu attiecība:
35:35 (11:9, 10:12, 12:12, 2:2)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera/ViA" – Elvijs Jankovskis 4 (2+2), Ints Vilks 2 (1+1), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Mārtiņš Broks 1 (0+1).
"Talsi/Triobet" – Andris Blumbahs 2 (2+0), Reinis Neimanis 1 (1+0), Mārtiņš Maķevics 1 (0+1), Aivis Hammers 1 (0+1).

"RTU/Inspecta" izglābjas Liepājā

Liepājas "Kuršiem" turnīra kalendārs bija vēlējis tikties ar visām trim līdervienībām pēc kārtas. "Rīgai" liepājnieki piekāpās ar 6:7, "Cēsu alum/Lekringam" ar 2:10, bet šovakar pie viņiem viesojās "RTU/Inspecta", kas šosezon ar lielu stabilitāti pagaidām neizceļas. Pirmo periodu, pateicoties Kaspara Klamera gūtajiem vārtiem, ar 1:0 uzvarēja "Kurši", bet otrajā trešdaļā vadību pārņēma viesi – 3:2. Kad pēdējā perioda pirmajās septiņās minūtēs rīdzinieki guva trīs vārtus pēc kārtas (6:2), jau šķita, ka spēles liktenis ir izšķirts, tiesa, tā nedomāja "Kuršu" florbolisti. Sākoties pamatlaika pēdējām divām minūtēm, mājiniekiem vēl bija triju vārtu deficīts (3:6). Liepājnieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju – risks atmaksājās, jo 59.minūtē studenti ieraidīja bumbiņu paši savos vārtos (4:6), bet 60.minūtē Ričards Dēvits rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (5:6). Vēl bija jāspēlē 25 sekundes, bet to laikā "Kuršiem" tomēr neizdevās gūt vēl vienus vārtus - "RTU/Inspecta" uzvarēja ar 6:5 un turnīra tabulā ar 24 punktiem pakāpās uz 1.vietu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina vārtsargu Andi Blindu, kurš atvairīja 17 no 22 pretinieku metieniem. Rezulatīvākais bija viņa dvīņubrālis Atis Blinds, kuram 3 (0+3) punkti, bet divus vārtus guva Kārlis Bulāns. Arī Liepājas komandā labākā spēlētāja balva tika vārtsargam – Edgaram Rimarenko, kuram darba bija krietni vairāk – neitralizēti 27 metieni. Rezultatīvākais "Kuršu" sastāvā ar diviem gūtiem vārtiem bija Ričards Dēvits.

"Kurši" – "RTU/Inspecta" 5:6 (1:0, 1:3, 3:3)
Metienu attiecība:
22:33 (7:11, 5:16, 10:6)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Ričards Dēvits 2 (2+0), Kaspars Klamers 1 (1+0), Mārtiņš Vējš 1 (1+0), Raitis Bušs 1 (0+1), Gints Siliņš 1 (0+1), Miķelis Krūms 1 (0+1).
"RTU/Inspecta" – Atis Blinds 3 (0+3), Kārlis Bulāns 2 (2+0), Juris Grbusts 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (1+0), Henrijs Uzraugs 1 (1+0), Mārtiņš Brigmanis 1 (1+0), Toms Rutkis 1 (0+1), Jānis Jaunzems 1 (0+1), Mārtiņš Lapsiņš 1 (0+1).

"Rubene" sarūpē pirmo zaudējumu "Cēsu alum/Lekringam"

"Cēsu alus/Lekrings" lieliski bija sākusi šo čempionātu – septiņas uzvaras septiņās spēlēs. Kocēnu "Rubene" pirms šīvakara mača varēja palepoties ar trim uzvarām pēc kārtas. Slavenajā Vidzemes derbijā rezultātu 6.minūtē ar precīzu metienu atklāja "Cēsu alus/Lekrings" Aleksandra Abramova personā. Sešu minūšu laikā viesi atbildēja ar četriem goliem – 4:1, arī pēc pirmā perioda vadībā joprojām bija kocēnieši (4:2). Otrās trešdaļas sākumā "Rubene" guva vēl divus vārtus (6:2), bet tad cēsnieki guva četrus vārtus pēc kārtas (6:6). Arī otrajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās viesi – 7:6. Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – vienu sekundi pirms pamatlaika beigām Kocēnu komandas uzvaru ar metienu tukšos vārtos nostiprināja Ritvars Bērziņš – 8:6. Pēc šī panākuma "Rubene" ar 15 punktiem pakāpās uz 5.vietu turnīra tabulā.

Labāk spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma Atis Stepāns, kuram 3 (1+2) punkti, divus vārtus guva viņa komandas biedrs Ingars Matisons, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Ritvars Bērziņš. Par labāko starp cēsniekiem atzina Andri Rajecki, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais.

"Rubenes" spēlējošais treneris Ivars Jēkabsons, kurš iepriekšējās trijās spēlēs devās laukumā, palīdzot savai komandai izcīnīt trīs uzvaras, šoreiz palika malā. Ivars paskaidroja, ka katru rudeni (oktobrī vai novembrī) viņam par sevi uz kādu nedēļu atgādina muguras trauma. Šoruden tas noticis tieši šajā nedēļā, tāpēc kocēniešiem spēlē pret "Cēsu alu/Lekringu" nācies iztikt bez viņa. Tomēr visu cieņu – puiši nospēlējuši lieliski – gan ieguva pārsvaru, gan arī pašaizliedzīgi nosargāja to pēdējā trešdaļā. Protams, kā izskatījās, Cēsu komandai tieši šobrīd ir fiziskās formas kritums, tomēr gan tehniski, gan taktiski tā ir ļoti spēcīga komanda, tāpēc gandarījums par Kocēnu komandas uzvaru ir neizsakāms.

"Cēsu alus/Lekrings" – "Rubene" 6:8 (2:4, 4:3, 0:1)
Metienu attiecība:
24:22 (10:7, 11:6, 3:9)
Rezultatīvākie:
"Cēsu alus/Lekrings" – Andris Rajeckis 3 (2+1), Gints Bērtulis 2 (1+1), Jānis Rajeckis 2 (1+1), Dāvis Vilders 1 (1+0), Aleksandrs Abramovs 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Mārtiņš Rajeckis 1 (0+1), Ingus Laiviņš 1 (0+1).
"Rubene" – Ritvars Bērziņš 4 (2+2), Atis Stepāns 3 (1+2), Ingars Matisons 2 (2+0), Mārtiņš Zelčs 2 (1+1), Ringolds Kalniņš 1 (1+0), Andris Jēkabsons 1 (1+0), Leo Lapiņš 1 (0+1), Juris Zilberts 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...