Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līdervienības tiksies Ķekavā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Līdervienības tiksies Ķekavā
Cēsniekiem līdz šim nav bijis iemesls skumt
Foto: lekrings.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola līgā savā starpā sacentīsies vienīgās komandas, kas vēl nav piedzīvojušas zaudējumu, kad pie "Ķekava" viesosies Cēsu "Lekrings". Spraiga varētu būt cīņa Talsos, kur ciemosies valmierieši, bet Sportacentrs.com pārraidīs "Lielvārde/FatPipe" cīņu ar "RTU/Rockets".

"Ķekava" – "Lekrings" pulksten 20:00 Ķekavā

Lieliski jauno sezonu iesākusi "Ķekava", kas uzvarējusi visas četras spēles, iekārtojoties turnīra tabulas galvgalī. Lieki piebilst, ka "Ķekava" ne reizi sezonu nebija sākusi pat ar divām uzvarām sezonas ievadā. Ja vēl pieskaita trīs panākumus pērnās sezonas izskaņā, tad vienība triumfējusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas, kas ir jauns kluba rekords. Līdzšinējais tika sasniegts 2015. gadā, kad tika uzvarētas piecas spēles pēc kārtas. Atgriežoties dzimtenē, Klāvs Jansons četrās spēlēs savācis 16 (6+10) punktus, tādējādi piesakoties uz čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu. Pēc spilgtām pirmajām divām spēlēm, pagājušajā nedēļā nevienā mačā laukumā nedevās Gints Klēģers (5+2), tādējādi rezultativitātē garām palaižot Henriju Uzraugu (5+4). "Ķekavai" ir vājš rādītājs skaitliskajā vairākumā, taču pretinieki ir ar sliktāko mazākuma procentu visā turnīrā. Pašiem gan jāpiedomā pie disciplīnas, jo tieši "Ķekava" visbiežāk bijusi spiesta spēlēt skaitliskajā mazākumā.

Ja "Ķekava" uzvarējusi jau četras cīņas, tad cēsnieki šovakar dosies laukumā vien trešo reizi. Līdz šim izcīnītas divas gana pārliecinošas uzvaras mājās pār "RTU/Rockets" un "FBK Valmiera", bet šovakar vienībai paredzēts pirmais izbraukums. Iepriekšējās cīņās cēsniekiem abās cīņās vārtos stājās Ričards Stivriņš, kurš kopumā labi ticis galā ar saviem pienākumiem, bet šovakar pirmo spēli vārtos varētu aizvadīt Markuss Plūdums. Rezultatīvākais vienības spēlētājs ir Jorens Malkavs ar 5 (3+2) punktiem, visus iekrājot mačā pret valmieriešiem. Savukārt Kevins Šmits guvis četrus vārtus, trīs no tiem iemetot "studentu" cietoksnī. Cēsu vienībai līdz šim pārliecinošākie bijuši pirmie periodi, kuros tiek iekrāts solīds pārsvars. Savukārt "Ķekavai" izteikti labākais ir maču pēdējais nogrieznis, līdz ar to atslābināties "lēcējpeles" nevarēs līdz pat mača galotnei.

"Talsu NSS/Krauzers" – "FBK Valmiera" pulksten 20:00 Talsos

Ne tuvu tas sekmīgais sezonas sākums padevies "Talsu NSS/Krauzers", kuri trijās spēlēs izcīnījuši trīs punktus, pašlaik tabulā atrodoties aiz labāko astotnieka. Vienlaikus jāsaka, ka punkti varēja būt krietni vairāk, jo divas spēles noslēgušās pagarinājumā, bet vēl vienā neveiksme piedzīvota vien cīņas pašā izskaņā. Komandai ir problēmas ar stabili aizvadītu spēli, jo vienīgā uzvara izcīnīta mačā, kurā rezultāts bija šķietami bezcerīgs, tajā pašā laikā zaudējums pēdējā cīņā Ulbrokā piedzīvots, lai gan pēc diviem periodiem rezultāts bija 4:1 viņu labā, bet sešas minūtes pirms mača beigām pārsvars bija divi vārti. Individuāli jau otro sezonu pēc kārtas rezultatīvi iesācis Andrejs Šķerbergs, kurš ar 5 (2+3) punktiem ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Toms Bitmanis guvis četrus vārtus, bet Artis Raitums atzīmējies ar trim piespēlēm. Kaut gan pēdējā mačā par labāko komandā atzīts Valters Kasjaņenko, pašlaik ne viņš, ne komandas otrs vārtsargs Martins Rūsa Jansons nedemonstrē to pārliecinošāko sniegumu, pēc atvairīto metienu procenta esot tuvāk tabulas lejasgalam.

Pilnīgi noteikti arī uz "FBK Valmiera" sezonas sākumu var atskatīties kā uz amerikāņu kalniņiem. Pirmajā mačā viegli izcīnīta uzvara Lielvārdē, bet jau pēc nedēļas diezgan bezcerīgs zaudējums Cēsīs, kaut arī beigu rezultātu izdevās padarīt gana cienījamu. Vēl pēc dienas tika paņemti plānotie trīs punkti sezonas pirmajā mājas mačā, apspēlējot "Bauskas" komandu. Tas valmieriešiem ar trim punktiem ļauj atrasties tabulas otrajā vietā, bet tikpat punktu ir vēl piecām komandām… Raitis Ozols ar pirmajām spēlēm pieteicis sevi kā valmieriešu labāko punktu guvēju, iekrājot 8 (1+7) punktus un bieži vien svarīgos brīžos nākot laukumā kā sestais spēlētājs. Tikmēr ierastais līderis Mārtiņš Broks sakrājis 7 (2+5) punktus, bet Pāvelam Semjonovam vēl par punktu mazāk. Interesanti, ka jau 11 spēlētāji valmieriešu komandā atzīmējušies ar rezultatīviem metieniem. Ar 57% realizāciju "FBK Valmiera" ir otra labākā komanda, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

"Lielvārde/FatPipe" – "RTU/Rockets" pulksten 20:30 Lielvārdē un Sportacentrs.com

Dienas pēdējā spēle būs pieejama arī Sportacentrs.com TV skatītājiem un tajā ceturtā labākā komanda "Lielvārde/FatPipe" uzņems bez punktiem esošos "RTU/Rockets". Līdzīgi kā valmierieši, arī Lielvārdes florbolisti sezonas sākumu aizvada nestabili. Sākuši ar ļoti vieglu uzvaru mājās pār liepājniekiem, pēc nedēļas pašreizējie čempioni bija bezspēcīgi mājas spēlē ar Valmieru. Savukārt vēl pēc nedēļas tika izcīnīta pietiekami komfortabla uzvara Ulbrokā, kaut arī konkurenti izdarīja krietni vairāk metienu pa vārtiem. Lielvārdes komandā ar vārtu guvumiem atzīmējušies astoņi spēlētāji, rezultatīvākajam ar 6 (3+3) punktiem esot Jurim Sandim Jēgeram. Turpat netālu ir Niks Blumfelds ar 5 (3+2) punktiem, kā arī Maikls Nazarovs un Rūdis Žukelis, kuriem katram pa trim vārtu guvumiem un vienai piespēlei. Pašlaik maz vārtos redzēts komandas jaunpienācējs Reinis Kirilko, līdz ar to liels smagums atkal jānes Jānim Salcevičam. Šodienas spēlē gan viņam varētu tikt dota atpūta.

Līgas jaunpienācēji no galvaspilsētas zaudējuši visās trijās aizvadītajās cīņās. Cēsīs un mačā pret "Ķekavu" par uzvaru domāt nebija pamats, savukārt mājas spēlē pret Liepājas "Kuršiem" otrā perioda septītajā minūtē "studenti" bija panākuši 3:2 vadību, taču turpinājums nebija tik sekmīgs, jo lieliski kurzemnieku vārtos darbojās 16 gadus jauns debitants. Trīs reizes gan viņu sarūgtināja vienaudzis Toms Ķeirāns, kurš ar 4 (3+1) punktiem pašlaik arī ir komandas rezultatīvākais florbolists. Līgas jaunpienācēji pašlaik ir piektie labākie spēlējot skaitliskajā vairākumā un ceturtie labākie skaitliskajā mazākumā. Vienlaikus komanda salīdzinoši reti iegūst tiesības izmantot viena vīra pārsvaru, pašiem gan sapelnot daudz noraidījumu, kā rezultātā lielu pienesumu ilgtermiņā cīņa nevienādos sastāvos lielu pienesumu varētu nenest.