Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Ar Kurzemes klubu divcīņu sākas izšķirošie notikumi

Ar Kurzemes klubu divcīņu sākas izšķirošie notikumi
Mihailam Kostusevam un "Kurši/Ekovalis" viena no pēdējām iespējām "aizķerties" cīņā par izslēgšanas turnīru
Foto: Ģirts Gertsons

Elvi florbola līgā līdz regulārās sezonas beigām palicis pavisam maz, dažām komandām vien sešas spēles. Starp tādām ir arī "Talsu NSS/Krauzers", kas šovakar savā laukumā uzņems "Kurši/Ekovalis".

Vēl pirms neilga brīža 10 komandas reāli pretendēja uz astoņām vietām izslēgšanas spēļu turnīrā (debitanti "Ogres vilki" ir pārlieku atpalikuši, bet igauņu EMU izslēgšanas turnīrā nevarēs spēlēt). Pēc pēdējiem rezultātiem ļoti nelabvēlīga situācija veidojas "Kurši/Ekovalis" komandai, kas 15 mačos iekrājuši 13 punktus, par astoņiem atpaliekot no labāko astotnieka. Ņemot vērā, ka komandai palikušas vēl septiņas spēles, pieejams ir tikai 21 punkts. Tādēļ šovakar Talsos, kur pulksten 20:30 sāksies cīņa ar ģeogrāfiski tuvāk bāzēto komandu ir ļoti svarīga. Tieši Talsi ir viena no komandām, kas ir astoņu punktu attālumā, turklāt "vilki" nospēlējuši par vienu maču vairāk kā Vēju pilsētas pārstāvji.

Talsinieki, kuru četri florbolisti iekļauti arī Latvijas izlases sastāvā startam pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā, pēdējā laikā demonstrējuši pārliecinošu sniegumu, ne vien tiekot galā ar izteiktajiem pastarīšiem no Ogres, bet arī "pārbraucot pāri" Kocēnu "Rubenei" un pārvedot trīs punktus no bronzas pilsētas Stalbes. Komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir valstsvienības florbolisti Toms Bitmanis (16+15), Jānis Ragovskis (11+13) un Artis Raitums (11+9). Lieliski sastāvā iejuties arī Andris Blumbahs, kurš deviņos mačos savācis 7 (4+3) punktus, pēc ilgāka laika izpelnoties uzaicinājumu uz valstsvienību.

Ja "Talsu NSS/Krauzers" uzvarējuši trijās spēlēs pēc kārtas, tad "Kurši/Ekovalis" pēdējos četros mačos izcīnījuši tikai vienu uzvaru, turklāt tas notika papildlaikā, ar 8:7 apspēlējot "Ķekavu". Pēdējos mačos pirms gadu mijas zaudēts gan Bauskā, gan Ulbrokā, abos mačos ielaižot attiecīgi 11 un 10 vārtus. Tieši spēle savā laukuma pusē ir viens no klupšanas akmeņiem, jo komanda ar 111 ielaistajiem vārtiem ir otra sliktākā līgā. Rezultatīvākais sezonas spēlētājs ar 22 (10+12) punktiem ir Gints Siliņš, kuram seko izlasē iekļautais Mihails Kostusevs, kuram 21 (10+11) punktus. Pārējie iekrājuši ievērojami mazāku punktu summu.

Abu komandu pirmā savstarpējā spēle tika aizvadīta pašā sezonas sākumā, kad liepājnieki komfortabli kontrolēja notikumu gaitu laukumā, trešā perioda pirmajā daļā iekrājot divu vārtu pārsvaru, bet pēdējās septiņās minūtēs to nespēja nosargāt, vēlāk ielaižot arī papildlaikā un piedzīvojot neveiksmi ar 4:5 (2:2, 1:0, 1:2, 0:1).


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".