Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Jaunā sezona startē ar finālistu divcīņu Ulbrokā

Jaunā sezona startē ar finālistu divcīņu Ulbrokā
Vai Ulbroka vēlreiz spēs nospiest uz ceļiem sīkstos valmieriešus?
Foto: Floorball.lv

Klāt jaunā Elvi florbola līgas sezona. Šodien vīru konkurencē tiks aizvadīta tikai viena spēle, kurā sacentīsies pērnās sezonas finālisti "Betsafe Oxdog Ulbroka" un "FBK Valmiera". Cīņu no Ulbrokas translēs arī Sportancentrs.com

Jau par ierastu parādību kļuvis florbola sezonas kalendāru veidot tā, lai pirmajā kārtā savā starpā sacenstos iepriekšējās sezonas čempioni un komanda, kas viņiem piekāpās finālā. TĀ rezultātā jau trešo sezonu pēc kārtas atklāšanas cīņā laukumā dosies "Betsafe Oxdog Ulbroka", kuriem šovakar konkurenci sastādīs "FBK Valmiera".

Ulbrokiešiem šādu spēļu pieredzē sekmes bijušas dažādas, abās iepriekšējās reizēs spēkojoties ar "Lielvārde/FatPipe". Pirmajā mēģinājumā atklātajā cīņā pie Brīvības pieminekļa tika piedzīvota sāpīga neveiksme ar 7:8, izšķirošos vārtus ielaižot spēles izskaņā. Pērn, kad komandas atklāšanas cīņu aizvadīja Ulbrokas sporta namā, čempionu godā esošie ulbrokieši bija pārāki ar 5:1, praktiski nedodot nekādas izredzes sāncenšiem uz uzvaru.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, "Betsafe Oxdog Ulbroka" komandas rindās vairs nav zelta vārtu autors iepriekšējā finālspēlē Kārlis Bulāns, kurš vismaz uz laiku florbola nūju licis malā. Uz dzimto Lielvārdes klubu devies Juris Gribusts, bet sastāvā nav arī Edgars Zeidlers un Ulvis Mētra. Aizgājušajiem spēlētājiem atrasti gana labi aizvietotāji, jo vienībai pievienojies visu laiku rezultatīvākais Latvijas čempionāta florbolists Atis Blinds, kā arī Lauris Zaicevs, kurš pērn spēlēja Cēsu vienībā. Tāpat komandas rindas papildinājuši vairāki perspektīvie pašu izaudzinātie florbolisti, kas pērn cīnījās 1. līgas turnīrā.

Vājāki pilnīgi noteikti nav kļuvuši valmierieši, kuri noteikti pieskaitāmi favorītu pulkam gaidāmajā sezonā. Pašlaik komandas pieteikumā nav vienīgi Ivars Laktiņš, kurš pērn ļoti sekmīgi atgriezās spēcīgāko apritē pēc vairāku gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar veselības problēmām. Pēc nopietna savainojuma izārstēšanas ierindā atgriezies pieredzējušais Ints Vilks, no "Ķekavas" pārnācis aizsargs Miķelis Dravnieks, kā arī vienību pastiprinājis perspektīvais "Madonas" uzbrucējs Sandijs Kalniņš. Bažas var radīt vārtsargu līnija, kur joprojām īsts aizstājējs nav atrasts Agrim Rogainim, kuram aiz muguras būs jaunais un perspektīvais Roberts Ozoliņš, kā arī Pēteris Stepītis, kurš pārnācis no "Saulkalnes" un gatavs debitēt virslīgas čempionātā.

Aizvadītajā sezonā komandas aizvadīja trīs ļoti saspringtas cīņas. Sezonas ievadā valmierieši savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:1, 3:2), bet janvāra otrajā puse esošie un topošie čempioni savā laukumā revanšējās papildlaikā ar 6:5 (0:1, 4:2, 1:2, 1:0). Visbeidzot, aizraujošajā finālcīņā Arēnā Rīga ulbrokieši nenosargāja šķietami drošo pārsvaru pamatlaikā, papildlaika izskaņā tomēr izraujot laimīgu 7:6 (4:2, 1:2, 1:2, 1:0) pateicoties šķietami neloģiskam Kārļa Bulāna vārtu guvumam. Cīnoties Ulbrokā, bilance ir 7:4 mājinieku labā, bet kopējā attiecība savstarpējās cīņās ir 14:9 "Betsafe Oxdog Ulbroka" labā.

Šodienas spēles sākums pulksten 19:00 un spēli būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com

Dāmām pirmā cīņa tiks izspēlēta Tartu
Viena spēle tiks aizvadīta arī dāmu turnīrā. Šī cīņa gan tiks izspēlēta Igaunijas pilsētā Tartu, kur ziemeļu kaimiņu valstsvienības kaimiņienes spēkosies ar Cēsu "Lekrings". Igaunijas valstsvienības rezultāti starptautiskā mērogā kļuvuši ievērojami labāki kopš komanda piedalās Latvijas čempionātā, līdz ar to vienība ārpus konkurences mūsu čempionātā startēs jau trešo sezonu pēc kārtas. Tas nozīmē, ka viņu pieredze valsts spēcīgākajā līgā ir pat lielāka kā Latvijas klubam no Cēsīm, kuras spēcīgāko apritē pēc ļoti ilgu gadu pārtraukuma atgriezās vien pērn. Par igaunietēm grūti ko teikt saistībā ar sastāva izmaiņām, jo komanda pērnajās sezonās virknējumā iesaistīja ļoti lielu spēlētāju skaitu.

Cēsnieces pērno sezonu izmantoja kā spēku un pieredzes uzkrāšanu, kaut gan sezonas izskaņā pastāvēja pat nelielas izredzes aizķerties izslēgšanas spēļu turnīrā. Teorētiski šosezon rezultātiem vajadzētu būt labākiem, kaut gan komanda šķīrusies no dažām vadošajām spēlētājām. Kopā ar cēsniecēm vairs nav Elīna Šarova, Paula Sloģe, Monika Džigure un Jolanta Kļava. Pastiprinājums meklēts savu jauniešu rindās, no kurām lielākā daļa pērn spēlēja meiteņu U-14 vecuma grupas turnīrā.

Šovakar spēle Tartu sāksies pulksten 17:00. Pērn, kad komandas aizvadīja pirmos savstarpējos dueļus, igaunietes no Cēsīm devās prom ar 11:2 (2:0, 6:0, 3:2) uzvaru, bet savā laukumā pēc pusotra mēneša panākums devās rokās vien ar 7:5 (2:0, 2:3, 3:2).


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".