Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Tabulas kaimiņi tiekas Kocēnos un Liepājā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Tabulas kaimiņi tiekas Kocēnos un Liepājā
FK "Kurši"
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien ieplānotas divas spēles un abas būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com skatītājiem. Interesanti, ka abās spēlēs sacentīsies komandas, kas turnira tabulā atrodas līdzās.

“Rubene” – “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 15:00 Kocēnos un Sportacentrs.com TV

Kocēnos sacentīsies divas vienības, kuru sezonas sākumus noteikti nevar vērtēt pozitīvi. Desmitajā vietā esošā “Rubene” uzņems ciemiņus no Talsiem, kuri atrodas tieši vienu vietu augstāk. Abas komandas līdzšinējās četrās spēlēs iekrājušas tikai pa trim punktiem. Pagājušajā nedēļā “Rubene” aizvadīja divas spēles, paliekot bez punktiem izbraukuma spēlēs Ķekavā un Liepājā. Liepājā pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts, taču turpinājums izvērtās gaužām bēdīgs, ar trim ātri ielaistiem vārtiem. Lai kā arī censtos, tuvāk par vienu vārtu deficītu Kocēnu vienība pietuvoties vairs nespēja. Pieredzējušais Juris Zilberts saņēma vienības labākā spēlētāja balvu, bet ārpus spēles pieteikuma palika vienības tā brīža rezultatīvākais florbolists Ivo Balodis. Pēc cīnas ar “Kuršiem” par “Rubenes” rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Arnijs Kuratņiks, kura rēķinā 7 (2+5) punkti.Komandai liels klupšanas akmens ir spēle skaitliskajā mazākumā, jo ar 40% neitralizāciju viņi šajā rādītājā ir sliktākie čempionātā.

Talsu vienība spēlē ļoti nestabili, kā rezultātā pagājušajā nedēļā neprata nosargāt triju vārtu pārsvaru izbraukumā pret “Oxdog Ulbroka”, spēli zaudējot papildlaikā. Savukārt pirms pāris dienām mājas mačā ar “FBK Valmiera” kurzemnieki nonāca iedzinējos ar 0:5. Vienreiz sezonā no šāda deficīta izdevās atspēlēties un uzvarēt papildlaikā, bet šoreiz nedaudz pietrūka un tika piedzīvota minimāla neveiksme. Pašlaik nevienā spēlē zaudējums nav bijis lielāks kā ar divu vārtu starpību, taču tas talsiniekiem noteikti ir vājš mierinājums. Pret valmieriešiem lielisks bija 17 gadus jaunais Valters Kalnietis, kuram trīs vārtu guvumi un viena piespēle. Tā rezultātā viņš arī kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju komandas rindās sezonā kopumā, iekrājot 7 (4+3) punktus. Ja “Rubene” vāji spēlē sakitliskajā mazākumā, tad talsinieki ar 44.4% realizāciju ir otrie labākie vairākumā un šajā spēles komponentā varētu iegūt vērā ņemamu pārsvaru pozitīva rezultāta sasniegšanā.

“FK Kurši” – “Irlava/Avant” pulksten 17:00 Liepājā un Sportacentrs.com TV
Ja Kocēnos spēkosies divas vienības, kas atrodas ārpus astotnieka, tad Liepājā divas Kurzemes vienības spēkosies par pozīciju nostiprināšanu. Zaudējuši pirmās divas čempionāta spēles, liepājnieki pratuši sezonu pagriezt pozitīvā gultnē, uzvarot divās nākamajās cīņās, pašlaik ar sešiem punktiem atrodoties sev tik ierastajā septītajā vietā. Pēdējā mačā izdevās nosargāt 8:7 uzvaru pār “Rubeni”, labākā spēlētāja balvu saņemot Gustavam Griezītim, kuram divi vārtu guvumi un divas piespēles. Četrus punktus iekrāja arī Toms Akmeņlauks un kluba spēlējošais treneris ar 9 (3+6) punkiem ir vienības labākais punktu guvējs šajā sezonā. Liepājnieki šajā sezonā realizējuši trīs no četrām vairākuma iespējām, tādējādi ar 75% realizāciju esot pārliecinoši labākie turnīrā.

Arī Irlavas vienībai ir seši punkti un vieta tabulā tieši virs saviem šīvakara pretiniekiem. Tiesa, Irlavas vienība aizvadījusi par vienu maču mazāk. Pēc divām uzvarām sezonas ievadā, pēdējā cīņā viņi diezgan neizteiksmīgā spēlē savās mājās ar 5:8 piekāpās “Pārgaujai”. Ierasto rezultativitāti demonstrēja Renārs Austrums, kuram divi vārti un viena piespēle, bet sezonā kopumā viņam 5 (4+1) punkti. Atšķirībā no liepājniekiem, Irlavas komandai vairākums noteikti nav stiprākā puse, jo ar 22% realizāciju viņi ir otrie sliktakie čempionāta. Toties viņu mazākums ir teju izcils, jo neitralizēti ir 87.5% sāncenšu centieni iekarot viņu vārtus. Lieki piebilst, ka tas ir pārliecinoši labākais rādītājs.