Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Buldogi atspēlējas no "-5" un uzvar "Kuršus"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Buldogi atspēlējas no "-5" un uzvar "Kuršus"
"Ķekavas Bulldogs"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Tikai pirms divām nedēļām sākās ELVI florbola līgas vīriešiem jaunā sezona, bet vairs nav nevienas komandas, kas nebūtu izcīnījusi uzvaru. Šodien "Ķekavas Bulldogs" savā laukumā uzņēma Liepājas "Kuršus" un, lai arī spēles vidū vēl zaudēja ar 3:8, tomēr svinēja savu pirmo uzvaru papildlaikā ar 10:9, izšķirošais gols Everta Emīla Gertsona kontā. Trijās pārējās spēlēs Cēsu "Lekrings" ar 6:3 uzvarēja "Rīgu", "Ulbroka/FS Masters" ar 9:5 pieveica "Valmieru/ViA", bet "Mogo-RTU/Rockets" ar 17:5 sakāva "Bausku".

"Ķekavas Bulldogs" rāda raksturu

"Ķekavas Bulldogs" florbolisti, pirms šīsdienas spēles savā laukumā pret Liepājas "Kuršiem", bija zaudējuši abos mačos, paliekot bez punktiem. Ne mazāk kareivīgi bija noskaņoti liepājnieki, kuri sezonu sāka ar uzvaru, bet divos nākamajos mačos atzina pretinieku pārsvaru. Spēles pirmajā pusē viss veidojās par labu "Kuršiem" – jau 2.minūtē Ričards Dēvits atklāja rezultātu (1:0), 16.minūtē viesi bija ieguvuši piecu vārtu pārsvaru – 6:1, bet pirmo periodu noslēdza ar samērā drošu pārsvaru (6:2). 32.minūtē Liepājas komanda vēlreiz atjaunoja piecu vārtu handikapu (8:3), bet pirms pēdējās trešdaļas tai atkal bija četru vārtu pārsvars – 8:4. Trešais periods visu sagriez a ar kājām gaisā - "Ķekavas Bulldogs" iemeta piecus golus, kamēr viesi tikai vienu, Everts Emīls Gertsons izlīdzinājumu ar precīzu metienu panāca jau 50.minūtē (9:9), bet trešdaļas otrajā pusē neviena no komandām pie vārtu guvuma netika – pagarinājums. Papildlaika 3.minūtē vēlreiz izcēlās ķekavietis Gertsons, ar trāpīgu metienu nodrošinot komandai "Ķekavas Bulldogs" pirmo uzvaru un divus punktus turnīra tabulā – 10:9.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma mača varonis Everts Emīls Gertsons, kuram šajā spēlē divi svarīgākie goli. Rezultatīvāki par viņu bija Oskars Repke un Gints Klēģers – pa četriem punktiem katram, un Matīss Jansons ar trim piespēlēm. Mar labāko starp liepājniekiem atzina vārtsargu Mārtiņu Saulīti, kurš atvairīja 26 pretinieku metienus, bet rezultatīvākie bija Kārlis Pupils ar 3 (1+1) punktiem un Gints Siliņš ar diviem goliem. Komandai "Ķekavas Bulldogs" šis panākums gan neļāva pamest turnīra tabulas pēdējo vietu.

"Lekrings" ar uzvaru pār "Rīgu" atgūst pašapziņu

Cēsis, kur "Lekrings" uzņēma "Rīgu", pēc pirmā perioda bija kaujiniecisks neizšķirts – 1:1, uz cēsnieka Ingus Laiviņa vārtu guvumu rīdzinieki atbildēja ar Alvja Dāles precīzu metienu. Mača turpinājumā izpaudās Cēsu komandas pārākums – pēc otrās trešdaļas 4:2, bet visā spēlē uzvara ar 6:3.

Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (2+2) punktiem bija Andris Malkavs, divus vārtus guva Artis Savins, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Anrijs Vents, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 15 metienus. Arī Rīgas komandā labākā spēlētāja balva tika vārtsargam – Mārim Ronim, kurš tika galā ar 21 metienu. Rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem bija Alvis Dāle. Cēsu "Lekrings" pēc šī panākuma ar astoņiem punktiem pakāpās uz 2.vietu turnīra tabulā.

"Ulbroka/FS Masters" no Valmieras aizved trīs punktus

"Ulbroka/FS Masters", kas līdz šim bija izcīnījusi tikai divas uzvaras pēcspēles metienos, šovakar viesojās pie "Valmieras/ViA" florbolistiem. Jau 24.sekundē rezultātu ar precīzu metienu atklāja ulbrokietis Kaspars Šķēls – 1:0.Cīņas turpinājumā "Ulbroka/FS Masters" vadības grožus no rokām vairs neizlaida – pēc pirmās trešdaļas 4:3, pēc otrās – 7:4, bet visā mačā uzvara ar 9:5.

Par labāko starp ulbrokiešiem atzina Kasparu Šķēlu, kuram 4 (3+1) punkti. Viņa komandas biedram Reino Ješēvicam 4 (2+2) punkti. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Ričards Eglītis, kuram, tāpat kā Mārtiņam Brokam, 2 (1+1) punkti. Pēc šī panākuma "Ulbroka/FS Masters" ar septiņiem punktiem ieņem 4.vietu turnīra tabulā.

"Mogo-RTU/Rockets" ar šosezon lielāko starpību sakauj "Bausku"

"Mogo-RTU/Rockets" pēc vakardienas zaudējuma savā laukumā Kocēnu "Rubenei" ba pamatīgi nokaitināta, bet uz savas ādas to izjust nācās "Bauskas" florbolistiem, kuri šovakar bija mājinieku lomā. Jau pirmo triju minūšu laikā rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 3:0, bet pēc pirmā perioda viņiem bija divu vārtu pārsvars – 6:4. Atlikušajās 40 minūtēs baušķenieki guva vēl tikai vienus vārtus, kamēr "Mogo-RTU/Rockets" otrajā periodā piecus, bet pēdējā – sešus, svinot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 17:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina vārtsargu Andi Blindu, kurš atvairīja 33 pretinieku metienus. Rīdzinieks bija Gvido Laugu guva 10 (6+4) punktus, līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā panākdams kocēnieti Ati Stepānu – 13 (8+5) punkti. Pa trim punktiem viņa komandā savāca Kārlis Krastiņš, Miķelis Dravnieks un Jānis Boroduška, bet Maksimam Černovam divi goli. Labākā spēlētāja balva Bauskas komandā tika vienu vārtu autoram Pēterim Zeltiņam, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Romualds Paulovičs. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šī panākuma pakāpās uz turnīra tabulas 5.vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...