Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Rezultatīvie valmierieši un liepājnieki tiekas savā starpā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rezultatīvie valmierieši un liepājnieki tiekas savā starpā
"Bauska" pēdējā laikā demonstrējusi gana solīdu sniegumu
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien tiks izspēlētas divas spēles. Vienā no tām labu formu uzņēmušie baušķenieki lūkos turpināt pakaļdzīšanos vadošajam astotniekam, kamēr devītajā vietā esošie "FBK Valmiera" centīsies tajā jau iekļūt, uzņemot "Kurši/Ekovalis".

"FBK Valmiera" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 17:00 Valmierā
Valmieras florbolisti savā laukumā vakar atspēlēja četru vārtu deficītu, lai pēc tam paši nenoturētu divu vārtu pārsvaru cīņā ar valsts čempionvienību "Betsafe Oxdog Ulbroka". Uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, kurā valmierieši tomēr tika pie vēl viena ļoti vērtīga punkta. Tabulā gan tas joprojām ļauj atrasties vien devītajā vietā, ar tādu pašu punktu summu kā astotajā vietā esošajiem Ķekavas spēlētājiem. Tiesa, valmierieši aizvadījuši par vienu spēli vairāk, pēc šodienas mača viņiem jau būs divas cīņas vairāk. Vakar ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm rezultatīvākais vidzemnieku rindās bija Gatis Liepiņš, bet par labāko atzina vārtsargu Kārli Popu, kurš vārtos stājās cīņas 11.minūtē, kad rezultāts bija kļuvis valmieriešiem nelabvēlīgs 1:4. Vienu rezultatīvu piespēli izdarīja Mārtiņš Broks, kurš ar 23 (17+6) punktiem atkal var sevi saukt par komandas rezultatīvāko spēlētāju, apsteidzot Arniju Kuratņiku, kurš vakar nevarēja palīdzēt komandai.

Līdzīgi kā valmierieši, arī "Kurši/Ekovalis" vakar ļoti neveiksmīgi uzsāka cīņu pret "Rubeni", ātri nonākot iedzinējos ar četru vārtu deficītu. Ja valmierieši prata lauzt spēles gaitu, tiekot pie panākuma, tad liepājniekiem tā arī neizdevās atrast pretzāles Kocēnu komandai, ciešot bezcerīgu 1:11 sagrāvi, vēl vairāk apliecinot sevi kā izteiktu mājas spēļu komandu. Liepājā "Kurši/Ekovalis" šosezon piedzīvojuši tikai vienu neveiksmi (bullīšos pret čempioniem), kamēr izbraukumos uzvaras izcīnītas vien pret abām turnīra vājākajām komandām. Kocēnos vienīgos vārtus guva tikai 15 gadus jaunais Ralfs Polis, to paveicot spēlējot skaitliskajā mazākumā. Līdz ar to rezultatīvākais komandas spēlētājs joprojām ir Mihails Kostusevs, kurš iekrājis 36 (13+23) punktus.

Pašlaik liepājnieki ar 21 punktu turnīra tabulā ieņem sesto ietu, bet panākums ļautu uzlēkt uzreiz uz ceturto vietu. Tikmēr neveiksmes gadījumā aina rādītos jau daudz nepatīkamāka, jo viņiem garām var pasprukt tieši valmierieši, liepājniekus atbīdot uz septīto vietu. Abu komandu pirmā apļa spēle Liepājā izvērtās ļoti spraiga un rezultatīva, pēdējo trīs minūšu laikā Edgaram Freimanim izceļoties ar diviem vārtu guvumiem, kas "Kurši/Ekovalis" nodrošināja 10:9 uzvaru. Freimanim tajā spēlē četri vārtu guvumi un viena piespēle, kamēr valmieriešiem trīs vārtus guva Ivo Balodis, Mārtiņam Kājiņam pievienojot divus precīzus metienus un divas rezultatīvas piespēles.

"Ogres vilki" – "Bauska" pulksten 18:00 Ogrē
Zaudējuši astoņas spēles pēc kārtas, "Bauskas" florbolisti praktiski noņēma savu kandidatūru no cīņas par izslēgšanas spēlēm. Tomēr pēdējās trijās spēlēs izdevies izcīnīt divas uzvaras, kā arī izraut punktu Lielvārdē, ļaujot komandai uzreiz iesaistīties cīņā par kāroto astotnieku. Uzvarot šodien Ogrē, komanda nonāktu vairs tikai piecu punktu attālumā no izslēgšanas spēļu zonas. Ļoti vērtīga bija 8:5 uzvara mājās pār valmieriešiem, kad pa diviem vārtiem iemeta Pēteris Zeltiņš, Kristers Tiltiņš un Gints Velmunskis, bet Reinis Kirilko tika galā ar 34 no 39 pretinieku metieniem. Nosauktie trīs uzbrucēji ar 21, 15 un 15 punktiem ir komandas trīs rezultatīvākie spēlētāji.

Ja baušķenieki ar izcīnītajiem panākumiem paši sev devuši cerību, tad "Ogres vilki" jau pavisam drīz varēs oficiāli atvadīties no pat matemātiskām izredzēm uz izslēgšanas spēļu turnīru. Komanda zaudējusi visās 12 spēlēs, ieskaitot 4:9 zaudējumu pēdējā cīņā viesos pret "Pārgauju". Ierasti, ka arī tajā trešdaļā "vilki" teju divas trešdaļas spēlēja līdzvērtīgi, bet visām 60 minūtēm spēka nepietika. Ar diviem vārtu guvumiem tajā spēlē atzīmējās Stefans Roberts Dimza, bet par labāko tika atzīts vārtsargs Edgars Engelbergs, kurš atvairīja 23 no 32 pretinieku metieniem.

Abu komandu pirmajā cīņā pašā sezonas ievadā baušķenieki astoņu minūšu laikā panāca5:0 vadību, atlikušās 52 minūtes pārvēršot par formalitāti. Lai arī "Ogres vilki" tuvojās rezultātā (vienubrīd panākot 4:7), šaubas par "Bauskas" uzvaru neradās ne mirkli, skanot beigu sirēnai uz tablo esot 11:7 rezultātam. Pēc tam "Bauska" iekrita astoņu zaudēto spēļu sērijā, no kuras izrāpusies vien nesen. Sezonas pirmajā mačā ar identisku statistiku (3+1) atzīmējās baušķenieku jaunpienācējs Kristers Tiltiņš un ogrēnietis Markuss Januševskis.