Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līderi uzņem pastarīšus, centrālā spēle Stalbē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Līderi uzņem pastarīšus, centrālā spēle Stalbē
Arnijs Kuratņiks pārliecinoši iejuties Valmieras klubā
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar ieplānotas divas spēles. Pulksten 20:00 Vidzemes olimpiskajā centrā pašreizējie turnīra tabulas līderi "FBK Valmiera" uzņems "Ogres vilkus", kuri pašlaik vienīgie palikuši bez punktiem. Tajā pašā laikā Stalbē vietējā "Pārgauja" sacentīsies ar "Ķekavu", kas arī lūko tikt pie pirmā panākuma sezonā.

"FBK Valmiera" – "Ogres vilki" pulksten 20:00 Valmierā
Valmieras florbolisti turpinās cīņas savā laukumā un kārtējā cīņā čempionāta pašreizējie līderi uzņems vienīgo komandu, kas pašlaik palikusi vienīgā bez izcīnītajiem punktiem tabulā – "Ogres vilki". Valmieras klubs jauno sezonu sākuši pārliecinoši, izcīnot trīs uzvaras četrās spēlēs, turklāt divas no uzvarām izcīnītas ar vismaz septiņu vārtu pārsvaru. Vienīgā spraigā uzvara ir divtik svarīga, jo tajā izdevās tikt galā ar pašreizējiem valsts čempioniem "Betsafe/Ulbroka" (4:3). Komandas rezultatīvākie spēlētāji Arnijs Kuratņiks (5+6) un Mārtiņš Broks (5+4) ir starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem. Pēdējās divās spēlēs vidzemnieku rindās laukumā nav devies viens no aizsardzības balstiem Ivo Balodis, taču arī tas nav bijis šķērslis.

"Ogres vilki" spēcīgāko komandu sabiedrībā aizvadījuši četras spēles. Pēdējās divās no tām savā laukumā nācās piedzīvot 1:7 un 2:9 sagrāves, bet izbraukumā spēles bijušas pat sekmīgākas. Pašlaik debitantiem lielākās problēmas sagādā momentu realizācija, jo četrās spēlēs gūti tikai 12 vārti, turklāt puse no tiem vienā izbraukuma spēlē Igaunijā. Ar tik nelielo gūto vārtu skaitu uzvarēt var vienīgi pie lieliskas aizsardzības, bet arī šajā spēles komponentā "vilkiem" vēl daudz pie kā jāpiestrādā. Pēc neveiksmes pēdējā spēlē pret talsiniekiem "Ogres vilku" labākais spēlētājs tajā mačā Toms Rislings atzina, ka komanda nav spējusi visa mača garumā pieturēties pie spēles plāna. Pēc ceturtajiem zaudētajiem vārtiem komanda esot sākusies "skrieties" ar pretinieku un tādā mačā debitantiem nebija nekādu variantu.

Ogres klubs līdzšinējās četrās spēlēs allaž zaudē pēdējo spēles nogriezni (vārtu attiecība 2:9), kamēr valmierieši tieši šajā spēles nogrieznī gūst visvairāk vārtu (14). Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle šajā sezonā.

"Pārgauja" – "Ķekava" pulksten 20:00 Stalbē
Ja ar vārtu gūšanu diez ko nesekmējas "Ogres vilkiem", tad par to pašu noteikti sūkstīties var arī "Ķekava", kas trijās spēlēs guvusi vien desmit vārtus. Ar to pieticis tikai vienam izcīnītajam punktam turnīra tabulā, kas neļauj atrasties augstāk par desmito vietu. Skaidrs, ka arī pēc šīs dienas mačiem viņi labāko astotniekā nespēs ielauzties, turklāt izbraukuma spēle Stalbē vieglas dienas nesola. "Pārgaujas" florbolisti sezonu sāka ar divām uzvarām, bet tagad iekļuvuši nelielā neveiksmju joslā, piedzīvojot zaudējumus pēdējās divās cīņās. Stalbes klubs pašlaik spiests iztikt bez sava līdera Gvido Laugas, pēdējās spēlēs nespēlēja arī Lauris Ābols un Mārtiņš Zicmanis. Tas par līderi ļāvis kļūt Oskaram Balodim (4+3), bet pa pieciem puntiem savākuši četri dažādi spēlētāji. Pašlaik vēl nevienā spēlē laukumā nav devies Ingus Laiviņš, savukārt ar komandas pagājušās sezonas izteiktu pirmo numuru vārtos Renāru Arāju abās spēlēs nācies piedzīvot neveiksmes.

Arī "Ķekava" sezonas startā spiesta iztikt bez vairākiem potenciālajiem līderiem, kuri pat nav iekļauti komandas oficiālajā turnīra pieteikumā. Neskatoties uz gana solīdo papildinājumu starpsezonā, rezultatīvākais (3+1) arī pašlaik ir nule 17.dzimšanas dienu nosvinējušais Klāvs Jansons, kamēr pieredzējušie "buki" joprojām klusē. Komanda aizvadīja lielisku spēli pret "Betsafe/Ulbroka", piedzīvojot minimālu zaudējumu, bet nākamajā dienā pietrūka emociju, lai izcīnītu ko vairāk par vienu punktu Talsos.

No 14 aizvadītajām savstarpējām spēlēm Latvijas čempionātos, 12 spēlēs uzvaras izcīnījusi Stalbes komanda, kas bijusi pārāka arī visās septiņās spēlēs savā laukumā. Pērn savā laukumā "Pārgauja" pretiniekus sagrāva ar 14:6, bet Ķekavā spēle izvērtās krietni spraigāka, viesiem mājās dodoties vien ar minimālu 6:5 uzvaru kabatā.