Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Freimanis: "Vēl būs daudz spēļu, lai atgūtu zaudētos punktus"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Freimanis: "Vēl būs daudz spēļu, lai atgūtu zaudētos punktus"
Edgars Freimanis spēlē pret Cēsu "Lekrings"
Foto: Floorball.lv

Divas atšķirīgas neveiksmes aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvoja Elvi vīriešu līgas klubs "Kurši/Ekovalis". Pēc mačiem viens no kluba līderiem Edgars Freimanis meklēja neveiksmes iemeslus.

"Valmierā piedzīvojām tik smagu zaudējumu tādēļ, ka, manuprāt, paši nerealizējām savas iespējas. Pirmajā trešdaļā vien nonācām pie vairākām simtprocentīgām vārtu gūšanas iespējām. Paši tās neizmantojām, turklāt arī pretinieku vārtsargs Rogainis teicami pildīja savu uzdevumu. Ja izmantotu kaut daļu no momentiem, kas zina, kā spēle izvērstos," izteicās "Kurši/Ekovalis" labākais spēlētājs Valmieras cīņā Edgars Freimanis.

Ja Valmierā liepājnieki cieta neveiksmi ar 2:13, tad nākamajā dienā bija trīs minūšu attālumā no uzvaras vai vismaz 20 sekunžu attālumā no neizšķirta Cēsīs pret vietējo "Lekringu", taču nācās kapitulēt ar 4:5: "Šādās epizodēs pats svarīgākais ir koncentrēties spēlei no pirmās līdz pēdējai sekundei. Gan Cēsīs, kad mājas mačā pret Talsiem bijām ļoti tuvu trim punktiem, tas tikai parāda, ka varam spēlēt un cīnīties par augstām vietām. Taču reizēm, kaut kur pieviļ koncentrācija, veiksme un momentu realizācija. Vēl ir tikai pats sezonas sākums, priekšā daudz spēļu, lai atgūtu šajās cīņās izsētos punktus."

"Spēlei bijām labi noskaņojušies, jo zinājām, ka pretinieks ir jānovērtē, neskatoties uz to, kurā vietā viņi atrodas turnīra tabulā. Zinājām, ka tāpat vien trīs punktus turnīra tabulā mums neierakstīs. Jau no paša spēles sākuma centāmies spēlēt kā pirmais numurs, ļoti labi nospēlējām pirmo trešdaļu, pēc kuras ieguvām trīs vārtu pārsvaru. Pēc pārtraukuma iznācām ar pārliecību, ka šī ir mūsu spēle. Jāpiebilst, ka maču aizvadījām ar augstu momentu realizācijas procentu," pēc mača atzina valmieriešu labākais spēlētājs Arnijs Kuratņiks. "Komandā esmu iejuties ļoti labi. Lielāko daļu spēlētāju pazinu jau iepriekš, komandas biedri mani ir laipni uzņēmuši sastāvā. Tādēļ uzskatu, ka savā spēlē man nekas diži nav jāmaina, jāspēlē sava spēle un jārāda labākais sniegums, lai palīdzētu komandai."