Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Lielvārde/FatPipe" un "Ķekava" bez diskvalifcētajiem līderiem centīsies turpināt uzvarēt

"Lielvārde/FatPipe" un "Ķekava" bez diskvalifcētajiem līderiem centīsies turpināt uzvarēt
"Lielvārde/FatPipe" vienībai šovakar nevarēs palīdzēt rezultatīvais Sandris Virsnītis
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar ieplānotas četras spēles, no kurām cīņas Lielvārdē un Liepājā būs vērojamas portālā Sportacentrs.com. Potenciāli saistošākais varētu būt duelis tieši Lielvārdē, kur ciemosies vāji turnīrā startējušie valmierieši.

"Lielvārde/FatPipe" – "FBK Valmiera" pulksten 16:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com
Lielvārdes vienība, neskatoties uz diezgan krasajām izmaiņām starpsezonā, čempionāta ievadā pilnībā kopē pērnās sezonas scenāriju. Arī toreiz čempionāta ievadā tika piedzīvota neveiksme viesos, bet turpinājumā sekoja gara uzvarēto spēļu sērija. Pašlaik šī sērija iestiepusies četros uzvarētajos mačos un šovakar lūkos tikt pie piektā panākuma. Lai arī komanda aizvadījusi tikai piecas spēles, visās komandas pieteikumā bijuši tikai desmit spēlētāji. Divi no viņiem ir arī komandas rezultatīvākie spēlētāji – Toms Akmeņlauks (9+7) un Niks Blumfelds (6+4). Diskvalifikācijas dēļ šī spēle būs jāizlaiž vienam no komandas līderiem Sandrim Virsnītim, kurš šosezon jau divos mačos atzīts par komandas labāko spēlētāju.

Ja Lielvārdes vienība ar 11 punktiem pašlaik turnīra tabulā ieņem trešo pozīciju un veiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā šovakar var pārņemt līderpozīcijas tabulā, tad "FBK Valmiera" pašlaik ne tuvu nevar sezonu saukt par izdevušos, jo sešās spēlēs iekrāti četri punkti, kas dod tikai devīto vietu, turklāt priekšā esošās komandas nospēlējušas pat divas cīņas mazāk, līdz ar to potenciāli tikt uz augšu tabulā valmieriešiem būs sarežģīti. Pirms pāris dienām valmierieši beidzot salīdzinoši sekmīgi nospēlēja pēdējā trešdaļu, uzvarot "Rubeni", bet iegrieza otrā perioda vidū tika nopelnīti divi noraidījumi, kas noveda pie diviem zaudētiem vārtiem. Komanda tā arī nespēja atgūties. Komandas rezultatīvākais spēlētājs Mārtiņš Broks desmit spēlēs iekrājis 10 (8+2) punktus, bet deviņi punkti ir Arnijam Kuratņikam, kuram gan arī 16 soda minūtes.

Pērn "Lielvārde/FatPipe" bija pārāki abās savstarpējās spēlēs, vispirms mājās esot pārākiem ar 8:6, bet regulārās sezonas izskaņā viesos tika pie 6:5 uzvaras pēcspēles metienu sērijā. ŠĪ abām komandām būs jubilejas (desmitā) savstarpējā spēle Lielvārdē, kur viesi pie uzvarām tikuši tikai divas reizes. Interesanti, ka savā laukumā valmierieši pie panākuma tikuši tikai reizi…

"Rubene" – "Ogres vilki" pulksten 16:00 Kocēnos
Kocēnu komanda sezonas pirmo daļu var saukt par visnotaļ izdevušos, ko paspilgtināja izcīnītā uzvara pār principiālajiem pretiniekiem no Valmieras. Pašlaik "Rubenes" rēķinā piecās spēlēs ir deviņi punkti, kas dod piekto vietu tabulā, turklāt priekšā cīņa par pēdējā vietā esošo Ogres komandu, kas tā arī nav spējusi tikt pie kāda punkta, turnīra tabulā nogruntējoties pēdējā pozīcijā. Mačā Valmierā atkal lielisks bija vārtsargs Roberts Trepšs, tiekot galā ar 34 pretinieku metieniem, bet uzbrukumā Reinis Mirkšs savāca četrus punktus. Sezonas līderis gan joprojām ir Atis Stepāns (7+9), kuram pēdējā spēlē divas piespēles.

Ja "Rubene" pirms pāris dienām uzvarēja pagājušās sezonas vicečempionus, tad "Ogres vilki" cieta kārtējo neveiksmi, šoreiz Ķekavā. Nepietika arī ar četriem Elvija Jankovska vārtu guvumiem, kurš saņēma mača vērtīgākā spēlētāja sodu, neskatoties arī uz piecu minūšu noraīdījumu. Sezonā kopumā Jankovskim ir 16 (11+5) rezultativitātes punkti, līdz ar to čempionāta pastarīšu pārstāvis cīnās par turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu, tikai par punktu atpaliekot no līdera.

Līdzīgi kā pret daudzām citām Elvi līgas komandām, arī pret "Rubeni" ogrēniešiem savstarpējo spēļu bilancē atrodami divi zaudējumi tikpat spēlēs. Tomēr kā vienā, tā otrā mačā "vilki" spēja cīnīties par panākumu. Savā laukumā viņi piedzīvoja neveiksmi ar 7:9, bet izbraukumā zaudēja tikai ar 7:8.

"Kurši/Ekovalis" – "Lekrings" pulksten 18:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Liepājnieki pirmajās divās spēlēs pa reizi uzvarēja un zaudēja ar triju vārtu attiecību, bet pēc tam pa reizei uzvarēja un zaudēja ar vienu vārtu attiecību. Turpinot pēc līdzīga scenārija, liepājniekiem šovakar būtu jāpiedzīvo minimāls zaudējums Cēsu komandai. Pašlaik vienība ar sešiem punktiem noslēdz labāko astotnieku un tā vien izskatās, ka arī šosezon visa čempionāta gaitā kurzemnieki būs spiesti cīnīties par tikšanu labāko astotniekā. Pēdējā cīņā Lielvārdē komanda vēl trešā perioda vidū atradās vadībā, taču Lielvārdes komanda kārtējo reizi īsā laikā guva trīs vārtus, izšķirot likteni sev par labu. Labākā spēlētāja balvu nopelnīja četrus punktus sakrājušais Ričards Dēvits, bet Mihails Kostusevs, izdarot trīs piespēles, sezonā kopumā sakrājot 14: (6+8) punktus.

Cēsnieki pēc divām uzvarām sezonas startā, piedzīvoja smagu sagrāvi Ulbrokā, bet vakar aizvadīja 60 stabilas minūtes, kas ļāva tikt pie pietiekami komfortablas uzvaras viesos pār tabulas līderiem Talsos. Par labāko spēlētāju atzina komandas vārtsargu, talsinieku, Markusu Plūdumu, bet jāuzteic visa komanda kopumā, jo pa viņa vārtiem visas spēles garumā tika izpildīti vien 14 pretinieku metieni. Uzbrukumā kārtējo reizi rezultatīvākais bija Emīls Dzalbs, kuram šosezon 9 (6+3) punkti, kas ir gandrīz divtik vairāk kā tuvākajiem sekotājiem komandā.

Pērn abas komandas aizvadīja divas ļoti saspringtas cīņas. Vispirms cēsnieki savā laukumā svinēja 5:4 uzvaru, kaut arī pēc divām trešdaļām atradās iedzinējos ar 2:4. Savā laukumā liepājnieki tika pie saldas 9:8 uzvaras spēles papildlaikā. Tā gan bijusi tikai viena no trim uzvarētajām spēlēm savā laukumā 15 aizvadītajās savstarpējās spēlēs.

"Ķekava" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten 19:00 Ķekavā
Pēdējās divās spēlēs nopelnot samērā vieglus sešus punktus pār čempionāta divām vājākajām komandām, "Ķekava" ar septiņiem nopelnītajiem punktiem turnīra tabulā pakāpusies uz septīto vietu un tagad gatava spēlei ar pašreizējiem titula īpašniekiem "Betsafe Oxdog Ulbroka". Divās spēlēs gūstot 26 vārtus, "Ķekavas" florbolisti arī individuāli uzlabojuši savu statistiku. Pret ogrēniešiem spilgtu spēli aizvadīja Edžus Bunka, sakrājot piecus punktus, kas viņam ar 12 (7+5) punktiem ļāvis kļūt par komandas sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Par labāko gan tajā mačā atzina spēlējošo treneri Aivi Hammeru, bet pret čempioniem nāksies spēlēt bez Aivja jaunākā brāļa Edija Hammera, kurš spēlē pret pastarīšiem nopelnīja Spēles sodu 3, līdz ar to nākamais mačs jāizlaiž diskvalifikācijas dēļ.

Ulbrokas florbolisti vakar izcīnīja savu trešo uzvaru pēc kārtas, savā laukumā ar 7:5 nolaužot Stalbes "Pārgauju", pret kuriem vēl spēles vidū atradās iedzinējos ar 2:4, bet, sākoties pēdējai minūtei, rezultāts bija neizšķirts 5:5. Kārtējo reizi nostrādāja ulbrokiešu trumpis – spēle skaitliskajā vairākumā, kas Kasparam Šķēlam ļāva gūt uzvaras vārtus, turpinājumā Rolandam Kovaļevskim iemetot arī tukšos vārtos. Par labāko atzina jauno Reini Rudzīti, kurš tika pie sava pirmā vārtu guvuma virslīgā. Tikmēr Kovaļevskis ar 17 (9+8) punktiem ir čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

"Ķekavas" vienība vēl nevienā no 12 aizvadītajām savstarpējām spēlēm nav spējusi tikt pie panākuma pār pašreizējiem valsts čempioniem. Sevišķi smagi bijuši visi mači savā laukumā, kuros allaž piedzīvotas pamatīgas sagrāves. Izņēmums bija vien spēle pērn, kad Ķekavas jaunā sporta kompleksa atklāšanas spēlē mājinieki piekāpās vien ar minimālu 2:3 rezultātu. Spraiga bija spēle arī pēc trim mēnešiem Ulbrokā, kad mājinieki svinēja vēl vienu minimālu uzvaru, šoreiz gan rezultatīvākā cīņā – 9:8,


, 2018-10-07 12:16, pirms 6 gadiem
Par ko Lielvardiesiem diskabels?
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".