Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekavai" iespēja atkārtot kluba rekordu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekavai" iespēja atkārtot kluba rekordu
Abu komandu pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja liepājnieki, kuriem tas bija pirmais panākums sezonā
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

Šodien ieplānota viena spēle Elvi florbola līgā vīriešu komandām, kurā savā starpā sacentīsies "Ķekava" un Liepājas "Kurši/Ekovalis". Cīņas sākums pulksten 17:00 Ķekavā.

Pēc vājā sezonas sākuma, kad Ķekavas vienība ilgstoši atradās turnīra tabulas lejasgalā, pēdējās četrās spēlēs izdevies izcīnīt uzvaras, bet piecos pēdējos mačos nopelnīti 13 no 15 iespējamajiem punktiem. Tas viņiem ar 17 punktiem ļāvis pakāpties uz septīto vietu, turklāt konkurentu komandas aizvadījušas par vienu, divām vai pat par trim spēlēm vairāk. Jāpiebilst, ka šim konkrētajam Ķekavas klubam labākais sasniegums ir piecas uzvarētas spēles pēc kārtas, līdz ar to panākums mačā pār liepājniekiem būtu rekorda atkārtojums. Pagājušajā nedēļas nogalē izdevās uzvarēt savā laukumā "Rubeni", kā arī pārvest trīs punktus no Ogres. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Klāvs Jansons, kurš iespējis 25 (19+6) punktus. Viņam ar 20 (12+8) punktiem seko Henrijs Uzraugs, bet Edžus Bunka pievienojis 15 (9+6) punktus.

Liepājas komanda spēlē kā pa kalniem un lejām, uzvarām mijoties ar neveiksmēm. Pagājušajā nedēļā komanda izcīnīja uzvaru spraigā cīņā pār Stalbes komandu, bet dienu vēlāk guva tikai vienus vārtus Kocēnos, ar ko bija par maz, lai pieveiktu "Rubeni". Ar 11 punktiem 12 spēlēs liepājnieki ieņem pirmspēdējo vietu turnīra tabulā, apsteidzot vienīgi izteiktos čempionāta pastarīšus no Ogres. Vienības rezultatīvākie spēlētāji savākuši pa 15 punktiem. Tie ir Mihails Kostusevs (7+8) un Gints Siliņš (6+9). Trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Miķelis Krūms ar 11 (5+6) punktiem, bet viņam šī spēle būs jāizlaiž diskvalifikācijas dēļ.

Abu komandu pirmā savstarpējā spēle pirms pusotra mēneša aizritēja liepājnieku zīmē, kuri pēc pirmās trešdaļas bija iekrājuši 5:2 pārsvaru, trešā perioda ievadā to pieaudzējot līdz pat 7:2. Taču tad "Ķekava" uzsāka lielisku pakaļdzīšanos, vienreiz iemetot vairākumā un divreiz mazākumā, trīs minūtes pirms beigām izlīdzinot rezultātu. Tad Ričards Dēvits nerealizēja soda metienu, bet Edgara Freimaņa vārtu guvums vairākumā tomēr nodrošināja laimīgu 8:7 uzvaru "Kurši/Ekovalis" vienībai.