Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Pēdējo sezonu titulētākās komandas tiksies Ulbrokā

Pēdējo sezonu titulētākās komandas tiksies Ulbrokā
Ainārs Juškēvičs un Atis Blinds turpina lielisko saspēli, kādu demonstrēja jau tūkstošgades sākumā
Foto: Māris Greidāns ( MG photo ), FS Masters

Šovakar tiks aizvadītas divas spēles Elvi vīriešu florbola čempionātā. Vienā no tām turnīra tabulas līderi "Talsu NSS/Krauzers" uzņems Cēsu "Lekrings", bet centrālajā spēlē Ulbrokā savā starpā tiksies divas komandas, kas pēdējās divās sezonās vienīgās tikušas labāko trijniekā - "Betsafe Oxdog Ulbroka" un Stalbes "Pārgauja".

"Talsu NSS/Krauzers" – "Lekrings" pulksten 18:00 Talsos un LFS Youtube kanālā
Cēsu "Lekrings", pēc divām uzvarām sezonas ievadā, pagājušajā nedēļas nogalē pamatīgi dabūja "pa biksēm" no pēdējo gadu čempioniem. Šonedēļ cēsnieki dodas uz divu dienu izbraukumu Kurzemē, vispirms pieturot Talsos pie pašreizējiem līderiem. Pirms spēles "Lekrings" bija ar labāko rādītāju skaitliskajā mazākumā, bet Ulbrokā šis spēles komponents sabruka kā kāršu namiņš, kas arī bija viens no galvenajiem zaudējuma iemesliem. Kad uz vārtiem traucās trīs pretinieku uzbrucēji pret vienu vārtsargu, nervi neizturēja arī vārtu vīram Markusam Plūdumam, kurš saņēma 2+10 minūšu noraidījumu, līdz ar to nebūt ne ierasta situācija bija vērot kā vārtsargs pats izcieš nopelnīto sodu. Uzbrukumā līdera lomu turpina spēlēt Emīls Dzalbs (5+1) un pie līderiem sevi sāk pieteikt Artūrs Ozols (4+0).

Arta Raituma pirmā sezona Talsu kluba spēlējošā trenera ādā komandai nebija sekmīga, bet šosezon vienība spēlē ļoti pārliecinoši, piecās spēlēs izcīnot 12 punktus, kas joprojām ļauj atrasties pirmajā vietā tabulā. Komandai ir stabils vārtsargs Valters Kasjaņenko un spilgts vārtu guvējs Toms Bitmanis, kurš, ja gūst vārtus, paveic to vismaz trīs reizes spēlē. Viņš vienīgais šosezon trijās spēlēs atzīmējies ar hat-trick. Tikpat precīzi metieni padevušies 18 gadus jaunajam Jānim Ragovskim, bet viņa vienaudzim Emīlam Krūmiņam tikai par vienu vārtu guvumu mazāk. Savukārt Raitums (2+7) un Krišs Treimanis (1+6) jaunos censoņus labi pabaro ar piespēlēm.

Talsu vienība savā laukumā pret "Lekringu" uzvarējuši vien trijos mačos no 18, bet viena no tām izcīnīta pērn (6:1) un arī šovakar tieši kurzemnieki uzskatāmi par savstarpējās cīņas favorītiem. Ja vēl pieskaita 18:2 savstarpējās spēlēs par labu Cēsu komandai savā laukumā, tad vēsturiski tieši "vilki" uzskatāmi par "lēcējpeļu" patstāvīgajiem klientiem. Tiesa, pašlaik kurzemnieku jaunā maiņa aizsteigusies priekšā sāncenšu labākajiem jaunajiem florbolistiem.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "Pārgauja" pulksten 19:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Vakara un nedēļas centrālā spēle tiks izspēlēta Ulbrokā, kur savā starpā sacentās pēdējo divu sezonu medaļnieces un komandas, kas arī šosezon pašlaik atrodas vadošo komandu kvartetā. Stalbes vienība palikusi vienīgā, kas nav izjutusi zaudējumu rūgtumu, triumfējot visās trijās spēlēs, bet skaidrs, ka tieši šī spēle parādās komandas pašreizējo varēšanu. Ar līdzīgu bilanci pirms nedēļas pie čempioniem ieradās Cēsu "Lekrings", mājup dodoties ar sāpīgu 2:9 kabatā. Redzēsim, kā čempionu zemē klāsies "Pārgaujai", kuriem spilgti turpina spēlēt Gvido Lauga (11+4), turklāt viņam komandā ir arī labi "klavieru nesēji" un rezultātu taisītāji.

Ulbrokas komandas sniegums varbūt nav pats pārliecinošākais un to, ka komanda nav labākajā formā, apliecinājis arī vienības treneris. Pēdējā spēle viennozīmīgi komandai deva pārliecību par saviem spēkiem, turklāt komanda pēdējās divās spēlēs deviņas reizes tikusi pie vārtu guvumiem, spēlējot skaitliskajā vairākumā, tādējādi ievērojami uzlabojot savas pozīcijas šajā rādītājā. Lielisku sadarbību atraduši Ainārs Juškēvičs un Atis Blinds, kuri viens otram piespēles deva vēl tūkstošgades pašā sākumā un šosezon pēc daudzu gadu pārtraukuma atrod viens otru ļoti bieži. Ja vēl klāt pieliek tehnisko un rezultatīvo Rolandu Kovaļevski, kurš ar 14 (7+7) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, tad sanāk liels drauds arī komandai, kas šosezon joprojām spēlē bez zaudējumu sajūtas.


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".