Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rockets" un FK "Bauska" nedienas turpinās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rockets" un FK "Bauska" nedienas turpinās
Ingars Matisons
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Elvi florbola līgā sestās neveiksmes pēc kārtas piedzīvojuši Rīgas "Rockets" un FK "Bauska" florbolisti, kas savā laukumā atzinuši attiecīgi FK "Rīga" un "Rubene" komandu pārākumus.

Divu galvaspilsētas komandu cīņu labāk sāka "Rockets", kuru vārtos stājās Armands Puķītis – florbolists, kurš sezonu iesāka kā FK "Rīga" vārtu vīrs. Septītajā minūtē Miķelis Dravnieks vadībā izvirzīja "raķetes", bet drīz vien Edijs Hammers neizmantoja soda metienu. Arī vairākumā vārtus gūt neizdevās, turklāt "Rockets" vairākumā vēl pamanījās zaudēt vārtus, kad izcēlās Uldis Purvišķis. Kad "Rīga" ieguva tiesības spēlēt vairākumā, viens no viņu līderiem Alvis Dāle bija precīzs, pirmo reizi vadībā izvirzot savējos. Līdz pārtraukumam precīzi meta arī Klāvs Andersons, kurš atgriezies komandas sastāvā pēc ilgāka pārtraukuma un Ritvars Puriņš. Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Puķīša vietā vārtos stājās Indriķis Siliņš.

"Rockets" komandai pagalam nevedās spēle skaitliskajā vairākumā. Otrā perioda ievadā par bīstamu spēli piecu minūšu sodu nopelnīja Jānis Klestrovs, taču vārti tā arī netika gūti. Savukārt trešdaļas izskaņā precīzi meta Edgars Taube un Jānis Peičs, kuram tā bija pirmā spēle šajā sezonā. Trešā perioda pašā ievadā Alvis Dāle panāca jau graujošo 7:1, noņemot pēdējos jautājumus par uzvarētāju šajā cīņā. Divi Edija Hammera un viens Edžus Bunkas vārtu guvums ļāva "Rockets" komandai izvairīties no sagrāves, taču uzvarētājs bija izšķirts jau labu laiku iepriekš. Pēdējās sekundēs Jānis Škutāns ar metienu tukšos vārtos pielika punktu šai cīņai, sagādājot "Rockets" komandai jau sesto neveiksmi pēc kārtas. Vienlaicīgi FK "Rīga" prata revanšēties par zaudējumu pirmā apļa cīņā.

Uzvarētājiem par labāko spēlētāju atzina vārtsargu Māri Roni, kurš atvairīja 23 no 27 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais ar 3 (2+1) rezultativitātes punktiem bija Alvis Dāle. Mājiniekiem labākā spēlētāja balva divu vārtu autoram Edijam Hammeram, bet Jānim Jansonam pēc vienas izlaistās cīņas divas rezultatīvas piespēles. Neskatoties uz zaudējumu, "Rockets" ar 19 punktiem 12 spēlēs joprojām saglabā piekto vietu turnīra tabulā, savukārt FK "Rīga" rēķinā tagad ir 13 punkti tikpat spēlēs, kas ļāvis no desmitās vietas pakāpties uz astoto, no play-off zonas izstumjot Liepājas "Kuršus".

"Rockets" – FK "Rīga" 4:8 (1:4, 0:2, 3:2)
Rezultatīvākie spēlētāji "Rockets": Edijs Hammers 2 (2+0), Jānis Jansons 2 (0+2), Edžus Bunka 1 (1+0), Miķelis Dravnieks 1 (1+0), Mārtiņš Brigmanis 1 (0+1), Aivis Hammers 1 (0+1).
Rezultatīvākie spēlētāji FK "Rīga": Alvis Dāle 3 (2+1), Ritvars Puriņš 2 (1+1), Jānis Škutāns 2 (1+1), Lauris Zaicevs 2 (0+2), Jānis Peičs 1 (1+0), Edgars Taube 1 (1+0), Uldis Purvišķis 1 (1+0), Klāvs Andersons 1 (1+0), Madars Plepis 1 (0+1), Jānis Klestrovs 1 (0+1).

"Bauska" atkal iemet tikai divus
Ar vārtu gūšanu pēdējā laikā lielas problēmas ir čempionāta pastarīšiem FK "Bauska", kas kārtējā cīņā savā laukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās "Rubenei", tādējādi tiekot pie sestā zaudējuma pēc kārtas. Neskatoties uz maz gūtajiem vārtiem, iepriekšējā mačā baušķenieki spraigi cīnījās pret "Triobet/Ulbroka" (2:4) un arī šoreiz varēja paspēkoties par punktiem tabulā. Viesi jau ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā, bet septītajā minūtē Ingars Matisons guva savus otros vārtus spēlē, realizējot skaitlisko vairākumu. Līdz pārtraukumam Ņikita Maksurovs vienus vārtus atspēlēja, bet otrā perioda vidū viesi vēlreiz izmantoja viena vīra pārsvaru laukumā. Tādējādi "Rubene" atkal nodemonstrēja lielisku spēli skaitliskajā vairākumā, kas bija viņu trumpis sezonas ievadā, kad arī uzvaras stājās rindā viena pēc otras.

Jāspēlē vēl bija gana daudz, bet nākamie vārti tika gūti vien 58.minūtē, kad rezultāta starpību līdz minimumam sadeldēja Jānis Akmentiņš. Baušķenieki mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, cenšoties atspēlēties. Turklāt minūti pirms pamatlaika beigām divu vārtu autors Matisons atstāja savējos četratā, taču kopējām pūlēm viesi minimālo pārsvaru nosargāja, izcīnot trīs ļoti vērtīgos punktus turnīra tabulā.

Mājinieku rindās par labāko spēlētāju atzina aizsargu Andi Levīti, kurš pie rezultativitātes punktiem netika. Komandai šī bija sestā neveiksme pēc kārtas un ceturtā kopš ar komandu kā galvenais treneris darbojas Agris Grandovskis. Tabulā baušķenieki ar astoņiem pnktiem joprojām atrodas pēdējā vietā. Viesiem labākā spēlētāja balva tika vārtsargam Robertam Trepšam, kurš atvairīja 29 no 31 pretinieka metiena. Pēc izcīnītās uzvaras "Rubenes" rēķinā ir 18 punkti 13 spēlēs, kas ļauj saglabāt septīto vietu, taču tikpat punktu ir arī sestās vietas turētājiem Stalbes "Pārgaujai".

FK "Bauska" – "Rubene" 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Rezultatīvākie spēlētāji FK "Bauska": Nikita Maksurovs 1 (1+0), Jānis Akmentiņš 1 (1+0), Ģirts Laugalis 1 (0+1), Pēteris Zeltiņš 1 (0+1)
Rezultatīvākie spēlētāji "Rubene": Ingars Matisons 2 (2+0), Ārnijs Kuratņiks 2 (1+1), Ivars Jēkabsons 1 (0+1), Matīss Mālnieks 1 (0+1).

     [+] [-]

, 2017-01-08 11:26, pirms 7 gadiem
Tā ir, ka Bauskai top scorers pa Kanāriju salām dzīvojas