Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmieras derbijs un pārceltais mačs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmieras derbijs un pārceltais mačs
Atis Stepāns pašlaik ir starp čempionāta trim rezultatīvākajiem florbolistiem
Foto: Floorball.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola līgā tiks izspēlēti divi mači, no kuriem centrālā būs spēle Valmierā, kur pie vietējās komandas viesosies "Rubene". Šī spēle arī Sportacentrs.com tiešraidē.

"Ķekava" – "Ogres vilki" pulksten 20:00 Ķekavā
Šai spēlei bija jānotiek jau 21. septembrī, taču īsi pirms spēles sākuma mačs tika pārcelts tehnisku iemeslu dēļ. Tajā brīdī abas komandas atradās pēdējās divās pozīcijās un nekas pārāk daudz nav mainījies arī šobrīd. Ogres vienība ik pa laikam rāda zobus saviem pretiniekiem, taču turpina zaudēt vienu spēli pēc otras, pašlaik aprobežojoties ar četrām neveiksmēm tikpat spēlēs, esot vienīgajai komandai līgā, kas nav tikusi pie punktiem. Komandas uzbrukuma līderis Elvijs Jankovskis turpina noturēt savu latiņu, četrās spēlēs atzīmējoties ar 12 (7+5) punktiem. Tikpat vārtus guvis arī Markuss Januševskis, bet joprojām lielāks pienesums tiek gaidīts no Edgara Birkenfelda (1+1). Pēdējā spēlē Talsos (5:14) komandas vārtos debitēja vien 15 gadus jaunais vārtsargs Kārlis Gudris, kurš arī tika atzīts par mača labāko spēlētāju, neskatoties uz smago sagrāvi.

Ja ogrēnieši pēdējā cīņā pamatīgi dabūja pa muguru, tad "Ķekavas" situācija nebūt nav tik bezcerīga. Pašlaik viņiem tabulā izdevies aizsniegties līdz astotajai vietai, trijās spēlēs iekrājot četrus punktus. Pēdējā cīņā izbraukumā komanda tika pie vieglas 14:4 uzvaras pār "Bausku", kura pašlaik nav nopietns pretinieks vadošajām komandām. Šajā spēlē spilgti nospēlēja Klāvs Jansons, kurš ar 8 (6+2) punktiem pašlaik ir ne vien vienības labākais vārtu guvējs, bet arī rezultatīvākais spēlētājs. Labākā spēlētāja balvu šajā cīņā saņēma vārtu vīrs Roberts Blumbergs, kurš pašlaik nopietni konkurē par pirmā vārtsarga vietu ar pieredzējušo Jāni Bramani.

Abās pērn aizvadītajās cīņās mača liktenis tika izšķirts jau labu brīdi pirms to beigām. Ogrē notikušajā spēlē "Ķekava" jau pēc diviem periodiem atradās 8:2 vadībā, vien pēdējā nogrieznī sākot spēlēt pavirši, kas beigās noveda pie 8:5 panākuma. Savā laukumā cīņa izvērtās līdzīgāka, taču beigās atkal uzvara ar triju vārtu pārsvaru (11:8). Tagad klāt trešais mēģinājums un uzvaras gadījumā "Ķekava" var ielauzties labāko sešniekā.

"FBK Valmiera" – "Rubene" pulksten 20:15 Valmierā un Sportacentrs.com
Domājams, ka valmieriešus pilnīgi noteikti varam dēvēt par sezonas pirmās daļas lielāko vilšanos – piecās spēlēs vien četri punkti, kas komandai licis atkāpties uz devīto vietu. Turklāt vienīgā uzvara gūta pār "Bausku", kas spēlē vēl vājāk. Pēdējās divās spēlēs sāpīgas minimālas neveiksmes abām Kurzemes komandām (3:4 un 9:10), bet šonedēļ principiālas cīņas ar "Rubeni" un svētdien ar "Lielvārde/FatPipe". Valmieriešiem rezultatīvākie spēlētāji joprojām ir Mārtiņš Broks (8+2) un Arnijs Kuratņiks (3+4), kuri nereti ar punktiem apgādā viens otru. Komandai ar uzbrukumu viss ir kārtībā, bet 43 ielaistie vārti ir otrs sliktākais rādītājs čempionātā. Tas arī noveda pie zaudējuma Liepājā, jo ar deviņiem vārtu guvumiem parasti tomēr pietiek uzvarai.

"Rubenes" sniegums sezonas startā ir kā pa kalniem. Pēc uzvaras viesos pār čempioniem no Ulbrokas nākamais pārbaudījums bija ne mazāk sarežģīts – "Lielvārde/FatPipe". Viens izcīnītais punkts par zaudējumu bullīšos sākotnēji var šķists salīdzinoši labs rezultāts taču, ne situācijā, ja vēl 55.minūtē komandai bija 7:4 pārsvars, ko neizdevās nosargāt. Sezonas sākumā lielisks uzbrukumā ir Atis Stepāns (7+7), kuram labi piebalso Ingars Matisons (7+5) un Reinis Mirkšs (5+5), bet nākamajam rezultatīvākajam florbolistam ir tikai trīs punkti. Skaidrs, ka pilnībā neitralizēt komandas līderu trio ir ļoti sarežģīts uzdevums, bet pārējiem vajadzētu sniegt lielāku pienesumu komandas sekmēm. "Rubenes" lielākie trumpji pašlaik ir spēle nevienādos sastāvos, jo vairākumā viņi ir labākie līgā (56.25%), bet mazākumā viņiem otrais labākais rādītājs čempionātā (77.78%). Turklāt tas – pēc spēlēm ar spēcīgiem pretiniekiem.

Pērnajā sezonā komandas dalīja punktus uz pusēm, turklāt pie panākumiem tiekot sāncenšu laukumos. Vispirms oktobra vidū Valmiera uz mājām veda 5:4 (1:0, 2:2, 2:2) panākumu, bet pēc diviem mēnešiem "Rubene" saldi revanšējās, triumfējot ar 7:3 (3:1, 1:0, 3:2). Kopējā bilance ir ievērojami par labu "Rubenei" (17-2-9), bet tas lielām ērā pateicoties panākumiem savā laukumā, kur komanda zaudējusi tikai divreiz. Šovakar būs jāspēlē viesos...