Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni kā vienīgie var nodrošināt vietu pusfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni kā vienīgie var nodrošināt vietu pusfinālā
Toms Mežotnis tika atzīts par labāko sērijas trešajā spēlē
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola čempionātā klāt ceturtdaļfinālu ceturtās spēles. Pēc trim aizvadītajiem mačiem skaidrs, ka lielākajā daļā pāru cīņas turpināsies arī nākamajā nedēļas nogalē un vienīgi "Lielvārde/FatPipe" var pielikt punktu pirmajai kārtai.

"Rockets" (#8) – "Triobet/Ulbroka" (#1), Sērijā (1:2)
"Raķetes" ar katru spēli uzlabojuši savu sniegumu un trešajā mačā jau izcīnīja gana komfortablu panākumu ar rezultātu 8:5. Kārtējo jaunību sasniedzis komandas pieredzējušākais florbolists Jānis Jansons, kurš trešajā spēlē izcēlās ar trim vārtu guvumiem. Viņam labi palīgi izrādījās Henrijs Uzraugs ar trim piespēlēm un Armands Puķītis, kurš komandas vārtos tika galā ar 37 no 42 pretinieku metieniem. Ne velti vēl regulārās sezonas izskaņā no "Rockets" komandas nometnes izskanēja teicieni, ka no vadošajām komandām tieši "Triobet/Ulbroka" varētu būt parocīgākie pretinieki. Protams, vēl nekas nav paveikts, jo vadībā sērijā joprojām atrodas regulārās sezonas uzvarētāji. Šīs dienas spēle būs ļoti svarīga, jo 3:1 vadība sērijā ļautu Ulbrokas komandai atgūt pārliecību, vienlaicīgi konkurentus nostādot bezdibeņa malā. Savukārt "Rockets" uzvara jau ļautu psiholoģiskajam pārsvaram pilnībā pāriet galvaspilsētas komandas pusē.

Jānis Jansons trijās aizvadītajās spēlēs savācis 8 (5+3) punktus, turpat netālu ir arī Uzraugs (3+4), bet trešais ar 5 (3+2) punktiem ir komandas kapteinis Aivis Hammers. Mobilizējot spēkus, vakar komandas rindām tika piesaistīts arī ilggadējais komandas un Latvijas valstsvienības kapteinis Oskars Fīrmanis. Par Jansonu rezultatīvāk šajā sērijā spēlējis vienīgi Kristers Eglītis, kurš "Triobet/Ulbroka" sastāvā savācis 9 (6+3) punktus. Viņam labi palīgi ir Edžus Ceriņš (5+2) un Kapars Šķēls (3+4). Ulbrokas komandai par labu nāk fakts, ka tieši uz izslēgšanas spēlēm komanda beidzot ir optimālajā sastāvā un neviens no florbolistiem nav bijis spiests izlaist kādu no mačiem.

"Rubene" (#5) – "FBK Valmiera" (#4), sērijā 2:1
Kocēnu komanda jau pagājušajā nedēļā spēja pārvest vienu uzvaru no Valmieras, tādējādi iegūstot sava laukuma priekšrocības sērijas turpinājumā. Tomēr pirmais mačs savā laukumā daļēji atgādināja sērijas pirmo spēli Valmierā, kurā Kocēnu komandai pamatīgi buksēja uzbrukums un pie pirmā vārtu guvuma izdevās tikt vien otrā perioda izskaņā, kad uz tablo dega jau negatīvais 0:3. Atšķirībā no pirmās spēles, šoreiz "Rubenes" komanda spēja lauzt cīņas gaitu, izlīdzinot rezultātu. Netika pieļautas arī valmieriešu kļūdas, kuri otrajā spēlē gandrīz atspēlēja vairāku vārtu deficītu, bet tad ielaida vārtus, pašiem esot vairākumā. Šoreiz Rubenes komanda ieguva tiesības spēlēt vairākumā pašā pamatlaika izskaņā un pagarinājumā šo iespēju izmantoja Atis Stepāns, kuram kopumā cīņā trīs precīzi metieni.

Stepāns uzņēmies līdera lomu komandā, savācot 6 (4+2) rezultativitātes punktus. Pārsteidzoši rezultatīvi turpina darboties arī Matīss Mālnieks, kuram šoreiz viena piespēle un sērijā kopumā viņam 5 (4+1) punkti. Izlaidis pirmās divas spēles Valmierā, komandas sastāvā atgriezies Arnijs Kuratņiks, kurš arī tika pie viena vārtu guvuma. Savukārt Reinis Mirkšs pēc neveiksmīgās pirmās cīņas, otrajā izcieta diskvalifikāciju, bet uz trešo maču viņam vairs neatradās vieta komandas pieteikumā. Valmierieši cīņas aizvada praktiski labākajā sastāvā, bet pašlaik lielāks pienesums tiek gaidīts no pēdējo sezonu ierastā līdera Mārtiņa Broka, kurš joprojām palicis bez vārtu guvumiem trijās spēlēs, izceļoties vien ar trim piespēlēm. Ierasto rezultativitāti spējis nodemonstrēt Ints Vilks (3+3), bet Ivo Balodis (4+0) demonstrē pārliecinošāku sniegumu kā regulārajā sezonā. Tikmēr Ričards Eglītis pirmajā spēlē izcēlās ar hat-trick, turpmākajās divās spēlēs nopelnot tikai vienu rezultatīvu piespēli. Pozitīvi pārsteidz Mārtiņa Kājiņa divi vārtu guvumi, jo divus vārtus viņš bija guvis pēdējo divu sezonu laikā kopā ņemot.

"Kurši" (#7) – "Lielvārde/FatPipe" (#2), Sērijā 0:3
Pašlaik vienīgais pāris, kurā kāda no komandām nav izcīnījusi uzvaru nevienā no spēlēm. Domājams, ka tas nav pārsteigums, jo ikvienā no pārējiem pāriem varēja prognozēt lielāku varbūtību, ka būs nepieciešamas vairāk kā trīs spēles. Taču liepājnieki trešajā spēlē ar darbiem pierādīja savu vārdu patiesumu, ka nepieļaus vieglu pastaigu pašreizējiem čempioniem savās mājas spēlēs. Vakar liepājnieki praktiski visu spēli kontrolēja cīņas gaitu un vienīgi neveiksmīgs spēles posms trešā perioda vidū, kad divu minūšu laikā tika zaudēti divi vārti, lika piedzīvot ļoti sāpīgu zaudējumu ar 5:6. Šīs dienas spēle pierādīs vai kurzemniekiem nebūs nolaidušās rokas, labi apzinoties, ka uzvarēt četras reizes pēc kārtas vienu no spēcīgākajām florbola komandām Latvijā būs ārkārtīgi sarežģīti. Taču pagarināt sezonu vismaz par nedēļu kurzemniekiem ir pa spēkam un tādai droši vien arī ir jābūt motivācijai, spēlēt katru maču kā pēdējo.

Liepājniekiem šajā sērijā rezultatīvākais ar 5 (3+2) punktiem ir komandas kapteinis Edgars Freimanis, bet Rolands Kovaļevskis savācis trīs punktus, tāpat kā veterāns Gints Siliņš, visus punktus savācot ar rezultatīvām piespēlēm. Formu pamazām uzņem arī Mihails Kostusevs, kurš divās spēlēs pēc kārtas ticis pie vārtu guvumiem. Savukārt Ivo Popovs aizvadījis savu pirmo spēli, arī izceļoties ar precīzu metienu. Atšķirībā no pirmajām divām spēlēm Lielvārdē, komandas sastāvā atgriezušies pieredzējušie Raitis Bušs, Miķelis Krūms un Mārtiņš Vējš, kas komandas spēku padara tikai kaujinieciskāku. Lielvārdes komandā Aivis Kusiņš bijis ļoti rezultatīvs, savācot jau 12 (7+5) punktus. Toms Akmeņlauks iekrājis 9 (4+5), bet Atim Blindam un Mikum Valpēteram izdevies tikt pie septiņiem punktiem. Valpēters gan nepiedalījās pirmajā spēlē Liepājā. Pēc divu spēļu diskvalifikācijas ierindā varētu atgriezties Ralfs Jonikāns. Noteikti jāizceļ arī Sandra Virsnīša atgriešanās ierindā pēc izlaistajām pirmajām divām spēlēm. Viņš trešajā mačā atzīmējās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, esot vienam no labākajiem savā komandā.

"Pārgauja" (#6) – "Lekrings" (#3), Sērijā 2:1
Varbūt ne sensacionāls, taču pārsteidzošs scenārijs pašlaik vērojams mačā starp Stalbes un Cēsu komandām. To, ka "Pārgauja" nopietni konkurēs ar cēsniekiem, varēja pateikt jau pirms sērijas sākuma, taču, ka sniegums būs tik pārliecinošs, nedaudz tomēr pārsteidz. Gan pirmajā spēlē Cēsīs, gan vakar Kocēnos, "Pārgauja" pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, izcīnot pelnītas uzvaras. Ņemot vērā visu aizvadīto spēļu gaitu, lielāks pārsteigums būtu, ja septiņkārtējie čempioni no Cēsīs atrastos vadībā sērijā, nekā jau rezultāts būtu 3:0 "Pārgaujas" labā, jo otrajā mačā tieši viņi bija tie, kas izlaida pārsvaru, piedzīvojot neveiksmi papildlaikā.

Cēsu komandas sastāvā atgriezies Andris Rajeckis, kurš jau pirmajā spēlē pēc atgriešanās laukumā atzīmējās ar trim rezultativitātes punktiem un mača labākā spēlētāja balvu. Joprojām jūtams, ka komandai pamatīgi buksē spēle uzbrukumā, turklāt izslēgšanas spēlēs gaidīto sniegumu nespēj demonstrēt pieredzējušais vārtsargs Normunds Krūmiņš, kurš trešajā spēlē tika nomainīts jau pēc 16 minūtēm, kad uz tablo dega 0:5.

Andris Malkavs (3+1) un Pēteris Trekše (2+2) ir komandas rezultatīvākie spēlētāji sērijā, bet Rajeckis ar vienu nospēlētu spēli ir trešais labākais punktu guvējs. Interesanti, ka trešajā spēlē par labāko savā komandā tika nosaukts Andra vecākais brālis Mārtiņš Rajeckis, kurš ļoti pārliecinoši cementē komandas aizsardzības līniju, neļaujot izpausties sāncenšu līderiem. Uzbrukumā savu darbu paveic Gvido Lauga (4+5) un Oskars Balodis (5+1), turklāt uz izslēgšanas spēlēm labāko formu spējis sasniegt arī Lauris Ābols (2+5).