Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" likvidē četru vārtu deficītu un bullīšos pārspēj "Pārgauju"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" likvidē četru vārtu deficītu un bullīšos pārspēj "Pārgauju"
Kocēnu "Rubene". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pie trešā panākuma ELVI florbola līgā vīriešiem tikusi Kocēnu komanda "Rubene", kas šovakar, savā laukumā uzņemot Stalbes "Pārgauju", mača vidū nonāca iedzinējās ar 2:6, bet pamatlaikā spēja izraut neizšķirtu (6:6), kā arī svinēt uzvaru pēcspēles metienos – 7:6 ET. Par spēles varoni kļuva Matīss Celms, kurš "Rubenes" labā guva sestos vārtus un realizēja izšķirošo pēcspēles metienu.

Kocēnu "Rubene" un Stalbes SK "Pārgauja" pirms šovakar notikušās savstarpējās spēles turnīra tabulā atradās kaimiņos – kocēnieši ar 7 punktiem ieņēma 3.vietu, bet stalbieši ar 8 punktiem bija vienu pozīciju augstāk – 2.vietā. Mača rezultātu 6.minūtē atklāja viens no Kocēnu komandas uzbrukuma līderiem Atis Stepāns (1:0), bet viesi spēja atbildēt ar Kristapa Ķikāna un Oskara Baloža vārtu guvumiem, 20.minūtē izvirzoties vadībā ar 2:1. Tomēr vēl septiņas sekundes pirms pirmā pārtraukuma vārtus guva arī mājinieks Ivo Balodis, atjaunojot neizšķirtu – 2:2. Otrajā trešdaļā 12 minūšu laikā "Pārgauja" iemeta laukuma saimnieku vārtos četras bumbiņas, iegūstot vērā ņemamu pārsvaru – 6:2. Pirms otrā pārtraukuma kocēnieši, izmantojot viesu uzbrucēja Edgara Puriņa noraidījumu uz piecām minūtēm, divus vārtus atguva – 4:6, bet pēdējā perioda sākumā samazināja rezultāta starpību līdz minimumam – 5:6. 47.minūtē mājiniekam Matīsam Celmam izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu (6:6), kas tāds noturējās līdz pat pamatlaika beigām un arī visu pagarinājumu. Pēcspēles metienu sērijā pārāki izrādījās kocēnieši – 7:6, izšķirošais metiens Matīsa Celma kontā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina Matīsu Celmu, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Divi goli Ata Stepāna kontā. Labākā spēlētāja gods Stalbes komandā tika Mārtiņam Muižniekam, kuram, tāpat kā vēl vienam stalbietim Laurim Ābolam, 2 (1+1) rezultativitātes punkti.

Irlavniekiem pirmā uzvara – savā laukumā tiek sakauta "Ogres Vilki"

Irlavas sporta namā šovakar tikās divas turnīra tabulas lejasgala komandas – ELVI florbola līgas debitante "Irlava/Avant" uzņēma "Ogres Vilkus", kas augstākajā sabiedrībā cīnās jau trešo sezonu, bet vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru pamatlaikā. Spēles rezultātu jau 3.minūtē atklāja ogrēniešu uzbrukuma līderis Markuss Januševskis (1:0), bet jau pavisam drīz sekoja iespaidīga laukuma saimnieku atbilde. Vēl pirmā perioda laikā irlavnieki izvirzījās vadībā ar 5:1, divus vārtus guva Renārs Stančiks, bet pa vieniem – Ričards Gruziņš, Emīls Krūmiņš un Mareks Stančiks. Otrās trešdaļas laikā "Irlava/Avant" guva trīs bezatbildes vārtus (8:1), bet visā spēlē triumfēja ar 13:2.

Uzvarētāju sastāvā labākā spēlētāja titulu nopelnīja vārtsargs Māris Ronis, kurš atvairīja 36 no 39 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedrs Kristaps Kazlovskis guva četrus vārtus, 4 (2+2) punkti Renāram Stančikam, ar "hat-trick" izcēlās Renārs Austrums, pa 3 (1+2) punktiem Kristam Paulovičam un Marekam Stančikam, bet pa 2 (1+1) – Emīlam Krūmiņam un Ričardam Gruziņam. Par labāko starp ogrēniešiem atzina Kārli Krastiņu, kurš sakrāja 2 (1+1) punktus.

"Irlava/Avant" - "Ogres Vilki" 13:3 (5:1, 3:0, 5:2)
Metienu attiecība:
45:39 (18:9; 10:13; 17:17)
Rezultatīvākie:
"Irlava/Avant" – Kristaps Kazlovskis 4 (4+0), Renārs Stančiks 4 (2+2), Renārs Austrums 3 (3+0), Krists Paulovičs 3 (1+2), Mareks Stančiks 3 (1+2), Emīls Krūmiņš 2 (1+1), Ričards Gruziņš 2 (1+1), Jānis Klestrovs 1 (0+1).
"Ogres Vilki" – Kārlis Krastiņš 2 (1+1), Edgars Birkenfelds 1 (1+0), Markuss Januševskis 1 (1+0), Elvijs Jankovskis 1 (0+1), Edijs Hammers 1 (0+1).

Vicečempioni atspēlējas pret "Talsu NSS/Krauzers" un nosargā uzvaru

Pašreizējā vicečempione "Latvijas Hipotēka/Oxdog "savā laukumā uzņēma pērnās sezonas pusfinālisti "Talsu NSS/Krauzers". Mača rezultātu 5.minūtē atklāja ulbrokietis Lauris Zaicevs (1:0), bet turpinājuma sekoja lieliska talsenieku atbilde – trīs vārtu guvumi pēc kārtas (3:1). Vēl pirmā perioda laikā Matīss Fogelis un Jānis Škutāns vadībā ar 2:1 izvirzīja viesus, bet otrās trešdaļas sākumā Valters Kalnietis panāca jau 3:1. Tiesa, spēles vidū pa golam iemeta ulbrokieši Daniels Anis un Kaspars Šķēls, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 3:3. Pēdējā periodā Ulbrokas komanda izvirzījās vadībā ar 5:3. Viesiem vēl izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam, tomēr uzvaru ar 5:4 svinēja "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka".

Labākā spēlētāja gods uzvarētāju rindās tika Kasparam Šķēlam, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Laurim Zaicevam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp talseniekiem atzina vārtsargu Valteru Kasjaņenko, kurš atvairīja 26 no 31 pretinieku metiena. Andrejam Šķerbergam 3 (1+2) punkti, bet Matīsam Fogelim – 2 (1+1) punkti.

Imbovics un "Kurši/Ekovalis" atstāj sausā "Ķekavu"

Liepājas ambiciozā komanda "Kurši/Ekovalis" šovakar viesojās pie "Ķekavas", kas līdz šim varēja palepoties ar vienu uzvaru. Jau līdz pirmā perioda vidum liepājnieki pieteicās uz panākumu šajā mačā, izvirzoties vadībā ar 3:0. Pa bumbiņai laukuma saimnieku vārtos ieraidīja Mihails Kostusevs, Gints Siliņš un Ričards Dēvits. Pēc otrās trešdaļas Liepājas komanda atradās vadībā ar 4:0, bet visā spēlē triumfēja ar 7:0, tā arī neļaujot Ķekavas florbolistiem gūt vismaz goda vārtus.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Aksels Imbovics, kurš atvairīja 31 pretinieku metienu, savu cietoksni nosargājot neieņemtu. Rezultatīvākais šajā spēlē ar 3 (2+1) punktiem bija Gints Siliņš, pa diviem vārtiem guva Mihails Kostusevs un Edgars Freimanis, bet Ričardam Dēvitam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp ķekaviešiem tika atzīts Ernests Ronis.

"Valmiera" savā laukumā noper pastarīti "Bausku"

FBK "Valmiera", kas šobrīd ir vienīgā komanda, kas izcīnījusi maksimālo punktu skaitu, savā laukumā uzņēma turnīra pēdējās vietas īpašnieci "Bausku", kam līdz šim nav ne punkta, tikai trīs zaudējumi, divi no tiem – iespaidīgi (2:12 un 1:8). Teju desmit minūtes rezultāts šajā mačā netika atklāts, bet tad valmieriešiem gadījās ievirzīt bumbiņu pašiem savos vārtos – 0:1. Šo situāciju laukuma saimnieki steidza labot, jau pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 4:1. Ar vārtu guvumiem izcēlās Gatis Liepiņš, Matīss Salmiņš, Arturs Okružko un Māris Riekstiņš. Tikai spēles vidū, kad rezultāts jau bija 5:1, ar vārtu guvumu izcēlās arī baušķenieki – ar 13 sekunžu intervālu divas reizes Valmieras komandas vārtos bumbiņu raidīja Lotārs Melderis (3:5). Intriga gan ļoti drīz zuda – pēc otrās trešdaļas mājinieki atradās vadībā ar 9:3, bet visā mačā FBK "Valmiera" sakāva "Bausku" ar 13:4.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Gatis Liepiņš, kuram 4 (3+1) rezultativitātes punkti. Tieši tikpat punktu arī Mārtiņam Brokam. Pa 3 (1+2) punktiem sakrāja Ričards Eglītis un Pāvels Semjonovs, bet pa 2 (1+1) – Ričards Rība, Daniels Urbanovičs un Matīss Salmiņš. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma divu vārtu autors Lotārs Melderis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...