Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Ķekava", "RTU/Inspecta", "Lielvārde" un "Lekrings" izvirzās vadībā ar 2:0

"Ķekava", "RTU/Inspecta", "Lielvārde" un "Lekrings" izvirzās vadībā ar 2:0
Ķekavieši uz Talsiem dosies ar 2:0 kabatā
Foto: Raivo Sarelainens

Noslēgušās visas četras šodien paredzētās Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēles: "Ķekava" vēlreiz pieveica "Talsi/Triobet" florbolistus - 5:4, Rīgas "RTU/Inspecta" to pašu izdarīja ar Stalbes "Pārgauju" - 6:2, "Lielvārde" ar Liepājas "Kuršiem" - 11:2, un Cēsu "Lekrings" ar "Bausku" - 7:6.

"Ķekava", kas savas mājas spēles aizvada Kocēnu sporta namā, arī šodien atklāja rezultātu (1:0), bet pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 2:0. 28.minūtē, kad ķekavieši guva savus ceturtos vārtus (4:0), varēja šķist, ka mača liktenis jau izšķirts, tomēr tā nedomāja "Talsi/Triobet" florbolisti, kuri 10 minūšu laikā pretinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam – 3:4. Svarīgus vārtus "Ķekavas" perioda beigās guva Gints Klēģers – 5:3. Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – talsenieki pretinieku pārsvaru vēlreiz samazināja līdz minimumam, tomēr otro uzvaru sērijā svinēja ķekavieši – 5:4. Par labāko spēlētāju "Ķekavas" rindās tika atzīts Gints Klēģers, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. "Talsi/Triobet" sastāvā četri spēlētāji (Daneks Balodis, Artis Raitums, Jānis Škutāns un Haralds Roze) guva pa 2 (1+1) punktiem, bet par labāko tika atzīts vārtsargs Māris Ronis, kurš atvairīja 23 no 28 pretinieku metieniem.

Spuņciema sporta namā notikušās spēles pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – Ivo Preiss izvirzīja vadībā "RTU/Inspecta" (1:0). Otrajā trešdaļā arī "Pārgauja" guva vienus vārtus, bet pretī dabūja veselus trīs – 1:4. Pēdējā trešdaļā rīdzinieki bez liekām problēmā novadīja maču līdz uzvarai – 6:2, bet sērijā jau 2:0. Par labāko spēlētāju "RTU/Inspecta" rindās tika atzīts Atis Blinds, kuram 3 (1+2) punkti, rezultatīvs arī Ivi Preiss – 3 (2+1) punkti. Labākā spēlētāja gods Stalbes komandā tika Rolandam Jānelsiņam.

Lai arī "Kuršiem" šovakar Lielvārdē bija jācīnās tikai 12 laukuma spēlētāju sastāvā un bez savu līdzjutēju atbalsta, pirmo periodu liepājnieki aizvadīja cienīgāk, piekāpjoties tikai ar 1:2. Toties otrajā trešdaļā jau no pirmajām sekundēm "Lielvārdes" florbolisti sāka gūt vienus vārtus pēc otriem, līdz otrajam pārtraukumam izvirzoties vadībā ar 8:1. Pēdējā periodā laukuma saimnieki ļāva izspēlēties visiem saviem rezervistiem, kuri gan maču nesabojāja – lielvārdieši uzvarēja ar 11:2, bet sērijā līdz trim uzvaram tagad ir vadībā jau ar 2:0. Otro vakaru pēc kārtas 4 (2+2) punktus guva "Lielvārdes" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs, 4 (3+1) punkti arī Mikum Valpēteram, Tomam Akmeņlaukam trīs rezultatīvas piespēles, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Sandris Virsnītis, kuram šajā mačā "hat-trick". Abus vārtus Liepājas komandas labā guva Elans Zīverts, kuram arī labākā spēlētāja gods.

Šovakar Cēsu sporta kompleksā notikušās spēles rezultātu jau 2.minūtē atklāja FK "Bauska" Anda Levīša personā – 1:0. Pēc pirmās trešdaļas kaujiniecisks neizšķirts – 1:1. Otrā perioda laikā divu vārtu pārsvaru ieguva "Lekrings" (3:1), bet 57.minūtē cēsnieki atradās it kā drošā vadībā ar 7:4. Tomēr atlikušajā laikā baušķenieki spēja atgūt divus vārtus, tāpēc Cēsu komandas ptrā uzvara ceturtdaļfināla sērijā iznāca pavisam nepārliecinoša – 7:6. Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Jānis Rajeckis, kuram 4 (2+2) punkti, rezultatīvs arī Aleksandrs Abramovs ar 3 (1+2) punktiem. "Bauskas" rindās labākā spēlētāja gods tika Gintam Velmunskim, kuram 4 (2+2) punkti, viņa komandas biedram Andim Levītim 4 (3+1) punkti.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


, 2013-03-05 00:06, pirms 11 gadiem
Kas tā ir par komandu?
Kas mums nesīs uzvaru?
ĶEKAVA!!! ĶEKAVA!!! ĶEKAVA!!!
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.