Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai "Lekrings" jau nolūkojis dāvanu trenerim?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai "Lekrings" jau nolūkojis dāvanu trenerim?
Cēsu "Lekrings"
Foto: lekrings.lv

Šovakar pēc neilga pārtraukuma ar divām spēlēm atsāksies Elvi vīriešu florbola līga. Dienas centrālā spēle tiks aizvadīta Cēsīs, kur labu formu uzņēmušie "Lekrings" mēros spēkus ar "Lielvārde/FatPipe".

"Ķekava" – "Rubene" pulksten 20:00 Ķekavā
Ķekavas florbolisti pirms pārtraukuma izcīnīja piecus no sešiem iespējamajiem punktiem cīņās ar abām Kurzemes komandām, turnīra tabulā tādējādi ar 26 punktiem pakāpjoties uz septīto vietu, bruģējot sev pateicīgu ceļu pretim iekļūšanai izslēgšanas spēļu turnīrā. Tomēr atlikušais spēļu kalendārs tieši šai komandai ir vissarežģītākais starp tām vienībām, kas vēl nevar būt drošas par vietu labāko astotniekā. Pēdējā mačā Liepājā, kur šosezon ļoti grūti klājies visiem pretiniekiem, pēc divām trešdaļām bija neizšķirts 5:5, taču noslēdzošo periodu krietni labāk aizvadīja viesi. Ar pieciem vārtu guvumiem atzīmējās Klāvs Jansons, labu sniegumu parādot arī Henrijam Uzraugam, kurš šosezon virslīgā aizvadījis vien piecas spēles. Jansons ar 39 (21+18) punktiem ir komandas pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs komandā, apsteidzot Endiju Kleistrovu (12+10) un Edžu Bunku (12+7).

Atšķirībā no "Ķekavas" pavisam savādāks nogrieznis bijis "Rubenei", kas pēdējās četrās spēlēs piedzīvojuši trīs zaudējumus, vienīgo uzvaru izcīnot Ogrē pār pastarīšiem, turklāt to paveicot vien papildlaikā, ļaujot pretiniekiem tikt pie pirmā punkta tabulā. Neskatoties uz neveiksmīgo periodu, komanda ar 30 punktiem 17 spēlēs atrodas ceturtajā vietā. Augstāk pakāpties nebūs viegli, savukārt pakausī elpo vairāki nikni konkurenti. Komandai ir salīdzinoši pateicīgs kalendārs, jo visās atlikušajās spēlēs jātiekas ar komandām, kas pašlaik tabulā atrodas zem Kocēnu vienības. Noteikti liels ieguvums būs viena no Latvijas U-19 izlases uzbrukuma līdera Arnija Kuratņika atgriešanās komandā. Pēc ilgstošām nesaskaņām nokārtota viņa pāreja no "FBK Valmiera" un valcēnietis pirmo spēli dzelteni-melnajos varēs aizvadīt jau šovakar. Tikmēr Reinis Mirkšs turpina bruģēt ceļu pretim rezultatīvākā spēlētāja godam šajā sezonā, pašlaik iekrājot 56 (35+21) punktus. Viņam ar 35 (20+15) punktiem seko Atis Stepāns, bet Ritvaram Bērziņam šosezon 26 (14+12) punkti.

Abu komandu pirmā cīņa izvērtās gana spraiga, pēc pirmā perioda komandām esot vienādās pozīcijās (3:3). Otrajā trešdaļā "Rubene" panāca 7:4 vadību, bet pēdējā periodā "Ķekava" rezultātu sadeldēja līdz minimumam. Spēles trešajā periodā Edžus Bunka savā priekšā ieraudzīja sarkano kartīti, kurai sekoja trīs spēļu diskvalifikācija.

"Lekrings" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 20:30 Cēsīs
Cēsu "Lekrings" pašlaik ir "karstākā" komanda līgā, izcīnot četras uzvaras pēc kārtas. Tas "lēcējpelēm" ļāvis ar 25 punktiem ielēkt labāko astotniekā, ieņemot pašlaik pēdējo pozīciju, kas ļautu sezonu turpināt arī marta mēnesī. Tikai divu punktu attālumā ir valmierieši, bet cēsniekiem ir divas spēles rezervē. Tajās gan punkti vēl būs jāizcīna un ļoti būtiski to būtu paveikt jau šajā nedēļas nogalē, kad priekšā divi mači ar vadošo komandu viesošanos Cēsīs. Ļoti iespējams gan, ka cēsnieku liktenis izšķirsies pēdējā spēļu dienā viesos pie "FBK Valmiera". Pēdējā cīņā komanda izcīnīja negaidīti pārliecinošu 7:2 uzvaru viesos pār "Rubeni". Komandai pēdējos mačos uzlabojusies spēle uzbrukumā, bet aizsardzība ir visaugstākajā līmenī – četrās spēlēs komanda ielaidusi tikai 11 vārtus. Arī visā sezonā kopumā tieši cēsnieki kapitulējuši vismazāk. Komandas rezultatīvākajam spēlētājam Emīlam Dzalbam ir tikai 25 (15+10) punkti, kas visas līgas kontekstā viņam ar grūtībām ļauj atrasties starp 30 labākajiem punktu guvējiem. Viņam ar 21 (10+11) punktu sekot Pēteris Trekše, bet jaunais Kevins Šmits iekrājis 15 (7+8) punktus.

Kā pa celmiem pašlaik spēlē "Lielvārde/FatPipe", kuriem pēc labām cīņām seko neizteiksmīgi mači. Konkurenti gan arī nepārliecina, kā rezultātā "vardes" ar 31 punktu trīs kārtas pirms priekšsacīkšu beigām gozējas trešajā vietā turnīra tabulā. Toms Akmeņlauks ierasti ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, lai gan savāktie 33 (17+16) punkti ir krietni zem spēlētāja vidējiem rādītajiem. Juris Gribusts pievienojis 28 (17+11), bet Niks Blumfelds 26 (15+11) punktus.

Cēsnieku trenerim Andrim Malkavam šodien ir dzimšanas diena un interesanti būs pavērot vai komandas spēlētāji spēs sarūpēt trenerim dāvanā trīs punktus vai tomēr būs pirms spēles iegādājušies kaklasaiti. Interesanti, ka pagājušajā sezonā abu komandu divcīņa Cēsīs noslēdzās ar florbolam neraksturīgo 1:0 Lielvārdes labā. Arī šīs sezonas savstarpējais mačs Lielvārdē ar daudz vārtu guvumiem nepriecēja, jo 50 nospēlētajās minūtēs mājinieki bija iekrājuši 2:0 vadību. Tad piecu minūšu laikā komandas sarūpēja pamatīgu vārtu birumu, katrai tiekot pie diviem precīziem metieniem, kas gan neapdraudēja mājinieku uzvaru ar 4:2.