Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Salcevičs: "Svarīgi, lai nepiezogas pārliecība, ka par mums labāku nav"

Salcevičs: "Svarīgi, lai nepiezogas pārliecība, ka par mums labāku nav"
Jānis Salcevičs
Foto: floorball.lv

Jau otro reizi šosezon par mēneša labāko ELVI līgas vīriešiem spēlētāju atzīts turnīra līdervienības "Lielvārde" pārstāvis,tikai šoreiz vārtsargs – Jānis Salcevičs. Oktobrī lielvārdietis, kura komanda šajā mēnesī izcīnīja maksimālo punktu skaitu, aizvadīja trīs pilnus mačus, kā arī vēl trijos mačos spēles laiku dalīja ar otru komandas vārtsargu Armandu Puķīti. Salcevičs šobrīd ir līgas līderis gan atvairīto metienu (87,68%) gan vidēji spēlē ielaisto vārtu (tikai 3.4) ziņā. Vārtsargs atzīst, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem viņam ir stāties pretī kreiļu metieniem.

Florbolā Jānis nokļuva, jo šajā sporta veidā bija iesaistīts, taču tieši vārtos doties iedvesmoja Artūrs Irbe. "Tajā laikā ļoti sekoju līdzi hokejam, un Artūrs Irbe tad bija tieši savas karjeras virsotnē. Vārtos gan neiegāju uzreiz, bet divus vai trīs gadus pēc tam, kad padarbojos kā laukuma spēlētājs."

To, ka līdz ar augsto vīriešu florbola rezultativitāti vārtsargiem gribot negribot nākas kapitulēt samērā bieži, Salcevičs komentē sekojoši: "Ir neliela psiholoģiska mandrāža, taču neuzskatu, ka Latvijā līmenis ir tik augsts, lai par to īpaši saspringtu. To pašu varu teikt par situāciju, kad vārtos jādodas, teiksim, spēles vidū. Protams, nedaudz pašā sākumā rokas trīc, taču, kā teica bijušais junioru izlases treneris Ainārs Zelčs, treniņš ir darbs, bet spēle ir svētki. Tāpēc gluži vienkārši izbaudu katru spēļu dienu." Jautāts, vai no vārtsarga perspektīvas ir kāds īpaši neparocīgs uzbrucējs, Jānis izceļ nevis konkrētu personu, bet gan visus kreiļus. "Metieni viņiem ir savdabīgi, jo bumbiņa griežas citādi. Ietrenēties grūti, jo kreiļu mums līgā ir maz, arī "Lielvārdē" tikai trīs, attiecīgi gan treniņos, gan spēlēs šie nūjas tvēriena pārstāvji sagādā mazāk darba."

Salcevičs gadu gaitā bijis uzticīgs Lielvārdes komandai, un atzīst, ka īpašas vēlmes doties kur citur nemaz neesot. "Ne īsti kāds ir piedāvājis, ne arī pats gribu doties kur citur – vismaz Latvijas robežās nē. Ja sekos kāds piedāvājums no ārzemēm, tas jau būtu citādi, taču arī tad būtu jāapsver visi plusi un mīnusi."

Tā kā sports Jānim ir tik tuvs, lielvārdietis jau trešo gadu paralēli trenē bērnus un studē par treneri. "Uzreiz sarunāju ar sporta skolas direktoru, vai varu būt treneris, ja paralēli par tādu mācos, un viņš piekrita. Nekam citam laika neatliek – sporta iestādēs pavadu daudz vairāk laika nekā mājās - gultā," smejas Salcevičs.

Līdz šīm sezonu "Lielvārde" aizvadījusi gandrīz nevainojami – izcīnīti 34 punkti no maksimālajiem 36. Novembrī pārspēti arī pašreizējie Latvijas čempioni - "Lekringa" florbolisti, taču Salcevičs uzskata, ka ar secinājumiem aizrauties ir pāragri. "Cēsnieki bija labāki par mums – vairāk kontrolēja bumbiņu, izteikti ilgāk atradās mūsu zonā. Lai viņus pieveiktu izslēgšanas spēļu kārtā vai pat finālā, mums jāiegulda vēl ļoti daudz darba. Varbūt pat būtu bijis svētīgāk zaudēt šo spēli, lai iegūtu lielāku motivāciju. Tagad uzvarēts ir, trīs punkti tabulā ieskaitījušies, taču galvenais, lai nepiezogas pārliecība, ka esam labāki par "Lekringu" un ka neviena labāka par mums pašlaik nav - tā nav tiesa."

Intervēja: Elīna Drēziņa,
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".