Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Līderu trio pēc kārtējiem punktiem

Līderu trio pēc kārtējiem punktiem
Valmierieši ar milzu piepūli svinēja panākumu pār Ogres komandu, bet šovakar gaidāma smaga cīņa ar Cēsu "Lekringu"
Foto: Floorball.lv

Pēc sestdienas cīņām Elvi vīriešu florbola līgā vadībā ar 12 punktiem atrodas "FBK Valmiera", "Betsafe/Ulbroka" un "Lielvārde/FatPipe". Visas trīs dosies laukumā arī šovakar, cenšoties papildināt punktu ražu, vienlaikus nebēdājot par konkurentu neveiksmēm. Spraigākā cīņa varētu būt čempionu viesošanās Kocēnos, bet valmieriešiem un Lielvārdes klubam gaidāmas spēles ar ģeogrāfiskajiem kaimiņiem.

VV: Talsu NSS/Krauzers – EMU SK pulksten 14:00 Talsos
"Talsu NSS/Krauzers" komanda vakar izcīnīja negaidīti pārliecinošu 6:1 uzvaru pār Cēsu "Lekringu", tādejādi svinot jau ceturto panākumu piecās aizvadītajās spēlēs, ar desmit punktiem pakāpjoties uz ceturto pozīciju. Labvēlīgu apstākļu sakritības rezultātā talsinieki nedēļas nogali varētu noslēgt arī kā čempionāta līdervienība. Fantastiski turpina spēlēt jaunais talsinieku vārtsargs Valters Kasjaņenko, kurš pret cēsniekiem bija desmit minūšu attālumā no sausās spēles, tiekot galā ar 27 no 28 pretinieku metieniem. Sezonā kopumā viņš ticis galā ar 71 no 75 metieniem, esot pārliecinoši labākais starp vārtu vīriem. Uzbrukumā arvien rezultatīvāk turpina spēlēt Toms Bitmanis (5+3) un Jānis Ragovskis (2+6), bet pret cēsniekiem par labāko atzina Arti Raitumu, kurš arī pamazām uzņem formu.

Pa kalniem un lejām turpina spēlēt arī Tartu klubs, kas vakar vispirms iekrāja triju vārtu pārsvaru Liepājā, lai trešā perioda vidū nonāktu divu vārtu deficītā. Tad atkal tika panākta vadība, bet pēdējā minūtē "Kurši/Ekovalis" izlīdzināja rezultātu. Papildlaika pēdējās sekundēs EMU tika pie laimīgas 9:8 uzvaras, kas ar astoņiem punktiem piecās spēlēs atrodas sestajā vietā. Igauņiem ierasti rezultatīvs arī Liepājā bija čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Pavels Semjonovs (2+4), bet par labu partneri pieteicās Simons Georgs Mahla (4+1), kuram tā bija pirmā spēle čempionātā. Tomēr neiztrūka arī bez zaudējumiem, jo uz Kurzemi nav devušies divi no līderiem Svens Ūē un Aleksandrs Avtušenko.

VV: "FBK Valmiera" – "Lekrings" pulksten 17:00 Valmierā
Varbūt ne tik viegli kā plānots, bet "FBK Valmiera" pēc sestdienas spēlēm saglabājuši līderpozīcijas turnīra tabulā, savās mājās pašās spēles beigās izlaižot minimālu pārsvaru, bet pēc tam tomēr tiekot pie 6:4 panākuma pār "Ogres vilkiem", kas ar 12 punktiem ļauj saglabāt līderpozīcijas. Uzvaras vārtus guva Ričards Eglītis, bet vēl vienu lielisku cīņu aizvadīja pieredzējušais Ivars Laktiņš. Savus vārtus iemeta arī abi komandas šīs sezonas rezultatīvākie spēlētāji Arnijs Kuratņiks (6+6) un Mārtiņš Broks (6+4).

Valmieriešiem šī būs pēdējā no piecu mājas spēļu sērijas cīņām, jo pēc tam komanda savā laukumā spēlēs vien novembra pašā izskaņā. Šoreiz ar viņiem sacentīsies Cēsu "Lekrings", kas pašlaik ne tuvu nedemonstrē pārliecinošu sniegumu, pašlaik tabulā atrodoties desmitajā vietā, no četriem mačiem izcīnot tikai vienu uzvaru. Ja pēc izcīnītās uzvaras pār liepājniekiem Toms Rīsmanis atzina, ka astoņus no deviņiem aizvadītajiem periodiem komanda ir nospēlējusi zem savu spēju robežas, tad diez vai pēc 1:6 Talsos dienu iepriekš kādu no periodiem var ierakstīt aktīvā. Vienīgos vārtus "lēcējpelēm" guva Lauris Zaicevs, kurš kļuvis par komandas rezultatīvāko spēlētāju (4+1). Četras piespēles ir Tomam Rīsmanim, bet Emīls Dzalbs iemetis trīs bumbiņas pretinieku vārtos.

Līdz šim komandas Latvijas čempionātā savā starpā tikušās 19 reizes. Pirmajos 18 dueļos allaž uzvarēja cēsnieki, tostarp pērn viesos esot pārāki ar 7:3. Taču pēdējā tikšanās reize kļuva par jaunu pavērsiena punktu šo klubu savstarpējos mačos, jo valmierieši ne vien izcīnīja uzvaru Cēsīs, bet gan burtiski saplosīja savus pretiniekus, triumfējot ar 8:0, piecus vārtus iemetot jau pirmajā spēles trešdaļā. Pašreizējais sniegums šajā spēlē favorītu statusā ļauj būt "FBK Valmiera' komandai arī gaidāmajā cīņā.

VV: "Rubene" – "Betsafe/Ulbroka" pulksten 18:00 Kocēnos
Kocēnu komanda turnīru sāka ar trim uzvarām trijās spēlēs, piesakoties augstākajām pozīcijām tabulā. Tomēr vakar Lielvārdē nācās piedzīvot sagrāvi ar 4:11 pret vietējo "Lielvārde/FatPipe". Pirmā trešdaļa vēl aizritēja līdzīgā cīņā, bet tad bargāko noraidījumu nopelnīja Reinis Mirkšs, savukārt Ivars Jēkabsons tika pie 2+10 minūšu soda, kas mājiniekiem ļāva veikt izšķirošo izrāvienu, no kura viesi vairs neatguvās neskatoties arī uz pretinieku daudzajiem noraidījumiem. Kopumā šajā mačā tika nozīmētas 36 soda minūtes, līdz ar to pašlaik grūti spriest vai pie mierīgākas cīņas "Rubene" spētu tikt pie ceturtā panākuma. Skaidrs, ka mājiniekiem būs jāiztiek bez labākā vārtu guvēja Reiņa Mirkša (7+1), bet ierindā būs Atis Stepāns (4+6) un Lielvārdē laukumā atgriezās arī Mārtiņš Zelčs (2+1). Kā izteicies komandas treneris Jānis Inģists, divas dienas pēc kārtas pašlaik nevar spēlēt Ingars Matisons (1+3), kuram šodien varētu tikt dota atpūta. Pēc piedzīvotās sagrāves "Rubene" ar deviņiem punktiem tabulā atkāpusies uz piekto vietu.

Ja "Rubene" šīs dienas spēlei gatavojas pēc smagas sagrāves, tad valsts čempioni vakar izcīnīja nu jau kārtējo panākumu, savā laukumā pārliecinoši ar 8:2 pieveicot Stalbes "Pārgauja", sagādājot konkurentiem jau ceturto neveiksmi pēc kārtas. Lieliski turpina spēlēt Kaspars Šķēls (7+3), kurš guva kārtējos divus vārtus. Par otro labāko bombardieri pieteicies trešās maiņas uzbrucējs Niks Ķuzulis (4+1), bet labākā spēlētāja balva pēdējā mačā tika Edžum Ceriņam (2+3). Ar 12 punktiem ulbrokieši turnīra tabulā atrodas otrajā pozīcijā un jebkurā brīdī var no pirmās pozīcijas izstumt valmieriešus, kas vienīgie pašlaik spējuši aizlikt kāju priekšā Andra Pīlupa trenētajai komandai.

No 16 aizvadītajām savstarpējām cīņām deviņās pie panākumiem izdevies tikt "Rubenes" florbolistiem, kamēr "Betsafe/Ulbroka" uzvarējusi septiņās cīņās. Pērn komandas Kocēnos tikās pašā sezonas ievadā, kad "Rubene" izsēja triju vārtu pārsvaru, taču uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar 7:6. Pēc mēneša Ulbrokā vēlākie čempioni bija pārāki nerezultatīvā spēlē ar rezultātu 3:2.

VV: "Ogres vilki" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 18:00 Ogrē
Ogres komanda šajā nedēļas nogalē bija tuvu pirmajiem punktiem čempionātā, vien pēdējās minūtēs piedzīvojot neveiksmi pret čempionāta līderiem no Valmieras. Pašlaik komanda labāk spēlē viesos, jo mājās vēl nevienā cīņā nav bijušas reālas iespējas pacīnīties par pozitīvu iznākumu. Pēc ogrēniešus neveiksmes mačā ar talsiniekiem pretinieku labākais spēlētājs tajā cīņā Madars Plepis sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka "Ogres komanda no malas likās ļoti organizēta un radīja iespaidu, ka ir nopietni piegājuši spēlēšanai virslīgā. Ja viņi tā turpinās strādāt, tad panākumi neizpaliks." Pa pieciem punktiem "Ogres vilku" rindās savākuši Elvijs Jankovskis un Edgars Birkenfelds, bet trešais rezultatīvākais ar četriem punktiem ir jaunais Markus Janušvskis, kurš nesen nosvinēja savu 16.dzimšanas dienu. Šī spēle īpaša varētu būt vārtsargam Igoram Ivanovam, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezies Latvijas čempionāta apritē, pirms tam sargājot tieši Lielvārdes kluba vārtus.

Ja "Ogres vilki" zaudējuši visas piecas spēles, turnīra tabulā atrodoties pēdējā pozīcijā, tad "Lielvārde/FatPipe" svinējuši panākumus pēdējās četrās spēlēs, ar 12 punktiem pakāpjoties līdz trešajai pozīcijai, tikai sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ atpaliekot no abām līdervienībām. Dienu iepriekš komanda svinēja pārliecinošu uzvaru nervozā cīņā pret "Rubeni", bet tagad tiks aizvadīta pirmā cīņa ar principiālajiem ģeogrāfiskajiem kaimiņiem no Ogres, pret kuriem jau uzspēlēja pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Unihoc Riga Cup", divreiz svinot panākumus. Komandas līderis arī šosezon ir Toms Akmeņlauks (8+5), bet Rūdis Žukelis (4+3) sekmīgi raujas divās frontēs, piektdien saņemot labākā spēlētāja balvu 1.līgas turnīrā, esot starp rezultatīvākajiem arī spēcīgāko sabiedrībā.

VV: "Kurši/Ekovalis" – "Bauska" pulksten 18:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Liepājas komanda vakar aizvadīja kārtējo līdzvērtīgo cīņu ar kādu no komandām, taču bija spiesta piedzīvot piekto neveiksmi tikpat mačos, savā laukumā piekāpjoties igauņu EMU. Vispirms izdevās atgūties no neveiksmīgā spēles sākuma, bet tad paši izlaida spēli, kas jau bija teju salauzta. Kad izdevās ievirzīt spēli papildlaikā, tajā pietrūka vien dažas sekundes līdz pēcspēles bullīšiem. Pirmo spēli sezonā aizvadījis Ivo Popovs, izceļoties ar divām piespēlēm un saņemot arī mača labākā spēlētāja balvu. Rezultatīvākais joprojām ir komandas veterāns Gints Siliņš (4+4), kuram seko Mihails Kostusevs (3+4) un Miķelis Krūms (2+3), kurš izlaida pagājušās nedēļas spēles Vidzemē, bet savā laukumā ir gatavs palīdzēt komandai.

Normunda Gruncka trenētie baušķenieki pēc divām sekmīgām spēlēm, trešajā izbraukuma mačā Ulbrokā salūza un nespēja tajā spēkoties par panākumu (2:11). Atšķirībā no lielākās daļas komandu, baušķeniekiem šī būs pirmā spēle nedēļas nogalē un tas varētu ļaut būt svaigākiem, kas, ņemot vērā komandas ierobežotos resursus, nav mazsvarīgs faktors. Ulbrokā pirmo spēli sezonā aizvadīja vārtsargs Reinis Kirilko un no diskvalifikācijas atgriezušais Nikita Maksurovs, bet gados jaunākajiem partneriem ne to labāko piemēru spēles izskaņā nodemonstrēja pieredzējušie Māris Akmentiņš un Ģirts Laugalis, nopelnot lielos noraidījumus. Labi, ka iztika bez tālākām sekām un abi varēs doties laukumā arī šovakar. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Niedre (4+2), bet patīkamākais pārsteigums varētu būt debitanta Justa Baltmaņa iespētie četri (3+1) punkti.

Komandas savā starpā Latvijas čempionātā tikušās 33 reizes, 19 mačos uzvaras izcīnot baušķeniekiem, kamēr Liepājas komanda panākuma garšu izbaudījusi 12 reizēs. Vēl divi mači noslēgušies neizšķirti. Tomēr lielo pārsvaru Bauskas komanda ieguvusi pateicoties spēlēm savā laukumā. Liepājā katra no komandām uzvarējusi pa astoņām reizēm. Pērn "Bauska" savā laukumā bija pārāka papildlaikā ar 7:6, bet savās mājās "Kurši" konkurentiem neatstāja nekādus variantus, jau pirmajā periodā panākot 6:0, visu maču uzvarot ar 9:3.

SV: "NND Rīga" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 19:00 Rīgā
Līdzīgi kā dienu iepriekš, arī šovakar dāmām tikai viena spēle. "NND Rīga" vakar spēles trešajā trešdaļā spēja salauzt FK "Ķekava" komandas pretestību, izcīnot panākumu ar 7:3, turnīra tabulā pakāpjoties uz trešo vietu. Šovakar komandai priekšā mačs ar "Ķekavas Bulldogs", kas līdz šim dāmu konkurencē bija uzskatāma par "Ķekavas mazo māsu", bet šobrīd ar trim uzvarām trijās spēlēs atrodas pirmajā pozīcijā turnīra tabulā un šovakar līdz ar to gaidāma spēkošanās par pirmo vietu kopvērtējumā.

"NND Rīga" rezultatīvākā spēlētāja joprojām ir Santa Torstere (4+4), kurai seko Gunita Kārkliņa (4+2) un Paula Egle (3+3), kura vakar ar diviem precīziem metieniem tika atzīta par labāko spēlētāju savā komandā.

"Ķekavas Bulldogs" rezultatīvākā spēlētāja pašlaik ir Anna Ankudinova (6+1), kura arī tika atzīta par labāko komandā savas vienības pēdējā uzvarētajā spēlē pret "Lekringu" (8:5). Toreiz panākums tika nodrošināts vien mača pēdējās desmit minūtēs un Ankudinova sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka galvenie iemesli uzvarai bija spēlētāju lielā vēlme uzvarēt, cīņas spars un trenera padomi. Pati florboliste ir sekmīgi iejutusies komandas sastāvā un kolektīvs izveidojies tāds, lai cīnītos par augstām vietām. Iespējams, tieši šī spēle varētu sniegt pirmās atbildes uz jautājumu, cik patiesībā gatavas ir "Ķekavas Bulldogs" meitenes cīņā ar vadošajiem Latvijas klubiem.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.