Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kocēnos cīņa par līderpozīciju sērijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kocēnos cīņa par līderpozīciju sērijā
Ints Vilks un Atis Stepāns
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgas čempionātā klāt ceturdaļfinālu trešā spēļu diena. Ja "Triobet/Ulbroka" un "Lielvārde/FatPipe" var nonākt viena panākuma attālumā no iekļūšanas pusfinālā, tad abās spēlēs, kas norisināsies Kocēnu sporta namā, komandas cīnīsies par otro uzvaru sērijā, kas ļautu pārņemt vadību.

"Rockets" (#8) – "Triobet/Ulbroka" (#1) (Sērijā 0:2)
Pulksten 16:00 Lielvārdē
Pāris, kas nedēļas laikā palielinājis interesi, turklāt domājams, pozitīvi, ka "Rockets" spēli aizvadīs Lielvārdē, nevis, piemēram, Spuņciemā, kas varētu piesaistīt papildus līdzjutēju interesi. Pirmajā cīņā "Rockets" nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību, vairāk izceļoties ar noraidījumiem un asu spēli. Savukārt otrajā mačā rīdzinieki spēja atspēlēt pat sešu vārtu deficītu, izglābjot spēli, kuru gan tik un tā drīz vien pēc pagarinājuma sākuma nācās zaudēt. Taču pārliecība pēc šīs spēles varētu būt nākusi klāt tieši rīdziniekiem, no kuriem šajā sērijā neko dižu negaida, un zaudēt viņiem nav ko. Jāpiezīmē, ka pirmajās cīņās rezultatīvi nospēlējis Kristers Eglītis (4+3), kurš regulārās sezonas otrajā pusē nedemonstrēja to pārliecinošāko sniegumu, bet izslēgšanas turnīru sācis pārliecinoši. "Raķetēm" rezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem ir pieredzējušais Jānis Jansons.

Gana bieži jau tiek piesaukta pērnās sezonas pusfināla sērija, kurā Ulbrokas komanda pēc zaudējumiem pirmajās divās spēlēs, spēja atspēlēties un izlīdzināt rezultātu sērijā pret "Rockets" priekštečiem "Mogo-RTU/Rockets", taču tam sekoja zaudējums gan piektajā, gan sestajā spēlē.

"Rubene" (#5) – "FBK Valmiera" (#4) (Sērijā 1:1)
Pulksten 17:00 Kocēnos un Sportacentrs.com
Pāris, kurš pašlaik attaisnojis prognozes par interesantu un neprognozējamu cīņu. Pirmajā mačā valmierieši iekrāto pārsvaru nosargāja līdz spēles beigām (7:3), savukārt pēc vienas atpūtas dienas "Rubene" jau kontrolēja spēles gaitu, otrajā trešdaļā gūstot četrus bezatbildes vārtus, iekrājot solīdu 5:1 vadību. Trešajā periodā valmierieši aktivizējās, pietuvojās līdz vienu vārtu deficītam, ieguva tiesības mača izskaņā spēlēt skaitliskajā vairākumā un... ielaida bumbiņu savā cietoksnī, ciešot neveiksmi ar 4:6 un tādējādi zaudējot sava laukuma priekšrocības.

"Rubenes" komandas sastāvā atgriezies Reinis Mirkšs, kurš aizvadījis pirmo spēli sezonā, taču pirmajā mačā nesportiski nospēlēja pret konkurentu vārtsargu Agri Rogaini, par ko saņēma vienas spēles diskvalifikāciju. Tagad sods ir izciests un trešajā mačā Mirkšs atkal varēs palīdzēt komandai. Interesanti, ka Kocēnu komandas rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ir aizsargs Matīss Mālnieks, kurš izcēlies ar četriem vārtu guvumiem. Savukārt valmieriešiem pa četriem punktiem savākuši Ričards Eglītis (3+1) un Ints Vilks (1+3), kamēr Ivo Baloža rēķinā trīs precīzi metieni. Starp vārtsargiem trešais labākais pašlaik ir Roberts Trepšs no "Rubenes", kurš saņēma otrās spēles labākā spēlētāja balvu.

"Kurši" (#7) – "Lielvārde/FatPipe" (#2) Sērijā (0:2)
Pulksten 19:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Pašlaik tieši šis pāris sagādājis vislielāko vilšanos, jo kurzemnieki nav spējuši izrādīt vērā ņemamu pretestību valsts čempioniem, ciešot sagrāves ar 5:13 un 3:12. Liepājnieku sastāvā atgriezies viens no komandas līderiem Mihails Kostusevs, kurš atzīmējies arī ar vārtu guvumu, bet šajās cīņās vēl nebūt nebija gatavs spēlēt par visiem 100 procentiem. Pērn abas komandas arī spēkojās ceturtdaļfinālā un pēc diviem panākumiem savā laukumā, no Liepājas pārveda tikai vienu panākumu, punktu sērijai pieliekot savā laukumā piektajā mačā. Šoreiz kurzemniekiem izbraukuma spēlēs nav izdevies izrādīt pretestību, bet savā laukumā "Kurši" ir gatavi cīnīties par panākumiem.

Starp 25 rezultatīvākajiem florbolistiem "Kuršu" komandā ir vien Edgars Freimanis, kuram 3 (2+1) punkti. Savukārt "Lielvārde/FatPipe" šajā rangā ir pat seši florbolisti. Naskākais punktu guvējs pagaidām ir tieši šīs komandas florbolists Aivis Kusiņš, kuram 9 (5+4) punkti, bet pa septiņiem punktiem sakrājuši Toms Akmeņlauks un Mikus Valpēters. Vārtsargs Jānis Bramanis, kurš gan nospēlējis vien nedaudz vairāk kā pusi mača, ar 91.67% atvairīto metienu pašlaik dala labākā vārtsarga godu izslēgšanas turnīrā, kamēr liepājnieku visi trīs vārtsargi pašlaik ir starp četriem sliktākajiem.

Liepājniekiem pēc vienas spēles diskvalifikācijas cīņā varēs atgriezties Kārlis Pupils, kurš pirmajā mačā iesaistījās konfliktā ar Ralfu Jonikānu, nopelnot Spēles sodu 2. Savukārt Lielvārdes komandas florbolists nevarēs spēlēt arī šajā mačā, jo viņam tika piemērots bargākais Spēles sods 3, kā arī piešķirta divu spēļu diskvalifikācija un simts eiro soda nauda. Jonikāns laukumā varēs atgriezties vien ceturtajā mačā.

"Pārgauja" (#6) – "Lekrings" (#3) Sērijā (1:1)
Pulksten 20:00 Stalbē un Sportacentrs.com
Duelis, kurā jau pirmā spēle atnesa pārsteigumu, Stalbes komandai viesos izcīnot komfortablu uzvaru ar rezultātu 6:1, pārliecinoši kontrolējot notikumu gaitu laukumā. Nebija tālu no tā, lai arī otrajā mačā uzvarētu "Pārgauja", taču noraidījums spēles izskaņā un cēsnieku ierasti sekmīgā spēle, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ļāva "Lekringam" izglābties un uzvarēt papildlaikā, tādējādi līdzsvarojot rezultātu sērijā. Jāpiezīmē, ka cēsniekiem piemērots 100 eiro naudas sods par spēlēšanu ar nolikumam neatbilstošām bumbiņām.

"Lekrings" komandai pirmajās spēlēs nevarēja palīdzēt komandas līderis Andris Rajeckis, kurš mačus vēroja no tribīnēm. Lai kā censtos, īsts līderis komandai pirmajās divās spēlēs tā arī neatradās. Pa trim rezultativitātes punktiem nopelnījuši Pēteris Trekše un Andris Malkavs (abiem 2+1), taču skaidrs, ka Kocēnos, kur savas mājas spēles aizvadīs "Pārgauja", septiņkārtējiem čempioniem būs jādemonstrē pārliecinošāks sniegums. Stalbes komandā ierasti rezultatīvs bijis Gvido Lauga (2+3), bet Oskars Balodis pirmajā spēlē izcēlās ar hat-trick, otrajā spēlē gan paliekot nepārspēts. Turklāt lielisku sniegumu demonstrējis komandas vārtsargs Renārs Arājs, pašlaik esot play-off turnīra labākais vārtu vīrs pēc atvairīto metienu procenta.

FK "Rīga" un "Talsi/Irlava" var nodrošināt vietu virslīgā
Savas cīņas par vietas nosargāšanu turpinās arī čempionāta četras vājākās komandas, aizvadot play-out otrās spēles. Tā, regulārajā sezonā devītajā vietā palikušie FK "Rīga" florbolisti centīsies atkārtoti apspēlēt FK "Bauska" komandu, kurus viesos izdevās uzvarēt gana pārliecinoši ar rezultātu 8:4, kaut arī pēc divām trešdaļām katra no komandām bija guvusi pa diviem vārtiem. Rīdzinieki šo spēli aizvadīja divos piecniekos, tiesa, arī baušķenieki nespēja nodrošināt lielus spēlētāju resursus. Uzvarot šajā spēlē, kas, starp citu, norisināsies Ulbrokā, rīdzinieki būs droši par vietas saglabāšanu virslīgā arī nākamajā sezonā. Savukārt, FK "Bauska" uzvaras gadījumā būs nepieciešama izšķirošā trešā spēle.

Arī otrā pārī starp "Talsi/Irlava" un "Ķekava" komandām spēles pirmā puse aizritēja visnotaļ līdzvērtīgā spēlē, taču turpinājumā talsinieki bija pārliecinoši rezultatīvāki, izcīnot uzvaru ar rezultātu 8:3. Šoreiz Ķekavas komanda būs nominālie laukuma saimnieki, taču arī šīs komandas spēli aizvadīs faktiski neitrālā laukumā, spēkojoties Lielvārdes novada sporta centrā.