Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/Fat Pipe" gūst pirmo uzvaru sērijā pret "Pārgauju"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde/Fat Pipe" gūst pirmo uzvaru sērijā pret "Pārgauju"
Lielvārdietis Sandis Mihailovskis klinčā ar stalbieti Kristiānu Miezīti
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra uzvarētāja "Lielvārde/Fat Pipe" tikai ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā guva pirmo panākumu, šodien Cēsu sporta kompleksā pieveicot Stalbes "Pārgauju" ar 8:4. Rezultatīvākais starp lielvārdiešiem ar 4 (3+1) punktiem bija Sandis Mihailovskis. Pie pirmās uzvaras savās sērijās tika arī "Talsu NSS/Krauzers" un Cēsu "Lekrings", bet "Valmiera" jau trešo reizi pārspēja "Ķekavu" (11:7), nonākot viena panākuma attālumā no pusfināla.

"Lielvārde/Fat Pipe", lai arī uzvarēja regulārajā turnīrā, izslēgšanas spēlēs iegūstot sava laukuma priekšrocības, ceturtdaļfināla sēriju pret Stalbes "Pārgauju", kas ieņēma tikai 8. vietu, sāka ļoti nepārliecinoši, Lielvārdes novada sporta centrā piedzīvojot divus zaudējumus - 3:6 un 2:4. Ņemot vērā, ka sērija turpinās līdz vienas komandas četrām uzvarām, lielvārdiešu situācija bija kļuvusi vairāk nekā nepatīkama. Cēsu sporta kompleksā, ko par savu mājas spēļu vietu izvēlējušies stalbieši, sērijas trešā mača rezultātu pēc sešās nospēlētām minūtēm ar precīzu metienu atklāja lielvārdietis Mariss Giņko - 1:0. Lai arī perioda vidū mājinieks Oskars Balodis atjaunoja neizšķirtu (1:1), pēc pirmā perioda viesiem bija triju vārtu pārsvars - 4:1. Otrās trešdaļas sākumā, kad Lielvārdes komandas uzbrucējs Sandris Virsnītis panāca jau 5:1, "Pārgaujas" vadība nolēma veikt vārtsarga maiņu. Līdz otrajam pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās. Pēdējā perioda sākuma pa golam iemeta stalbieši Oskars Balodis un Artūrs Jurševskis, atjaunojot intrigu (3:5), tomēr atlikušajā laikā pārliecinošāk darbojās viesi, kas guva trīs vārtus pēc kārtas, svinot pirmo uzvaru sērijā - 8:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (3+1) punktiem bija Sandis Mihailovskis, bet pa trim punktiem Sandra Virsnīša un Rūda Žukeļa kontā. Par labāko starp stalbiešiem atzina vienu vārtu autoru Artūru Jurševski, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Oskars Balodis. Jāpiebilst, ka šajā spēlē netika piešķirts neviens noraidījums. Sērijā līdz četrām uzvarām vadībā joprojām ir Stalbes "Pārgauja" (2:1), ceturtā spēle notiks rīt - turpat Cēsīs.

"SK Pārgauja" - "Lielvārde/Fat Pipe" 4:8 (1:4, 0:1, 3:3), sērijā 2:1
Metienu attiecība:
32:33 (11:17, 8:6, 13:10)
Rezultatīvākie:
"SK Pārgauja" - Oskars Balodis 2 (2+0), Ingus Laiviņš 2 (0+2), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Olafs Zvīnis 1 (1+0), Lauris Ābols 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" - Sandis Mihailovskis 4 (3+1), Sandris Virsnītis 3 (2+1), Rūdis Žukelis 3 (1+2), Ervīns Torsters 2 (0+2), Niks Blumfelds 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (1+0), Henrijs Uzraugs 1 (1+0).

"Lekringam" savā laukumā pirmā uzvara pār "Rubeni"

Kocēnu "Rubene" sēriju pret Cēsu "Lekringu" bija sākusi ar divām samērā pārliecinošām uzvarām savā laukumā (7:2 un 10:5). Nevarēja būt divu domu, ka šovakar kocēnieši ļoti gribēja tikt pie trešā panākuma, bet pret to iebilda cēsnieki, kuriem bija savi plāni. Jau 5. minūtē "Lekringam" bija iespēja izvirzīties vadībā, realizējot soda metienu. Lauris Zaicevs bija precīzs - 1:0. 11. minūtē kovēnietis Mārtiņš Zelčs atjaunoja neizšķirtu rezultātu (1:1), tomēr pēc pirmā perioda atkal vadībā Cēsu komanda, turklāt - ar divu vārtu pārsvaru (3:1). Otrās trešdaļas laikā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (4:2), bet pēdējā periodā "Lekrings" iemeta vēl trīs golus, kamēr "Rubene" tikai vienus. Cēsu komanda varēja svinēt uzvaru ar 7:3, rezultāts sērijā - 1:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts divu vārtu autors Gints Bērtulis. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja viņa komandas biedri Lauris Zaicevs un Pēteris Trekše. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma Atis Stepāns, kura kontā viena rezultatīva piespēle. Rīt turpat Cēsīs abas komandas aizvadīs savas sērijas ceturto maču.

"Talsu NSS/Krauzers" pārliecinoši revanšējas čempioniem

"Betsafe/Ulbroka" sērijas pirmās divas spēles, kas notika čempionu laukumā, aizvadīja ļoti pārliecinoši, svinot uzvaras ar 8:2 un 9:1. Šovakar, pirmo reizi viesojoties Talsos, ulbrokiešu uzbrucējs Kaspars Šķēls 6. minūtē atklāja spēles rezultātu (1:0), bet, kā vēlāk izrādījās, tā bija vienīgā reize, kad "Betsafe/Ulbroka" atradās vadībā. Līdz pirmajam pārtraukumam talsinieki, pateicoties Mareka Stančika vārtu guvumam, panāca izlīdzinājumu (1:1), bet jau otrās trešdaļas laikā izvirzījās vadībā ar 7:2. Pēdējā periodā "Talsu NSS/Krauzers" savu handikapu vēl nedaudz palielināja un varēja svinēt pirmo uzvaru - 8:2, sērijā 1:2.

Balvu kā labākais spēlētājs Talsu komandā saņēma Jānis Ragovskis, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Marekam Stančikam 3 (2+1) punkti, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Toms Bitmanis. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina Niku Ķuzuli, kurš ar rezultativitāti neizcēlās, viņa komandas biedram Edžum Ceriņam 2 (1+1) punkti. Rīt abas komandas turpat Talsos vēlreiz krustos nūjas.

"Valmiera" sērijā pret "Ķekavu" uzvaras attālumā no pusfināla

Varētu teiks, ka "Valmieras" un "Ķekavas" ceturtdaļfināla sērijā cīņa ir vissīvākā, jo pirmajās divās spēlēs, kas notika ķekaviešu laukumā, uzvaras tika svinētas ar tikai vienu vārtu pārsvaru - 9:8 un 5:4. Tiesa, uzvarētāji abās reizēs bija vieni un tie paši - valmierieši. Šovakar abas sāncenses nūjas krustoja Vidzemes Olimpiskajā centrā. Jau trešo reizi pēc kārtas rezultātu atklāja "Ķekava" - bija pagājusi tikai pusminūte, kad ar vārtu guvumu izcēlās Gints Klēģers (1:0). Atšķirībā no diviem iepriekšējiem mačiem, šoreiz ķekaviešiem neizdevās izvirzīties vadībā ar 3:0, jo jau 4. minūtē ar precīzu metienu "Valmieras" nulli no rezultātu tablo nodzēsa Lauris Alvis Stiprais (1:1). Valmierieši turpināja "kalt dzelzi" un jau līdz pirmajam pārtraukuma ieguva sev četru vārtu pārsvaru - 5:1. Otrajā un trešajā periodā abas komandas pretinieku vārtos raidīja pa trim bumbiņām tādejādi Valmieras komanda savu četru vārtu handikapu nosargāja līdz pat finālsvilpei un svinēja pārliecinošāko uzvaru šajā sērijā - 11:7. Jāpiebilst, ka ķekavieši šajā mačā sapelnīja 28 soda minūtes.

Labākā spēlētāja titulu uzvarētāju rindās nopelnīja Arnijs Kuratņiks, kurš ar 6 (4+2) punktiem bija rezultatīvākais. 4 (2+2) punkti Valmieras komandas spēlējošajam trenerim Aigaram Belasovam, bet pa trim punktiem savāca Lauris Alvis Stiprais, Gatis Liepiņš un Ričards Eglītis. Par labāko starp ķekaviešiem atzina vārtsargu Robertu Blumbergu. Rezultatīvākais Ķekavas komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Matīss Jansons, divi vārti Kristapam Laugalim, bet 2 (1+1) punkti Ērikam Akulovam. Rīt Valmierā abas komandas mērosies vēlreiz. Mājiniekiem, lai iekļūtu pusfinālā, nepieciešama vairs tikai viena uzvara.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...