Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai "Oxdog Ulbroka" Ķekavā spēs labot savas kļūdas?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai "Oxdog Ulbroka" Ķekavā spēs labot savas kļūdas?
"Oxdog Ulbroka"
Foto: Māris Greidāns (FS Masters)

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānotas divas spēles. Centrālā no tām tiks aizvadīta Ķekavā, kur pie turnīra tabulas līdervienības ciemosies "Oxdog Ulbroka". Tikmēr Stalbē nūjas krustos divas vienības, kas atrodas ārpus labāko astotnieka.

"Ķekava" – "Oxdog Ulbroka" pulksten 20:00 Ķekavā un Sportacentrs.com

Ķekavas vienība joprojām aizvada vienu no savām sekmīgākajām sezonām, turnīra tabulā ar izcīnītajiem 18 punktiem astoņās spēlēs dalot pirmo līdz trešo pozīciju. Pēdējā spēlē gan vienībai aprāvās divu uzvarēto spēļu mini sērija, jo viesos līdzīgā spēlē ar 3:4 tika zaudēts "Lielvārde/FatPipe" vienībai. Komanda trīs reizes prata atspēlēt vienu vārtu deficītu, bet ceturto reizi no negatīvā rezultāta neizdevās atgūties. Šovakar komanda pēc vairāk nekā mēneša ilga pārtraukuma varēs spēlēt savu tribīņu priekšā. Tiesa, tās būs tukšas, jo komandas vadība nolēmusi maču aizvadīt bez skatītāju klātbūtnes. Spēle gan būs redzama, jo mačs tiks pārraidīts Sportacentrs.com televīzijas kanālā. Ķekavas komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām pārliecinoši ir Klāvs Jansons, kurš iekrājis 26 (9+17) punktus. Gints Klēģers tikmēr sakrājis 14 (11+3) punktus, bet Henrijs Uzraugs – 12 (6+6).

Arī "Oxdog Ulbroka" aizvadītajā nedēļas nogalē pārtrauca savu uzvaru sēriju, kas vilkās četru spēļu garumā. Komanda jau otro sezonu pēc kārtas bija spiesta nokārtām galvām atgriezties no Irlavas, šoreiz vietējai komandai kapitulējot ar 3:9. Tā rezultātā vienība ar 14 punktiem septiņās spēlēs atkāpusies uz piekto pozīciju un šovakar var savas pozīcijas uzlabot tikai par vienu vietu. Pēc vienas spēles izlaišanas Irlavā atkal ierindā bija Atis Blinds, kurš šoreiz palika sausā, savukārt Lauris Zaicevs šajā mačā nepiedalījās. Tieši šie divi florbolisti ar attiecīgi 14 un 11 punktiem ir savas komandas šīs sezonas rezultatīvākie florbolisti. Acīmredzot, ņemot vērā, ka sezona uz ilgāku laiku apturēta Čehijā, ātrāk nekā sākotnēji plānota, tiek kārtota starptautiskā pāreja, lai Ulbrokas komandas sastāvā atgrieztos talantīgais Daniels Anis. Pašlaik gan florbolists vēl nav vienības pieteikumā, līdz ar to nav pilnīgas skaidrības vai viņš varēs doties laukumā jau šovakar.

"Pārgauja" – "RTU/Rockets" pulksten 20:30 Stalbē un Youtube.com

Pēc ilgāka laika šovakar Elvi līgas turnīrā atgriezīsies divas vienības, kas tabulā atrodas ārpus labāko astotnieka. Neveiksmīgi sezonas sākums iesācies Stalbes "Pārgaujai", kas sešās spēlēs tikusi pie septiņiem punktiem, tabulā esot devītajā vietā. Uzvarot šovakar, vieta astotniekā gan tiktu atgūta. Savā pēdējā mačā Ingus Laiviņa trenētā komanda gan prata izcīnīt 5:3 uzvaru Cēsīs pār vieniem no čempionāta līderiem. Stalbes komandas rezultatīvākais florbolists ir Gvido Lauga, kurš iekrājis 12 (7+5) punktus. Viņam seko Olafs Zvīnis un Jānis Driļevskis, katram sakrājot pa astoņiem punktiem. Kopš iepriekšējās spēles komandas pieteikumā parādījušies Jānis Boroduška un Emīls Zīverts, kuri izīrēti no FBK SĀC komandas, lai palielinātu spēlētāju skaitu, kuri var doties laukumā. No pašreizējā sastāva trīs spēlētāji nevar piedalīties vecuma ierobežojuma dēļ, savukārt Miķelis Roops, Edgars Puriņš un Arvis Kalniņš atgūstas no savainojumiem.

Ar sastāva problēmām cīnās arī "RTU/Rockets", kuri arī nav spēlējuši kopš 11. oktobra, kad tika pie savas pirmās uzvaras čempionātā, viesos tiekot galā ar baušķeniekiem, kā rezultātā ar diviem punktiem vienība pašlaik ieņem 11.vietu 12 komandu konkurencē. Stalbē komandai būs jāiztiek bez trijiem līderiem – vecuma limita dēļ spēlēt nevar Toms Ķeirāns, ģimenes apstākļu dēļ ar komandu nebūs Mārtiņš Lapsiņš, bet Imants Lastovskis ārstē savainojumu. Tā rezultātā līderu lomas būs jāuzņemas citiem spēlētājiem, piemēram, kapteinim Artūram Jansonam (2+5) vai Raineram Miķelsonam (3+2). Lai komandas sastāvu padarītu pieredzējušāku, vienība savām rindām pieteikusi pieredzējušo Albertu Jēkabsonu, kurš var darboties gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Latvijas čempionātā viņš gan nav redzēts piecas sezonas, bet karjeras laikā uzspēlējis arī ārpus valsts robežām.

Atšķirībā no Ķekavas, Stalbē neliels skatītāju skaits tikšot ielaists. Lai spēles vērošanu nodrošinātu lielākam skatītāju skaitam, Stalbes klubs parūpējies par spēles translēšanu savā Youtube kanālā ar vienu stacionāro kameru.