Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ar Cēsu derbiju atsākas virslīgas sezona

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar Cēsu derbiju atsākas virslīgas sezona
Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Emīls Dzalbs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm
Foto: lekrings.lv

Ar vienu spēli šovakar cīņas atsāksies Elvi vīriešu florbola līgā, kur komandām nākamo nepilnu divu mēnešu laikā priekšā pamatīgs maratons, aizvadot astoņas spēļu kārtas. Šodien savā starpā cīnīsies Cēsu "Lekrings" un Stalbes "Pārgauja".

Sezonas pirmo pusi krietni sekmīgāk aizvadījusi Stalbes komanda. Kaut arī komandas turnīra tabulā šķir vien seši punkti, ko pēc šīvakara cīņas cēsnieki var sadeldēt uz pusi, parādītais sniegums kvalitatīvāks bijis tieši "Pārgaujai', kas ar 22 punktiem atrodas ceturtajā vietā, kamēr cēsnieki iekrājuši 16 punktus, turnīra tabulā ieņemot vien devīto vietu. Tikpat punktu gan ir arī astotajā vietā esošajiem valmieriešiem. Cēsu komanda piedzīvojusi zaudējumus visās aizvadītajās spēlēs pret pirmā piecnieka komandām, kamēr "Pārgauja" var lepoties ar trīs punktu uzvaru viesos pār "Lielvārde/FatPipe" un graujošo uzvaru savā laukumā pār pērnās sezonas finālistiem no Valmieras. No četriem piedzīvotajiem zaudējumiem sāpīga varētu būt vienīgi neveiksme Liepājā pret savā laukumā lieliski spēlējošajiem "Kurši/Ekovalis".

Cēsu "Lekrings" rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 22 (14+8) punktiem ir Emīls Dzalbs, bet pēc pasaules čempionāta labu rezultativitāti demonstrējis arī Pēteris Trekše, kurš ar 16 (7+9) punktiem pakāpies uz otro vietu komandas rezultatīvāko vidū. Nesen savā sociālo tīklu profilā no komandas atvadījās pieredzējušais vārtsargs Normunds Krūmiņš, līdz ar to cēsnieki paliek ar Markusu Plūdumu un vēl krietni nepieredzējušu Ričardu Stivriņu, kurš savā debijas sezonā pašlaik ticis galā ar 72% pretinieku metieniem. Pēdējā cīņā pirms gadu mijas cēsnieki izcīnīja ļoti vērtīgu 8:4 uzvaru Ķekavā, kas ļāvis saglabāt reālas izredzes paspēkoties par vietu izslēgšanas turnīrā. Tajā mačā lielisks bija Jānis Rajeckis, atzīmējoties ar četrām piespēlēm.

Arī "Pārgauja" pēdējā spēlē izcīnīja uzvaru, kad nominālajā mājas spēlē, kas tika aizvadīta Kocēnos, ar 9:4 tika pieveikti "Ogres vilki", pārsvaru iekrājot vien otrās trešdaļas pēdējās minūtēs. Izlases spēlētājs Gvido Lauga atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem, bet par labāko tika nosaukts jaunais Markuss Rozītis, kuram viens vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Arī sezonā kopumā Lauga ir pārliecinoši rezultatīvākais komandā, iekrājot 39 (26+13) punktus. Vairāk par pretinieku līderi iekrājis arī Artūrs Jurševskis, kuram 24 (10+14) punkti.

Abas komandas pavisam nesen aizvadīja pirmā apļa spēli, kad cēsnieki sāka vareni, ātri vien iekrājot pat triju vārtu pārsvaru. Tomēr vairākas kļūdas aizsardzībā noveda pie rezultāta izlīdzināšanās. Mača izskaņā komandas vairāk domāja par savu vārtu drošību un uzvarētāju tā arī neizdevās noskaidrot. Atrisinājums nāca vien pēcspēles metienu sērijā, kurā uzvaru izcīnīja savā laukumā spēlējusī Stalbes komanda – 6:5. Toreiz uzvarētājiem trīs vārtus guva Edgars Puriņš, saņemot vērtīgākā spēlētāja balvu. Viesiem trīs piespēles Dzalbam, bet par labāko atzina vārtsargu Krūmiņu.

Šovakar spēles sākums Cēsu sporta kompleksā pulksten 20:30.