Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/Fat Pipe" nosargā minimālu pārsvaru, sērijā – 2:0

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde/Fat Pipe" nosargā minimālu pārsvaru, sērijā – 2:0
"Lielvārde/Fat Pipe". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem komanda "Lielvārde/Fat Pipe" sērijā pret Stalbes "Pārgauju" spērusi jau otro soli virzienā uz pusfinālu. Šovakar lielvārdieši savā laukumā teju izsēja četru vārtu pārsvaru, tomēr nosargāja laimīgu uzvaru ar 4:3. Rezultatīvākais starp lielvārdiešiem ar trim piespēlēm bija Sandris Virsnītis. 2:0 kļuva arī Cēsu "Lekringa" sērijā pret Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", bet diviem komandu pāriem rezultāts kļuva neizšķirts (1:1) - "Betsafe Oxdog Ulbrokai" un "Valmierai", kā arī "Talsu NSS/Krauzeram" un Kocēnu "Rubenei".

Vakar, kad "Lielvārde/Fat Pipe" un Stalbes "Pārgauja" sērijas pirmajā mačā krustoja nūjas Lielvārdes novada sporta centrā, laukuma saimnieki jau pirmajā periodā guva trīs bezatbildes vārtus, bet turpinājumā savu handikapu vēl pat palielināja (7:3). Šovakar lielvārdieši spēli sāka pēc tās pašas shēmas, pirmās trešdaļas laikā izvirzoties vadībā ar 4:0. Pa golam iemeta Niks Blumfelds, Toms Akmeņlauks, Uldis Dūniņš un Aivis Kusiņš. Grūti tam noticēt, bet otrajā un trešajā periodā Lielvārdes komandas uzbrukums palika tukšā. Otrajā trešdaļā vārtus gūt neizdevās arī stalbiešiem, bet pēdējo 20 minūšu laikā Olafs Zvīnis, Edgars Puriņš un Mārtiņš Rajeckis mājinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam – 3:4. Viesiem vēl atlika vairāk nekā divas minūtes, lai gūtu vēl kādus vārtus, tomēr lielvārdiešu aizsardzības līnija izturēja. "Lielvārde/Fat Pipe" svinēja smagi nākušu panākumu ar 4:3, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Sandris Virsnītis, kurš ar trim piespēlēm bija arī rezultatīvākais. Labākā spēlētāja balvu Stalbes komandā nopelnīja vienu vārtu autors Mārtiņš Rajeckis, bet Rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Olafs Zvīnis. Nākamās nedēļas nogalē abas komandas divas reizes krustos nūjas Kocēnu sporta namā.

"Lielvārde/Fat Pipe" – SK "Pārgauja" 4:3 (4:0, 0:0, 0:3)
Metienu attiecība:
19:28 (11:7, 4:8, 4:13)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" – Sandris Virsnītis 3 (0+3), Niks Blumfelds 1 (1+0), Uldis Dūniņš 1 (1+0), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (0+1).
SK "Pārgauja" – Olafs Zvīnis 3 (1+2), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (1+0), Miķelis Koknesis Roops 1 (0+1).

"Lekrings" vēlreiz pieveic liepājniekus

Sērija starp komandām "Lekrings" (Cēsis) un "Kurši/Ekovalis" (Liepāja) sākās vakar ar ļoti pārliecinošu cēsnieku uzvaru (9:3). Šovakar abas sāncenses vēlreiz krustoja nūjas Cēsu sporta kompleksā. Šoreiz rezultātu atklāja viesi – jau 2.minūtē ar precīzu metienu izcēlās liepājnieks Gints Siliņš (1:0). Laukuma saimnieki steidza atbildēt ar diviem vārtu guvumiem – 2:1, pa vārtu guvumam Jāņa Rajecka un Jorena Malkava kontā. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts – 3:3. Toties jau otrajā trešdaļā "Lekrings" guva četrus bezatbildes vārtus, iegūstot vērā ņemamu pārsvaru – 7:3. Pēdējā periodā cēsnieki pārliecinoši nosargāja savu handikapu, svinot otro uzvaru (9:6) un sērijā izvirzoties vadībā jau ar 2:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Markuss Plūdums, kurš atvairīja 20 no 26 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (2+2) punktiem bija Toms Rīsmanis, ar "hat-trick" izcēlās Jorens Malkavs, 3 (2+1) punkti Artim Savinam, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Jānis Rajeckis un Pēteris Trekše. Liepājas komandā par labāko spēlētāju atzina Mihailu Kostusevu, kurš iemeta divus golus. Rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Edgars Freimanis, bet 2 (1+1) punkti Ingaram Jansonam. Divas nākamās spēles abas komandas aizvadīs Liepājā.

"Rubene" izrauj uzvaru Talsos, sērijā – 1:1

Vakar, kad Kocēnu "Rubene" Talsos uzsāka ceturtdaļfināla sēriju, uzvaru ar 5:3 svinēja "Talsu NSS/Krauzers". Šīdienas mača pirmajā periodā katra no komandām pa vienai reizei realizēja savu skaitlisko vairākumu – 1:1. Talsinieku labā vārtus guva Toms Bitmanis, bet strap kocēniešiem ar precīzu metienu izcēlās Ingars Matisons. Otrajā trešdaļā vadībā ar 2:1 izvirzījās Talsu komanda, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Kocēnu komandas uzbrukuma līdera Reiņa Mirkša piespēli vārtu guvumā pārvērta Gatis Akūlovs – 4:3. Talsu florbolistiem atspēlēties vairs neizdevās, tāpēc "Rubene" varēja svinēt svarīgu uzvaru ar 4:3, bet sērijā līdz četrām uzvarām nu ir līdzsvars – 1:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Roberts Trepšs, kurš neitralizēja 17 no 20 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Arnijs Kuratņiks. Par labāko starp talsiniekiem atzina Emīlu Krūmiņu, kura kontā viens gols, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Toms Bitmanis. Sērijas trešo un ceturto spēli abas komandas aizvadīs Kocēnu sporta namā.

Vicečempione "Valmiera" pārliecinoši revanšējas čempioniem

Vakar čempione "Betsafe Oxdog Ulbroka", kas jau ceturtdaļfinālā tiekas ar vicečempioni "Valmieru", nodemonstrēja izcilu aizsardzību un svinēja uzvaru ar 5:0. Šīsdienas mačam, kas arī notika Ulbrokas sporta kompleksā, bija pavisam cits raksturs. Rezultātu 9.minūtē atklāja valmierietis Mārtiņš Broks (1:0), bet drīz vien vadību pārņēma Ulbrokas komanda (2:1), jo pa golam iemeta Edžus Ceriņš un Jānis Jaunzems. Otro trešdaļu ievērojami labāk aizvadīja viesi, kuri izvirzījās vadībā ar 5:3. 47.minūtē, kad rezultāts kļuva jau 7:3, ulbrokieši mainīja vārtsargus, saucot malā iepriekšējās spēles varoni Māri Roni. Divus vārtus mājiniekiem izdevās atspēlēt (5:7), bet mača galotnē "Valmiera" atbildēja ar vēl diviem goliem un svinēja uzvaru ar 9:5. Sērijā līdz četriem panākumiem rezultāts kļuva neizšķirts – 1:1.

Par labāko spētāju uzvarētāju sastāvā atzina Aigaru Belasovu, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. 5 (1+4) punktus šajā mačā sakrāja Ričards Eglītis, 4 (2+2) punkti Mārtiņa Broka kontā, 3 (2+1) punktus guva Gatis Liepiņš, bet divus golus iemeta Matīss Salmiņš. Labākā spēlētāja balvu Ulbrokas komandā saņēma "hat-trick" autors Kristers Eglītis, 2 (1+1) punkti Edžum Ceriņam. Nākamās nedēļas nogalē sērija turpināsies Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...