Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/ViA" pagarina sēriju pret "Mogo-RTU/Rockets"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera/ViA" pagarina sēriju pret "Mogo-RTU/Rockets"
FBK "Valmiera/ViA"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfinālā "Valmieras/ViA" sīvā pretošanās regulārā turnīra uzvarētājai "Mogo-RTU/Rockets" šovakar beidzot materializējās panākumā – valmierieši Vidzemes Olimpiskajā centrā svinēja uzvaru ar 6:3, sērijā panākot rezultātu 1:3. Ar "hat-trick" uzvarētāju rindās izcēlās Mārtiņš Kājiņš. Regulārā turnīra pēdējā spēlē "Latvija U19" Lielvārdē ar 16:3 sakāva "Jelgavas novadu".

Regulārā turnīra uzvarētāja "Mogo-RTU/Rockets" ceturtdaļfināla sēriju pret "Valmieru/ViA" bija sākusi ar trim uzvarām, lai gan nevarētu teikt, ka tās būtu pārliecinošas un viegli nākušas. Pēc diviem Rīgā izcīnītiem panākumiem ar 7:4 un 9:6 sekoja laimīga uzvara arī pretinieku laukumā, bet tikai pagarinājumā – 5:4. Šovakar Valmierā abas komandas tikās jau ceturto reizi – valmieriešiem atkāpšanās ceļa vairs nav, jo sērija turpinās līdz vienas komandas četrām uzvarām. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – sērijas rezultatīvākais Valmieras komandas spēlētājs Gatis Liepiņš 15.minūtē ar precīzu metienu atklāja rezultātu – 1:0. Arī pēc otrās trešdaļas minimāls pārsvars bija laukuma saimniekiem – 3:2. 46.minūtes sākumā rīdzinieks Gvido Lauga panāca izlīdzinājumu (3:3), taču, kā vēlāk izrādījās, tie bija viesu komandas pēdējie vārti šajā mačā. 49.minūtē vārtus "Valmieras/ViA" labā guva dzimšanas dienas gaviļnieks Kaspars Janēvičs (4:3), 51.minūtē Ints Vilks panāca 5:3, bet 59.minūtē savus jau trešos vārtus šajā mačā guva Mārtiņš Kājiņš, raidīdams bumbiņu jau tukšos pretinieku vārtos – 6:3, sērijā 1:3. Sērijas piekto spēli komandas aizvadīs sestdien, 7.martā, Rīgā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina "hat-trick" autoru Mārtiņu Kājiņu, otrais rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Gatis Liepiņš. Labākā spēlētāja balvu "Mogo-RTU/Rockets" sastāvā saņēma vienu vārtu autors Gvido Lauga.

FBK "Valmiera/ViA" - "Mogo-RTU/Rockets" 6:3 (1:0, 2:2, 3:1), sērijā 1:3

Vārtiem bagātajā spēlē starp "Latviju U19" un "Jelgavas novadu" rezultātu atklāja jelgavnieki, pie tam – brīdī, kad viņi atradās skaitliskajā mazākumā – rezultātu atklāja Ivans Kokins (1:0). Juniori ātri vien atbildēja ar diviem vārtu guvumiem (2:1), bet jelgavnieki 11.minūtē panāca izlīdzinājumu. Mača turpinājumā nekāda līdzvērtīgās spēkošanās gan neiznāca – jau pirmās trešdaļas laikā "Latvija U19" izvirzījās vadībā ar 5:2, otrā perioda laikā panāca 11:2, bet septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām junioriem bija 14 vārtu pārsvars. Punktu spēlei gan paspēja pielikt jelgavnieki tā paša Kokina personā - "Latvija U19" noslēdz turnīru ar ļoti pārliecinošu uzvaru – 16:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina Kristeru Eglīti, kuram 4 (3+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī Kristeram Puķītim, bet pa trim punktiem savāca Edgars Balodis, Deivids Barkovskis, Krišs Treimanis un Reino Ješēvics. Labākā spēlētāja balvu Jelgavas novada komandā saņēma vienu vārtu autors Ivars Karnītis, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Ivans Kokins.

"Latvija U19" – "Jelgavas novads" 16:3 (5:2, 6:0, 5:1)

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...