Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pērnie finālisti un šīs sezonas līderi tiekas Lielvārdē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pērnie finālisti un šīs sezonas līderi tiekas Lielvārdē
Pērnie finālisti pirmo vietu dala arī šosezon
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā pēc vienīgās vakar notikušās spēles uz astoņām vietām izslēgšanas turnīrā praktiski palikušas deviņas vienības. Tām gan cīņa būs spraiga. Dienas centrālajā mačā gan sacentīsies abas tabulas līdervienības.

"FBK Valmiera" – "Ķekava" pulksten 17:00 Valmierā
Pirmajā no dienas cīņām ceturtajā vietā esošie valmierieši uzņems "Ķekavu", kas pašlaik atrodas septītajā vietā, taču aizvadījuši ievērojami mazāk spēļu kā priekšā esošās konkurentes. Valmierieši uzvarējuši pēdējās divās cīņās, savā laukumā pēcspēles metienu sērijā tiekot galā ar principiālajiem konkurentiem no Stalbes, bet dienu vēlāk pārvedot rezultatīvu uzvaru no Bauskas. Bauskā vidzemnieki lieliski nospēlēja skaitliskajā vairākumā, kārtējo reizi apliecinot, ka šajā spēles komponentā viņi ir pārliecinoši labākie līgā, realizējot 51.28% savu iespēju. Uz "Ķekavas" 33.96% šis rādītājs izskatās vēl iespaidīgāks. Komandas rezultatīvākais spēlētājs Arnijs Kuratņiks (11+17), līdzīgi kā Mārtiņš Broks (16+9) iekļauti starp Latvijas izlases rezerves spēlētājiem startam pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās.

"Ķekavas" komandu gadu mijā piemeklējušas nopietnas pārmaiņas, jo vienību atstājis vārtsargs Jānis Bramanis un pieredzējušais Henrijs Uzraugs, bet vietā sameklēti vairāki spēlētāji, kuri šo sezonu sāka 1. līgas čempionātā – vārtsargi Edgars Jemeļjanvs un Sandis Venevics, kā arī laukuma spēlētāji Artūrs Jansons un Mārtiņš Mende. Komandas sniegums ir ļoti nestabils, jo savā laukumā neizdevās uzvarēt pirmspēdējā vietā esošos liepājniekus, bet pēc tam bija ļoti tuvu panākumam izbraukumā pret čempionvienību no Ulbrokas. "Ķekava" ir viens no nedaudzajiem klubiem, no kuriem nav izvēlēts neviens spēlētājs Latvijas izlasei, bet nākotnē droši vien varētu rēķināties ar Klāva Jansona (23+11) pienesumu.

Abu komandu pirmā cīņa "Ķekavai" izvērtās pagalam neveiksmīga, jo jau pēc desmit nospēlētām minūtēm viņi atradās iedzinējos ar 0:4. Līdz perioda beigām laukuma saimnieki pietuvojās vienas precīzas izspēles attālumā, taču ar to arī sapņi par punktiem bija galā, jo valmierieši sakārtoja savu spēli, izcīnot pārliecinošu 14:7 uzvaru.

"EMU SK" – "Rubene" pulksten 18:00 Tartu
Igauņu komanda turpina jaukt gaisu Latvijas florbola komandām, uz katru spēli ierodoties pilnīgi savādākā virknējumā, kas vieniem savstarpējo maču ļauj aizvadīt kā vieglu treniņspēli, bet citiem sagādā milzu grūtības. Savā laukumā gan igauņi cenšas nokomplektēt iespējami spēcīgāko sastāvu, taču statistika runā pati par sevi – ja rezultatīvākais ar 56 (24+32) punktiem ir Pāvels Semjonovs, tad tuvākais sekotājs Svens Ūē nav piedalījies pat pusē no sezonas mačiem, sakrājot 16 (12+4) punktus. Tabulā igauņi 14 mačos sakrājuši 21 punktu, atrodoties astotajā vietā, taču bez tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā, kas arī neļauj pilnībā motivēties visiem mačiem.

Ar motivācijas trūkumu pilnīgi noteikti neslimo "Rubene", kas iekrājusi 30 punktus 16 cīņās, ieņemot trešo vietu tabulā. Augstāk pakāpties komanda var tikai teorētiski, taču pakausī svilpo uzreiz vairāki konkurenti, kuri to vien gaida, kad Kocēnu komanda paklups. Līdzīgi kā tas notika vienā no pēdējiem mačiem Talsos, kad komanda novēloti ieradās uz spēli, nespēja kārtīgi iesildīties un pilnībā izgāza cīņas sākumu, līdz beigām tā arī neatgūstoties. Arī pēdējā cīņā Cēsīs komanda iesāka smagnēji, taču nesalaida tik daudz vārtu un soli pa solim "nospieda" vietējo "Lekringu", izcīnot ļoti svarīgus trīs punktus, vienlaikus konkurentus atstājot bešā. Pretējā gadījumā tabulā viņi jau tagad būtu ārpus labāko kvarteta. Ļoti rezultatīvi turpina spēlēt Ingars Matisons, kurš savācis 37 (22+15) punktus un izpelnījies somu speciālista Arto Rīhimeki uzmanību. Reinis Mirkšs un Atis Stepāns savukārt ikuši pie 24 punktiem katrs.

Abu komandu pirmajā spēlē "Rubene" savā laukumā līdz mača vidum bija panākusi 6:1 vadību, turpinājumā pārliecinoši nosargājot iekrāto piecu vārtu pārsvaru, spēli uzvarot ar 9:4.

"Bauska" – "Lekrings" pulksten 18:00 Bauskā
Vienīgo palikušo Latvijas florbola "dinozauru" divcīņas allaž sagaidāmas ar papildus intrigu. Šosezon tās ir vēl vairāk, ņemot vērā cēsnieku sastāva pārbūvi un baušķenieku spēles sakārtošanos. Pašlaik "Bauska" ar 17 punktiem atrodas devītajā vietā, taču priekšā ir igauņi, turklāt konkurenti nospēlējuši vairāk spēļu kā "Bauska". Rezultatīvi spēlē Toms Niedre, kurš savācis 40 (20+20) punktus, savukārt Māris Akmentiņš un Pēteris Zeltiņš tikuši pie attiecīgi 22 un 20 punktiem. No Nīderlandes komandā atgriezies Valdis Vāvers, bet no "Ķekavas" savam dzimtajam klubam pievienojies Dinārs Vaitaitis, kas ļaus komandas trenerim Normundam Grunckim vēl vairāk rotēt ar virknējumu, radot problēmas pretiniekiem.

"Lekringam" pašlaik ir 25 punkti 15 spēlēs, kas dod gana komfortablu piekto vietu, bet neaizsniedzams nav arī labāko kvartets, kas dotu sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīrā. Lai tās iegūtu ir jāpelna punkti katrā spēlē, sevišķi pret tabulas lejasgala komandām. Viens no komandas vadītājiem Artis Rasmanis intervijā ar Sportacentrs.com izteicās, ka notiekot pārrunas ar vairākiem spēlētājiem, tostarp netiek izslēgta iespēja, ka komandai pārēju perioda beigās varētu pievienoties arī kāds ārvalstu florbolists. Pašlaik gan neviens jaunpienācējs nav uzradies un nāksies iztikt ar esošajiem spēkiem. Rezultatīvākajam florbolistam Laurim Zaicevam joprojām nav izdevies savākt pat 20 punktus (11+8), kamēr Tomam Rīsmanim 17 (3+14) punkti un otrā vieta.

Abu komandu cīņā Cēsīs pēc 20 spēlētām minūtēm vārti netika gūti, bet otrajā periodā mājinieki vienu reizi izmantoja skaitlisko vairākumu. Trešajā trešdaļā "Lekrings" nodemonstrēja savu spēku, pārsvaru palielinot līdz 5:0, bet pārlieku ātri atslābinājās, uzvaru izcīnot vien ar 5:3.

"Lielvārde/FatPipe" – "Betsafe/Ulbroka" pulksten 19:00 Lielvārdē
Neapšaubāmi dienas un visas nedēļas nogales centrālā spēle Elvi līgā. Savā starpā sacentīsies pērnās sezonas finālistes un šīs sezonas izteiktās līdervienības. Pašlaik tabulā "Lielvārde/FatPipe" iekrājusi par diviem punktiem vairāk, turklāt nospēlējuši par vienu maču mazāk. Tas nozīmē, ka čempioniem jāuzvar šovakar viesos un jāsagaida, lai "vardes" paklūp vēl kādā cīņā. Šī būs arī pietiekami "dārga" cīņa, jo, kā zināms, regulārās sezonas uzvarētāji tradicionāli tiek atbrīvoti no nākamās sezonas dalības maksas. Lai nostiprinātu pozīcijas, "Lielvārde/FatPipe" piesaistījusi Jānim Bramani un Henriju Uzraugu, bet Tomam Akmeņlaukam (24+25) nepieciešams atjaunot savu rezultativitāti, lai cīnītos ar Pāvelu Semjonovu par rezultatīvākā spēlētāja godu. Arvien naskāk punktus vāc arī Atis Blinds (16+18), kurš kā pēdējais no "vecās gvardes" saņēmis izsaukumu uz Latvijas valstsvienību.

Čempioniem sastāvā izmaiņas nav notikušas, kaut gan oficiāli nokārtota Riharda Mallona pāreja uz vācu klubu. Mallons gan šosezon nav piedalījies nevienā mačā. Rezultatīvākais šosezon ir Kaspars Šķēls, kurš iekrājis 42 (28+14) punktus. Viņam seko, šķiet, vienīgais baušķenieks, kurš pašlaik nav atgriezies savas pilsētas klubā, Rolands Kovaļevskis (18+13), bet trešais rezultatīvākais ir veterāns Ainārs Juškēvičs, kurš turpina ķert Jāni Jansonu, lai pakāptos uz otro vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Pirmo savstarpējo spēli komandas aizvadīja pašā sezonas ievadā, kad "Betsafe/Ulbroka" savā laukumā svinēja gana komfortablu 5:1 uzvaru. Toreiz "Lielvārde/FatPipe' izskatījās pārāk sasaistīti, jo daudziem gados jaunajiem florbolistiem tā kļuva par pirmo oficiālo spēli valsts spēcīgākajā līgā. Lai cik grūti nereti "vardēm" klājies sezonas turpinājumā, kopš šīs spēles viņi tā arī vairs nav izjutuši zaudējuma rūgtumu, tādējādi arī iekārtojoties tabulas galvgalī. Vai panākuma sēriju izdosies turpināt arī pēc šīs cīņas?