Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsniekiem pārbaudījums Irlavā, ulbrokieši uzņems “FBK Valmiera”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsniekiem pārbaudījums Irlavā, ulbrokieši uzņems “FBK Valmiera”
Cēsu "Lekrings" Irlavas komandu oficiālās spēlēs nav uzvarējusi desmit gadus...
Foto: Mārtiņš Purmalis (Lekrings)

Ar divām interesantām spēlēm šovakar noslēgsies šīs nedēļas cīņas Elvi vīriešu florbola virslīgā. Grūts izbraukums Irlavā gaidāms Cēsu “Lekrings”, kamēr Ulbrokā sacentīsies divas no TOP-4 komandām.

“Irlava/Avant” – “Lekrings” pulksten 18:00 Irlavā un LFS Youtube kanālā

Kā pa kalniem turpina spēlēt Irlavas komanda, kas aizvadītajā nedēļas nogalē savās mājās neatstāja nekādas cerības Ulbrokas vienībai, uzvarot to ar 9:3, bet nākamajā dienā Valmierā spēja nospēlēt 40 labas minūtes, pēc tam salūztot un piedzīvojot neveiksmi. Tabulā komanda ar desmit punktiem astoņās spēlēs atrodas astotajā vietā. Ņemot vērā, ka šovakar nevieni no tiešajiem konkurentiem laukumā nedosies irlavniekiem ir labas iespējas tabulā ielauzties vadošo komandu sešniekā. Līdzīgi kā daudzas citas komandas, arī irlavnieki lūkojas pēc pastiprinājumiem, savām rindām piesakot Rihardu Metenu, kurš savulaik demonstrējis ļoti augstu rezultativitāti jauniešu čempionātos, bet pieaugušo florbolu spēlējis vien 2016./17. gada sezonā, kad Irlavas komandas rindās 1.īgas turnīrā 12 spēlēs iekrāja 16 rezultativitātes punktus. Tagad 19 gadus vecajam florbolistam paveras iespēja debitēt Elvi vīriešu virslīgā. No esošajiem florbolistiem rezultatīvākais šosezon ar 14 (9+5) punktiem ir Kristaps Kazlovskis, bet Mareks Stančiks iekrājis 12 (6+6) punktus. Pēc rezultatīvās spēles ar Ulbrokas vienību desmit punktu robežu sasnieguši arī Kristers Tiltiņš (7+3) un Aivis Hammers (2+8).

“Lekrings” uzvarējuši pēdējās divās spēlēs un ar 18 punktiem septiņās spēlēs dala pirmo līdz trešo vietu. Tiesa, viņu konkurenti nospēlējuši par vienu un divām spēlēm vairāk, kā rezultātā tieši “lēcējpeles” pašlaik uzskatāmi par reālākajiem pretendentiem uz tabulas līderpozīcijām. Pēdējā spēle mājās ar “Rubeni” gan izvērtās ļoti smaga, jo visu laiku nācās atspēlēties, visā spēlē vadībā esot vien pēdējās 20 sekundēs. Ar to gan pietika trim punktiem tabulā. Cēsnieki pašlaik nelūkojas pēc papildus spēlētājiem savos vai citu apcirkņos, iztiekot ar sezonas ievadā pieteiktajiem. Labu rezultativitāti demonstrē Kevins Šmits, kurš iekrājis 16 (8+8) punktus, bet Andrim Rajeckim izdevies tikt pie 13 (8+5) punktiem. Desmit punktu robežai pāri tikuši arī Krišs Treimanis un Jorens Malkavs, bet pēdējos mačos ļoti rezultatīvs bijis Jānis Melderis.

Ulbrokas komanda pagājušajā nedēļā piedzīvoja otro zaudējumu divu sezonu laikā Irlavā. Tikmēr Cēsu komanda pērn zaudēja “Irlava/Avant” vienībai ne vien izbraukumā, bet arī savās mājās. Tas jau pirms spēles spējis sagādāt intrigu vai irlavniekiem izdosies vēlreiz tikt galā ar Cēsu komandu.

“Oxdog Ulbroka” – “FBK Valmiera” pulksten 19:00 Ulbrokā
Vakar vēl dienas vidū līdz galam nebija nokārtota Daniela Aņa pāreja no Čehijas Superlīgas līdervienības “Tempish Vitkovice” uz Ulbrokas vienību, tomēr līdz vakaram visi papīri bija nokārtoti un Daniels varēja doties laukumā, uzreiz atzīmējoties ar lielu rezultativitāti, izceļoties ar četriem vārtu guvumiem un vienu piespēli. Tas sekmēja Ulbrokas ļoti rezultatīvo 16:7 uzvaru Ķekavā, tādējādi reabilitējoties par negaidīti smago zaudējumu pirms nedēļas Irlavā. Pie tik augstas rezultativitātes vairāki spēlētāji aizvadīja ļoti sekmīgu spēli, Matīsam Teperam savā kontā ierakstot pirmo hat-trick virslīgā, bet Nikam Ķuzulim iekrājot pat piecus rezultativitātes punktus. Divus vārtus iemeta arī Atis Blinds, kurš ar 16 (12+4) punktiem ir savas komandas rezultatīvākais florbolists, apsteidzot Kasparu Šķēlu ar 14 (7+7) punktiem. Tikmēr Lauris Zaicevs, kuram 11 punkti, nav spēlējis pēdējās divās cīņās. Pēc vakardienas uzvaras “Oxdog Ulbroka” ar 17 punktiem astoņās spēlēs pakāpušies uz ceturto vietu un, labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā, šo nedēļu var noslēgt arī turnira tabulas vienvadībā.

Ja Ulbrokas komanda “Ķekavu” sagrāva viesos, tad valmierieši šai komandai mājās zaudēja ar 5:8. Tajā pašā laikā jāsaka, ka valmierieši mājās tika galā ar Irlavu (8:5), kamēr Ulbrokas komanda pret šo vienību zaudēja ar 3:9. Tas pierāda vien to, cik neprognozējamas var būt Elvi vīriešu līgas spēles. Pret irlavniekiem gan “FBK Valmiera” vēl trešās trešdaļas ievadā atradās minimālā deficītā, taču lauza spēles gaitu un tika pie panākuma. Tabulā valmierieši ir starp tām trim komandām, kas spējusi iekrāt 18 punktus. Viņiem tas padevies astoņās aizvadītājās spēlēs. Komandas rezultatīvākais spēletājs joprojām ir Raitis Ozols, kurš astoņās spēlēs ticis pir 18 (9+9) punktiem. Ierastie līderi Mārtiņš Broks un Pāvels Semjonovs iekrājuši pa 14 punktiem, bet desmit punktiem pāri tikuši arī Ričards Eglītis un Matīss Salmiņš, kuram sekmīga bija tieši pēdējā spēle.

Pērn komandas uzvaras dalīja uz pusēm, uzvarot savās mājās. Ulbrokas vienība konkurentus apspēlēja ar rezultātu 7:2, kamēr valmierieši sezonas pašā izskaņā bija pārāki pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 7:6, tādējādi burtiski izplēšot sev vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.