Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgaujai" 300. spēle, Irlavā svarīgu punktu dalīšana

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Pārgaujai" 300. spēle, Irlavā svarīgu punktu dalīšana
Lauris Ābols demonstrē tikpat rezultatīvu sniegumu kā pirms pārtraukuma karjerā
Foto: Floorball.lv

Savu 300. spēli Elvi virslīgas čempionāta mačā šovakar aizvadīs Stalbes "Pārgauja", kas Kocēnos spēkosies ar vietējo "Rubeni". Tikmēr Irlavā pie pirmās uzvaras deviņu gadu laikā centīsies izcīnīt "Irlava/Avant", kuri uzņems "Ogres vilkus", kas Latvijas čempionātā uzvaru pamatlaika nav svinējuši jau vairāk kā divus gadus.

”Rubene” – “Pārgauja” (pulksten 18:00 Kocēnos)
Kocēnos savā starpā sacentīsies divas no čempionāta pašlaik TOP-3 komandām, turklāt abas šajā sezonā jau paspējušas šo spēļu arēnu iepazīt kā savu mājas halli. “Pārgauja” palikusi viena no divām komandām, kas šajā sezonā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, taču iepriekšējā spēļu kārtā pēdējās sekundēs pamanījās ielaist divus vārtus, zaudējot punktu mājas cīņā pret “Kurši/Ekovalis”. Interesanti, ka arī “Rubene”, kas kopvērtējumā ar septiņiem punktiem pašlaik atrodas trešajā pozīcijā, vienīgos punktus zaudējusi mačā ar liepājniekiem. Atšķirībā no saviem šodienas pretiniekiem, “Rubene” bija tā, kas izglābās no zaudējuma pamatlaikā, to vēlāk piedzīvojot pēcspēles metienu sērijā.

Ļoti rezultatīvi jauno sezonu iesācis “Rubenes” jaunpienācējs Ivo Balodis (5+1), kurš pašlaik ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. Turpat netālu ir pērnās sezonas bombardieris Reinis Mirkšs (1+5), kurš šosezon vairāk darbojas kā piespēļu dalītājs. Tikmēr “Pārgaujas” komandas rindās spilgti atgriezies Lauris Ābols, kuram trijās spēlēs pēc vienas sezonas izlaišanas izdevies iekrāt jau 9 (6+3) punktus. Rezultatīvi spēlējusi arī Olafs Zvīnis (5+2) un Artūrs Jurševskis (5+2), bet Gvido Lauga (4+2) guva uzvaras vārtus pret liepājniekiem.

Jāpiezīmē, ka “Pārgaujas” komandai šī būs zīmīga spēle, jo virslīgā regulārajā čempionātā klubs aizvadījis 299 spēles un Kocēnos šo rādītāju noapaļos. Pašlaik komandai ļoti vājas sekmes bijušas spēlējot skaitliskajā vairākumā, jo ar 16.67% realizāciju viņi ir sliktākie čempionātā. Tikmēr mājinieku komanda tieši pateicoties vairākumam tika pie punkta Liepājā.

”FBK Valmiera” – “Bauska” (pulksten 18:00 Valmierā)
Valmierā savā starpā sacentīsies čempionāta pašlaik labākā un vājākā vienība, kas teorētiski ļauj valmieriešiem būt optimistiski noskaņotiem par sekmīgās sezonas turpinājumu ar ceturto panākumu. Taču valmieriešiem atmiņā noteikti ir ne tik senā vēsture, kad viņi bija līdzīgā favorītu statusā, taču savā laukumā baušķeniekiem tomēr zaudēja. Valmierieši uzvarējuši visās trijās spēlēs, taču panākumu nav nākuši vieglās cīņās, ieskaitot pēdējo 6:5 uzvaru Cēsīs. Tikmēr “Bauska” vēl nevienā no trim aizvadītajām spēlēm nav spējusi reāli pacīnīties par punktiem turnīra tabulā un pašreizējais spēļu kalendārs neko spožu nesola arī tuvākajā laikā. Lielas problēmas ir ar vārtu gūšanu, jo trijās spēlēs gūti vien seši vārti, kas ir pārliecinoši vājākais rādītājs turnīrā.

Neviens no baušķeniekiem nav guvis vairāk par vieniem vārtiem, bet rezultatīvākais spēlētājs ar divām piespēlēm ir 15 gadus jaunais virslīgas debitants Kaspars Čakāns. Salīdzinājumam, valmieriešiem ir vien pieci laukuma spēlētāji, kas pēc trijām spēļu kārtām palikuši bez punktu guvumiem. Rezultatīvākie ir Pāvels Semjonovs (3+8) un Mārtiņš Broks (8+2), kuri rezultativitātē jau iekāpuši otrajā desmitā. Viņi ir divi labākie punktu guvēji turnīrā.

”Irlava/Avant” – “Ogres vilki” (pulksten 18:00 Irlavā)
Ļoti svarīga un principiāla spēle šovakar gaidāma Irlavā, kur savā starpā sacentīsies komanda, kas virslīgā nav uzvarējusi ne reizi un vienība, kas uzvaru spēcīgāko pulkā gaida deviņus gadu! Pēc vienas spēles diskvalifikācijas “Irlava/Avant” rindās atgriezīsies komandas rezultatīvākas spēlētājs Renārs Austrums (7+1), bet pēdējā spēlē Lielvārdē demonstrēto rezultativitāti turpināt centīsies Emīls Krūmiņš (2+4). Pirms spēles Lielvārdē komandas treneris Normunds Jansons izteicās, ka vienībai gaidāms pastiprinājums vārtsargu frontē un tas ir apstiprinājies, jo komandai pievienojies Māris Ronis, kurš vēl iepriekšējā kārtā tika atzīts par labāko spēlētāju Ulbrokas komandas rindās.

Irlavas komandai vājais spēles posms ir cīņa trešajā periodā, kurus viņi zaudējuši visās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 2:11. Tikmēr ogrēnieši ļoti lēni iešūpojas, daudz problēmu sev radot spēles ievadā, lai turpinājumā censtos kaut ko saglābt. Markuss Januševskis iekrājis jau 9 (5+4) punktus, esot starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem. Ierasti rezultatīvs ir arī Elvijs Jankovskis (3+4), bet pēc daudzu gadu pārtraukuma virslīgā varētu atgriezties Gatis Gailītis, kurš pieteikts komandas sastāvā. Pēdējās sezonās šis florbolists demonstrējis ļoti rezultatīvu sniegumu Nīderlandes čempionāta stiprākajā turnīrā.

”Ķekava” – “Kurši/Ekovalis” (pulksten 19:00 Ķekavā)
Ķekavas komandas startu par ļoti sekmīgu nosaukt pagrūti, jo pirmajās trijās spēlēs izcīnīta vienīgi uzvara savā laukumā pār baušķeniekiem, bet piedzīvoti zaudējumi Cēsīs un Talsos. Tagad komanda atkal spēlēs savās mājās, līdz ar to centīsies uzlabot savas pozīcijas turnīra tabulā. Pašlaik viņi ieņem devīto vietu, apsteidzot vienīgi pēdējo sezonu izteiktās pastarītes un šīs sezonas jaunpienācējus. Rezultatīvākais spēlētājs komanda ar 4 (1+3) punktiem ir Edžus Bunka, kuram seko Artūrs Narogs (2+1) un Kristaps Laugalis (2+0).

Liepājas komanda pie punktiem tikusi visās trijās spēlēs, taču tikai viena uzvara izcīnīta pamatlaikā. Tas turnīra tabulā ar sešiem punktiem dod piekto vietu. Līdzīgi kā daudzās citās komandās, arī liepājnieku pašlaik labākais punktu guvējs ir florbolists, kurš starpsezonā pievienojies klubam. Tas ļauj secināt, ka komandu pārstāvji labi pastrādājuši vasaras periodā. Toms Akmeņlauks iekrājis 9 (2+7) punktus, labi parūpejoties par maiņas partneru apgādāšanu ar piespēlēm. “Kurši/Ekovalis” ir vieni no labākajiem skaitliskā vairākuma realizētājiem, kamēr “Ķekava” lieliski spēlējusi skaitliskaja mazākumā. Liepājnieki ir viena no tikai divām komandām, kas spējusi tikt pie uzvaras spēlē, ja pēc diviem periodiem atradušies iedzinējos.

”Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka” – “Talsu NSS/Krauzers” (pulksten 19:30 Ulbrokā)
Dienas pēdējā mačā pie otrās uzvaras sezonā centīsies tikt “Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka”, kas pēc vieglās uzvaras Bauskā šovakar uzņems talsiniekus. Komandu atstājis vārtsargs Māris Ronis, taču sastāvā palikuši divi pietiekami meistarīgi vārtu vīri. Uzbrukumā sezonas ievadā lieliski bijuši Lauris Zaicevs (3+5) un Kristers Eglītis (2+5), bet Daniels Anis, kurš pirmajās divās spēlēs atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem, pēdējā spēlē Bauskā nebija komandas pieteikumā. Ulbrokas komandai pašlaik visnotaļ vājas sekmes ir gan spēlējot vairākumā (sestā vieta), gan mazākumā, kur viņi ir otri vājākie. Salīdzinājumā ar šodienas pretiniekiem, Talsu komanda pašlaik ir labākā savu vārtu sargāšanā.

Talsinieki ar sešiem punktiem pašlaik ieņem sesto vietu turnīra tabulā. Uzbrukums nav pārāk labs, Armandam Budreikam atzīmējoties ar četriem vārtu guvumiem, bet rezultatīvākie ir Artis Raitums un Toms Bitmanis, kuriem pa 5 (2+3) punktiem. Pašlaik kurzemnieki par savam uzvarām lielā mērā var pateikties abiem vārtsargiem Valteram Kasjaņenko un Martinam Rūsam Jansonam, kuri ir starp labākajiem turnīrā.