Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Čempioni ne bez pūlēm pārspēj Virslīgas debitantus

Čempioni ne bez pūlēm pārspēj Virslīgas debitantus
Rīdzinieks Atis Blinds (centrā) izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā pēc gadu ilga pārtraukuma atkal spēlēja komanda ar nosaukumu "Talsi/Triobet”. Nosacītos debitantus eksaminēja čempioni - "RTU/Inspecta” (Rīga) florbolisti, kuriem nācās krietni pasvīst, lai no Talsiem varētu aizvest trīs punktus par uzvaru – 7:5.

Rīdzinieki maču Talsos sāka pārliecinoši – 2. minūtē Oskars Kirkils – 1:0, 10. minūtē Māris Zicmanis – 2:0, 11. minūtē Oskars Fīrmanis – 3:0. Negaidīts pavērsiens notika 16. minūtes sākumā, kad uz mājinieku vārtiem tika piespriests soda metiens, kuru izpildīt devās pieredzējušais nūjas un bumbiņas meistars Ainārs Juškēvičs. Šķita jau, ka nekas neglābs talsinieku vārtsargu Māri Roni no ceturto vārtu zaudējuma, tomēr... Juškēvičs pat netika līdz metienam, kad tiesneši fiksēja, ka bumbiņa tikusi pavilkta atpakaļ. Pārsteigtais Ainārs mēģināja ko iebilst, par ko nekavējoties tika sodīts ar noraidījumu. Spēles rezultāts līdz pirmajam pārtraukumam tā arī vairs nemainījās – 3:0, "RTU/Inspecta" labā.

28. minūtē savu gūto vārtu kontu atvēra arī "Talsi/Triobet" – pēc Māra Āboltiņa precīza metiena pirmo reizi kapitulēja Andis Blinds – 1:3. Tiesa, pēc pāris minūtēm reabilitējās Juškēvičs, atjaunot Rīgas komandai trīs vārtu pārsvaru – 4:1. Puslaika vidū incidents, kas beidzās ar noraidījumiem, notika pie "RTU/Inspecta" vārtiem Oskars Fīrmanis izpelnījās īpašas tiesnešu dusmas, pārāk centīgi aizstāvēdams savu vārtsargu, kurš ne pirmo reizi dabūja ar nūju pa pirkstiem, un tika sodīts ar sarkano kartīti. Kamēr komandas vēl spēlēja 4:4, Lauris Vidzis guva vēl vienus vārtus rīdzinieku labā (5:1), bet pēc tam pat divreiz skaitlisko pārsvaru izmantoja mājinieki (Uvis Norde un Mārtiņš Maķevics), panākdami 3:5.

Jau pirmajā pēdējās trešdaļas minūtē Artis Raitums no Pētera Freimaņa piespēles samazināja rezultāta starpību līdz minimumam – 4:5. 53. minūtē Ainārs Juškēvičs panāca 6:4, bet pēc dažām sekundēm sekoja laukuma saimnieku atbilde Maķevica izpildījumā – 5:6. Slidenais rezultāts noturējās līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei, kad "Talsi/Triobet" vārtsarga vietā laukumā sūtīja uzbrucēju, bet neveiksmīgi – sekundi pirms finālsvilpes Ainārs Juškēvičs noformēja sev hat-trick, bet savai komandai uzvaru ar 7:5.

Par spēles, kuru noskatījās 267 līdzjutēji, labākajiem spēlētājiem tika atzīts talsinieks Emīls Hartmanis un rīdzinieks Ainārs Juškēvičs. Ainārs arī rezultatīvākais ar trim gūtiem vārtiem, bet viņa komandas biedra Ata Blinda kontā trīs rezultatīvas piespēles.

"RTU/Inspecta” treneris Andris Pīlups portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka viņa vadītā komanda spēli Talsos uzsākusi labi, tomēr vairāki otrajā periodā saņemtie noraidījumi izsituši to no ritma. Par to, rīdzinieki varētu arī zaudēt, domas nebijis ne brīdi, jo vadībā visu laiku atradās tieši "RTU/Inspecta”. Spēlētājiem pagaidām ir zināmas grūtības ar saprašanos laukumā, jo ievērojami pamainījies sastāvs, tomēr jau šodien tika nospēlēts labāk, nekā iepriekšējā vakarā pret "Lekringu”, kas dod cerības, ka lietas sakārtosies.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 5. septembris

"Talsi/Triobet" - "RTU/Inspecta" - 5:7 (0:3, 3:2, 2:2)

Metienu attiecība:
29:36 (10:8, 11:12, 8:16)
Rezultatīvākie:
"Talsi/Triobet" – Mārtiņš Maķevics 2 (2+0), Māris Āboltiņš 2 (1+1), Artis Raitums 2 (1+1).
"RTU/Inspecta" – Ainārs Juškēvičs 3 (3+0), Atis Blinds 3 (0+3).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums


, 2010-09-05 21:16, pirms 14 gadiem
Artis Freimanis? :O
, 2010-09-05 21:58, pirms 14 gadiem
Virsrakst tāds- nekāds! Talsus par debitantiem nosaukt- no ok formāli var piekrist!
, 2010-09-05 22:12, pirms 14 gadiem
Kamazs bija auto labs
netraucē tam ceļa stabs
baruc tas taisni grāvim pāri
laikam tikko čarku rāvis
tikmēr citā pusē klusi
tiesnesīši sabraukuši
un ar savu kartiņu
taisa Ilvim navaru.
, 2010-09-06 00:32, pirms 14 gadiem
dirty dog ogy rakstīja: Kamazs bija auto labs
netraucē tam ceļa stabs
baruc tas taisni grāvim pāri
laikam tikko čarku rāvis
tikmēr citā pusē klusi
tiesnesīši sabraukuši
un ar savu kartiņu
taisa Ilvim navaru.
Labs
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.