Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekava" centīsies pārsteigt vēlreiz

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekava" centīsies pārsteigt vēlreiz
Toms Gredzens (#70) nodrošināja uzvaru Valmierā
Foto: Ķekavas Bulldogs

Parādot kvalitatīvu sniegumu izbraukuma spēlē Valmierā, "Ķekavas" florbolisti pagājušajā nedēļā tika pie uzvaras Elvi florbola līgas turnīrā, bet šovakar 20:00 savā laukumā uzņems pašreizējos titula īpašniekus "Lielvārdi/FatPipe".

"Ķekava" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 20:00 Ķekavā

Vakara vienīgajā mačā "Ķekavas" florbolisti uzņems pašreizējos titula īpašniekus no Lielvārdes. Ķekavas komandai pagājušajā nedēļas nogalē izdevās parūpēties par nelielu pārsteigumu, pārvedot trīs punktus no Valmieras. Sākuši vareni ar trim ātriem vārtu guvumiem, Ķekavas komandas florbolisti atslābinājās, kā rezultātā trešo periodu bija spiesti sākt atrodoties iedzinējos ar 4:5. Taču noslēdzošajā periodā individuālo meistarību nodemonstrēja komandas kapteinis Toms Gredzens, vispirms ar tālu raidījumu panākot līdzsvaru, bet tad izmantoja pretinieku kļūdu, kas ļāva izskriet pret vārtsargu un izraut uzvaru. Izcīnītie trīs punkti, protams, bija ļoti vērtīgi, taču cerēto kāpienu turnīra tabulā nedeva, jo uzvaras izcīnīja arī "Rubene" un "Irlava/Avant", kā rezultātā "Ķekava" ar 11 punktiem joprojām atrodas desmitajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no kārotā astotnieka.

Komandas rezultatīvākie spēlētāji Artūrs Narogs (8+3) un Kristaps Laugalis (5+6) beidzot "iekāpuši" otrajā desmitniekā. Komanda nevar lepoties ar spēli skaitliskajā vairākumā. Pēdējā spēlē Valmierā viņi gan tā arī neieguva tiesības spēlēt ar vairāk spēlētājiem laukumā, kā rezultātā neizdevās uzlabot pieticīgo 26.6% realizāciju, kas ir devītais rādītājs čempionātā. Mazākumā sekmes ir labākas, jo ar 68.7% neitralizāciju vienība ir piektā labākā visā čempionātā.

Atšķirībā no "Ķekavas", "Lielvārde/FatPipe" pēdējā mačā piedzīvoja neveiksmi, kad neprata nosargāt mača gaitā iekrāto divu vārtu pārsvaru mājas spēlē pret "Pārgauju", piedzīvojot 6:7 zaudējumu papildlaikā, tādējādi pārtraucot trīs uzvarēto spēļu sēriju. Piedzīvotā neveiksme neļāva nostiprināties vadošo trijniekā un pašlaik čempiovienība ar 18 punktiem desmit spēlēs atrodas piektajā pozīcijā. Līdzīgi kā šodienas konkurentu vienībai, arī Lielvārdes florbolisti nevar lepoties ar lielu rezultativitāti, komandas labākajiem punktu guvējiem Sandrim Virsnītim (7+6) un Nikam Blumfeldam (6+7) savācot vien 13 punktus. Pretēji sāncenšiem, "Lielvārde/FatPipe" ir starp labākajiem skaitliskajā vairākumā, ar 52.1% realizāciju esot trešajiem bīstamākajiem šajā spēles komponentā. Tikmēr pie spēles mazākumā vēl daudz jāstrādā, jo izturēti vien 54.1% no mazākumiem, ielaižot vārtus teju katrā otrajā noraidījumā.