Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Lielvārdē "karsto" komandu divcīņa, divi mači arī Sportacentrs.com

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lielvārdē "karsto" komandu divcīņa, divi mači arī Sportacentrs.com
"Rubene" vienīgā nav izjutusi zaudējumu rūgtumu
Foto: Floorball.lv

"Lielvārde/FatPipe" un "Rubene" izcīnījušas trīs uzvaras pēc kārtas Elvi florbola līgā un šovakar Lielvārdē abas tiksies savā starpā. Tajā pašā laikā Sportacentrs.com piedāvās tiešās translācijas no nebūt mazāk svarīgām spēlēm Ulbrokā un Liepājā.

VV: "Talsu NSS/Krauzers" – "Lekrings" pulksten 18:00 Talsos
Ne sevišķi bieži ierasts redzēt, ka Talsu komanda turnīra tabulā atrodas augstāk par cēsniekiem. Pēc pagājušajā nedēļas nogalē izcīnītās pārliecinošās 9:2 uzvaras Ogrē pār turienes vilkiem, Kurzemes vilki pakāpušies uz piekto vietu turnīra tabulā, četrās spēlēs izcīnot trīs panākumus un savācot septiņus punktus. Toreiz par labāko Talsu komandā atzina Madaru Plepi, kurš sarunā ar Sportacentrs.com zināja teikt, ka viņiem ir vairāk spēlētāju ar lielāku meistarību, turklāt treneri bija veikuši lielisku sagatavošanās darbu. Toreiz otrajā periodā komanda novirzījās no spēles plāna, bet trešajā atkal darbojās pārliecinoši. Talsu komandai līdzšinējās četrās spēlēs rezultatīvākais ar 6 (2+4) punktiem bijis Jānis Ragovskis, bet labākie "snaiperi" ar trim precīziem metieniem bijuši Krišs Treimanis un Toms Bitmanis.

Cēsu "Lekrings" aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadīja divas mājas spēles, vispirms izlaižot drošu pārsvaru pār igauņu EMU, bet tad vien 19 sekundes pirms mača beigām izrāva uzvaru pār Liepājas komandu. Toms Rīsmanis pēc pēdējās spēles atzina, ka astoņos no aizvadītajiem deviņiem spēļu periodiem "Lekrings" nav parādījuši spēli, kādu viņi ir spējīgi demonstrēt. Tā rezultātā "Lekrings" ar trim punktiem trijās spēlēs pašlaik tabulā atrodas vien desmitajā vietā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no labāko astotnieka.

Savā starpā Latvijas čempionātā abas komandas aizvadījušas 34 spēles, no kurām 30 reizes triumfējuši vidzemnieki. Pagājušajā sezonā Cēsīs "Lekrings" pēc diviem periodiem atradās iedzinējos ar 0:1, bet trešajā trešdaļā veica izšķirošo izrāvienu, kas nodrošināja 6:2 panākumu. Savukārt Talsos "lēcējpeles" bija pārākas ar rezultātu 7:3. Šodienas spēle īpaša varētu būt Talsu florbola audzēknim Markusam Plūdumam, kurš varētu doties vārtos pret savu bijušo komandu.

SV: "NND Rīga" – "FK Ķekava" pulksten 19:00 Rīgā
Vienīgā šīsdienas dāmu līgas spēle tiks aizvadīta Rīgā, kur savā starpā sacentīsies divas komandas, kas sezonas startu par ļoti veiksmīgu nevar uzskatīt. Galvaspilsētas klubs trijās spēlēs izcīnījis četrus punktus un pašlaik ieņem ceturto vietu. Pēdējā mačā pret Igaunijas izlasi rīdzinieces droši soļoja pretim uzvarai un trim punktiem turnīra tabulā, otrā perioda izskaņā panākot 6:2 vadību. Tomēr turpinājums nebija tik veiksmīgs un trešā perioda izskaņā igaunietes izlīdzināja rezultātu, vēlāk papildlaikā arī svinot 7:6 panākumu. Alise Kazaine, kura tajā spēlē tika atzīta par labāko, sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka tādu spēli negribas pat atcerēties. Pēc labā sākuma pazuda koncentrēšanās un pretinieces ar katru periodu sāka spēlēt arvien labāk, trešajā jau esot fiziski pārākas, kas noveda pie Latvijas vicečempionu neveiksmes. Komandas rezultatīvākās spēlētājas pārsteigumus nerada, jo Santa Torstere savākusi sešus punktus, Gunita Kārkliņa piecus, bet Ievai Priedei un Paulai Eglei izdevies tikt pie četriem punktiem.

Vēl vājāks sniegums pašlaik ir FK "Ķekava" komandai, kas zaudējusi visās trijās spēlēs, tā arī netiekot pie punktiem turnīra tabulā. Pēdējā mačā pret valsts čempionvienību "Rubeni" tika ielaisti tikai trīs vārti, taču ar to tik un tā izrādījās stipri par maz, jo pašas sāncenšu vārtus iekarot nespēja ne reizes. Komandas rezultatīvākā spēlētāja joprojām ir Laura Skujevska, kura pirmajā spēlē atzīmējās ar "hat-trick", bet kopš tā laika vairāk punktu nav iekrājusi. Divas piespēles ir Lauras Vancānes un Katrīnes Šleivas kontā. Skaidrs, ka komandai krasi jāuzlabo savs sniegums, jo jau pēc 10 dienām gaidāms starts Eiropas kausa izcīņā, kur būs nepieciešams demonstrēt vēl pārliecinošāku spēli.

Savā starpā komandas nūjas pēdējo gadu laikā krustojušas ļoti bieži. Desmit reizes pārākas bijušas "NND Rīga" florbolistes, kamēr Ķekavas komanda uzvaras izcīnījusi septiņos mačos. Tiesa, no pērn notikušajām septiņām spēlēm tikai vienā pārākas bija šīsdienas viešņas. Abas komandas pērn tikās arī Latvijas čempionāta pusfināla sērijā, kurā "NND Rīga" uzvarēja ar 3:0 (5:3, 10:5, 7:1), katrā nākamajā cīņā uzvarot arvien pārliecinošāk.

VV: "Lielvārde/FatPipe" – "Rubene" pulksten 19:00 Lielvārdē
Tieši spēli Lielvārdē gribētos dēvēt par dienas centrālo. Tajā tiksies viena no pēdējo sezonu titulētākajām komandām, pērnās sezonas finālisti un "Rubene", kas vareni sākusi šo sezonu, kā vienīgie paliekot bez punktu zaudējumiem turnīra tabulā. "Lielvārde/FatPipe" vienīgo neveiksmi piedzīvoja sezonas ievadā, bet pašlaik kā vienai tā otrai komandai ir triju uzvarēto spēļu sērija. Pagājušajā nedēļas nogalē abas komandas sacentās ar Stalbes "Pārgauju", Lielvārdes florbolistiem izcīnot smagu uzvaru viesos, kamēr Kocēnu komanda savā laukumā uzvarēja gana komfortabli. Pašlaik "Lielvārde/FatPipe" komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Akmeņlauks (5+2), piecus vārtus iemetis arī Sandis Mihailovskis, kuram arī viena piespēle. "Rubenes" komandā rezultatīvākais arī šosezon ir Atis Stepāns (4+5), bet labu tempu uzņēmis arī Reinis Mirkšs (6+1). Pēdējā mačā savu līdz šim labāko karjeras spēli aizvadīja jaunais Dāvis Zēmelis (1+3), kurš tajā izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

"Lielvārde/FatPipe" Latvijas virslīgas čempionātā līdz šim izcīnījusi 149 uzvaras (134 no tām pamatlaikā), līdz ar to šovakar var tikt pie visnotaļ vēsturiska panākuma. Vieglāk to paveikt būtu, ja izdodos uzlabot spēli skaitliskajā vairākumā, kur ar 23% realizāciju "vardes" pašlaik ir septītajā vietā līgā. Tiesa, šajā spēlē to paveikt nebūs viegli, jo "Rubene" skaitliskajā mazākumā bumbiņu savos vārtos šosezon vēl nav ielaidusi. Šajā sezonā "vardes" ļoti vāji aizvadījušas spēles pirmās trešdaļas (1-0-3), turpinājumā esot spiesti dzīties konkurentiem pakaļ, lai tiktu pie pozitīva iznākuma. Tajā pašā laikā "Rubene" trijās aizvadītajās spēlēs pirmo 20 minūšu laikā savā cietoksnī ielaidusi tikai vienu bumbiņu.

Latvijas čempionātā komandas savā starpā aizvadījušas 21 spēli, no kuram 11 reizes pārāki bijuši "Lielvārde/FatPipe" spēlētāji, kamēr "Rubene" pie panākuma tikusi desmit reizes. Pērn komandas uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt panākumus svinot viesos. Kocēnos "Lielvārde/FatPipe" trešajā trešdaļā izlaida triju vārtu pārsvaru, taču beigās triumfēja pēcspēles metienu sērijā ar 7:6. Savā laukumā gan iznāca bezzobaina spēle un nācās ciest neveiksmi ar 3:8.

VV: "Betsafe/Ulbroka" – "Pārgauja" pulksten 19:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Valsts čempionvienība "Betsafe/Ulbroka" turpina gatavoties savai debijai Eiropas kausa izcīņā, aizvadītajā nedēļas nogalē sarūpējot pirmo neveiksmi sezonā "Bauskai", turklāt to paveicot ar graujošu 11:2 rezultātu, kas tabulā čempioniem ar deviņiem punktiem ļauj ieņemt otro vietu. Stalbes klubs tikmēr pēc divām uzvarām sezonas ievadā piedzīvojusi jau divas neveiksmes pēc kārtas un arī šovakar viesos no šīs mini sērijas izmukšanas varētu nebūt viegli. Ulbrokas komandas uzbrukuma izteikts līderis pašlaik ir Kaspars Šķēls, kurš savācis jau 8 (5+3) punktus, kas ir divreiz vairāk kā Krišjānim Zepam un Edžum Ceriņam. Tikmēr neregulāri spēlējošais Kārlis Bulāns ticis pie trim vārtu guvumiem. Bez rezultativitātes punktiem no laukuma spēlētājiem palicis vien aizsargs Kaspars Miķelsons. Interesanti būs redzēt, kurš no vārtsargiem ieņems vietu vārtos, jo pirmajās trijās spēlēs vārtos stājās trīs dažādi spēlētāji, ceturtajā mačā vietu vārtos ieņemot Ivaram Dišereitam. Ja rotācija turpināsies, tad šovakar vieta vārtos pienāktos Mārim Ronim.

Pēdējos gados Ulbrokas komandai allaž bijušas problēmas ar savainojumiem, bet šosezon tādā situācijā nonākusi Stalbes komanda, esot spiesta iztikt ar ierobežotu spēlētāju skaitu. Iespējams, šajā cīņā laukumā varētu atgriezties Lauris Ābols un Mārtiņš Zicmanis, bet noteikti joprojām būs jāiztiek bez Gvido Laugas. Tikmēr pat labāka statistika par Šķēlu ir Oskaram Balodim (5+4), kuram labi palīdz veterāns Mārtiņš Rajeckis (2+4). Interesanti, ka arī "Pārgaujas" komandā lielākā daļa spēlētāju jau tikuši pie punktiem, "sausā" paliekot bien Gatim Gailim un Aivim Ādminim.

Abas komandas šosezon ļoti labi darbojušās skaitliskajā mazākumā, "Betsafe/Ulbroka" ar 90% neitralizāciju esot otrajā vietā šajā rādītājā, bet uzreiz aiz viņiem ar 88% neitralizāciju ir "Pārgauja'. Stalbes komanda līdz šim lieliski aizvadījusi spēles pirmās trešdaļas (3-0-1, vārti 13:3), tiesa pēdējā spēlē pret "Rubeni" šo nogriezni zaudējot. Tajā pašā laikā vāji komanda spēlē cīņu turpinājumā. Tikmēr "Betsafe/Ulbroka" spilgti spēlē maču vidējos nogriežņus, tos uzvarot visās četrās aizvadītajās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 9:1.

Interesanti, ka no astoņām aizvadītajām savstarpējām spēlēm Ulbrokā, laukuma saimnieki uzvaras izcīnījuši tikai divreiz. Arī kopējā bilance ir ievērojami par labu Stalbes klubam – 11:5. Pērn vienības uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt pie triumfa tiekot sāncenšu ierakumos – vispirms Ulbroka trešo gadu pēc kārtas aizbrauca ar uzvaru no mazā Stalbes laukuma (6:5), bet regulārās sezonas izskaņā tomēr nespēja atspēlēties no pirmajā trešdaļā ielaistajiem mīnusiem, zaudējot ar 6:7.

VV: "Kurši/Ekovalis" – EMU SK pulksten 19:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Vēl viena spēle Sportacentrs.com pārraidē, kurā pie pirmā panākuma sezonā noteikti jātiek "Kurši/Ekovalis" florbolistiem, lai jau sezonas startā nenonāk pārāk tālā attālumā no labāko astotnieka, kas ļautu uzspēlēt izslēgšanas turnīrā. Liepājnieki četrās spēlēs iekrājuši tikai vienu punktu, taču varēja būt vismaz četri, ja ne izlaistas uzvaras pašā spēles izskaņā mājās pret Talsiem un pēdējā mačā Cēsīs. Komandas galvenais treneris Mārtiņš Krūms izteicies, ka spēlēs, kad laukumā varēs doties ar visiem pieredzējušajiem spēlētājiem ierindā, tad kurzemniekiem pa spēkam ir iekosties jebkuram pretiniekam. Tiklīdz kāds izkrīt, rodas lielas problēmas. Pašlaik rezultatīvākie ar pieciem punktiem ir Gints Siliņš un Mihails Kostusevs, bet četri ir Miķelim Krūmam.

Lielais nesaprotamais ir igauņu EMU sniegums, kuri pat vienas spēles laikā spēj demonstrēt diametrāli atšķirīgu sniegumu laukumā. Komanda lielā mērā ir viena aktiera teātra izrāde, jo Pāvels Semjonovs (9+8) individuāli var tikt galā ar teju visu pretinieku maiņu, esot čempionāta pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs. Kā labi ieroču pienesēji minami Svens Ūē (5+2) un Aleksandrs Avtušenko (3+3).

Zem katras kritikas ir igauņu spēle skaitliskajā vairākumā, jo nav izdevies gūt vārtus nevienā no astoņiem mēģinājumiem, turklāt šajā laika posmā viņi trīs reizes ir paspējuši ielaist bumbiņu savā cietoksnī. Spēlē pret liepājniekiem šo rādītāju varētu beidzot uzlabot, jo "Kurši/Ekovalis" ar 40% neitralizāciju ir sliktākā komanda līgā.

     [+] [-]

, 2017-10-07 15:46, pirms 7 gadiem
Tieši spēli Lielvārdē gribētos dēvēt par dienas centrālo.

kapēc tad nerāda sctv>.>?