Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vicečempioniem revanšs Kocēnos, čempioniem 2. klupiens pret "Pārgauju"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vicečempioniem revanšs Kocēnos, čempioniem 2. klupiens pret "Pārgauju"
FK "Rīga"
Foto: floorball.lv

Šovakar ELVI florbola līgā vīriešiem notika trīs spēlēs: FK "Rīga" savā laukumā ar 8:4 uzvarēja "Talsus/Krauzeru", vicečempione "Mogo-RTU/Rockets" Kocēnos ar 8:5 revanšējās "Rubenei" par turnīra pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu, bet čempione "Lekrings" (Cēsis) arī Stalbē bija bezspēcīga pret pastarīti "Pārgauju" - šoreiz zaudējums ar 4:7.

Noraidījumiem bagātā spēlē FK "Rīga" pieveic talseniekus

Maču Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, kur FK "Rīga" uzņēma "Talsus/Krauzeru", veiksmīgāk sāka viesi, kuri pēc Jāņa Ragovska un Mārtiņa Lapsiņa metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Tikai pašā perioda izskaņā vienus vārtus mājiniekiem atguva Alvis Dāle – 1:2. Tomēr jau otrajā trešdaļā viss mainījās - "Rīga" iemeta trīs bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 4:2. Pēdējā perioda ievadā viesi samazināja rīdzinieku pārsvaru līdz minimumam (3:4), tomēr lauzt spēles gaitu nespēja – FK "Rīga" izcīnīja jau trešo uzvaru pēc kārtas – 8:4. Jāpiebilst, ka abas komandas nopelnīja ievērojamu soda minūšu skaitu – rīdzinieki 22, bet talsenieki pat 36.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Madars Plepis, kura kontā viens gols, bet rezultatīvākie ar četriem punktiem katram bija Toms Bitmanis un Jānis Belasovs. Bitmanis, kuram šosezon kopumā jau 37 (24+13) punkti, kļuvis par rezultatīvāko visā līgā. Divus vārtus guva Alvis Dāle. Par labāko starp talseniekiem atzina Jāni Ragovski, kuram 3 (2+1) punkti, pārējos 4 (2+2) punktus guva Mārtiņš Lapsiņš. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras ar 20 punktiem pakāpās uz 7.vietu turnīra tabulā.

"Mogo-RTU/Rockets" revanšējas "Rubenei"

ELVI florbola līgas vicečempione un vicelīdere "Mogo-RTU/Rockets" Kocēnos ieradās ar izteiktām revanša alkām, jo turnīra pirmā apļa spēlē bija "Rubenei" piekāpusies ar 3:7. Lai arī mača rezultātu Jura Zilberta personā atklāja kocēnieši (1:0), pēc diviem Edžus Bunkas un viena Anda Blinda precīza metiena vadībā ar 3:1 izvirzījās viesi. Jāpiebilst, ka Andi Blindu visi esam pieraduši redzēt vārtsarga pozīcijā, tomēr viņam ir arī laukuma spēlētāja pieredze. Otrajā trešdaļā rīdziniekiem vēl nedaudz izdevās palielināt savu pārsvaru (6:3), bet pēdējā periodā, par spīti "Rubenes" izmisīgajiem centieniem atspēlēties, "Mogo-RTU/Rockets" iegūto handikapu nosargāja un svinēja uzvaru ar 8:5.

Labākā spēlētāja balvu Rīgas komandā saņēma Edžus Bunka, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Ar diviem goliem izcēlās Edijs Hammers, bet Gvido Laugam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp kocēniešiem atzina vienu vārtu autoru Gati Akūlovu, 2 (1+1) punktus savāca Juris Zilberts, bet divi goli Ritvara Bērziņa kontā. Pēc šīs uzvaras "Mogo-RTU/Rockets" ar 25 punktiem joprojām ieņem 2.vietu turnīra tabulā.

"Pārgauja" jau otro reizi pieveic čempionus

Stalbes vidusskolā vietējā "Pārgauja" uzņēma čempioni "Lekringu" no tuvējām Cēsīm. Stalbieši ar daudzām uzvarām šosezon nevar palepoties, tomēr starp divām izcīnītajām viena bija tieši pār cēsniekiem – 11:10. Pirms šīvakara mača Stalbes komandai gan bija veseli seši zaudējumi pēc kārtas. Pirmā perioda laikā pēc Olafa Zvīņa precīza metiena ar 1:0 vadībā izvirzījās mājinieki, bet otrās trešdaļas sākumā viņi savu pārsvaru dubultoja – 2:0. Drīz pēc tam ar diviem rezultatīviem Edgara Baloža metieniem pēc kārtas atbildēja "Lekrings", panākot izlīdzinājumu (2:2), tomēr pirms izšķirošās trešdaļas laukuma saimniekiem vienu vārtu pārsvars – 3:2. Pēdējās trešdaļas sākumā stalbieši savus titulētos viesus burtiski šokēja, 74 sekunžu laikā gūdami trīs vārtus – 6:2. Lai kā cēsnieki centās atspēlēties, SK "Pārgauja" savu pārsvaru nosargāja un varēja svinēt trešo uzvaru šosezon – 7:4.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 5 (2+3) punktiem bija Olafs Zvīnis, trīs piespēles Oskara Baloža kontā, bet pa diviem vārtiem iemeta Ronalds Arājs un Sandis Pokkers, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu. Par labāko starp Cēsu komandas florbolistiem atzina Edgaru Balodi, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais, pa 2 (1+1) punktiem savāca Artis Jansons un Andis Višņevskis. Stalbes komandai šis panākums gan neļāva pamest turnīra tabulas priekšpēdējo pozīciju – ar desmit punktiem "Pārgauja" joprojām 11.vietā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...