Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cīņā iesaistās "buldodzes", Ulbrokā cīņa par otro uzvaru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņā iesaistās "buldodzes", Ulbrokā cīņa par otro uzvaru
Juris Gribusts
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā sieviešu turnīrā šodien paredzētas divas cīņas, abām norisinoties Ķekavas sporta namā. Beidzot turnīrā iesaistīsies "Ķekavas Bulldogs". Savukārt vienīgajā vīriešu turnīra cīņā FK "Bauska" ar savu līderi Tomu Niedri viesosies pie Niedres pērnās sezonas kluba "Triobet/Ulbroka".

FK Ķekava – Eesti Naiste Saalihokikoondis
Pulksten 13:00 Ķekavā
Sieviešu florbola turnīrā šodien divas spēles un abas norisināsies Ķekavā. Vispirms laukumā dosies vietējā FK "Ķekava", lai sacenstos ar Igaunijas izlasi. Pērnās sezonas bronzas medaļniecēm šī būs otrā spēle un pašlaik turnīra tabulā komanda atrodas pēdējā vietā, vienīgajā mačā ar rezultātu 3:8 piedzīvojot neveiksmi pret "Rubeni". Arī igaunietēm šī būs otrā spēle, turklāt divu dienu laikā, jo vakar viesos ar rezultātu 6:5 papildlaikā tika apspēlēta tā pati "Rubene", kas turnīra tabulā pašlaik ļauj ieņemt trešo vietu. Ja "Ķekava" zaudēja gana pārliecinoši, tad arī igaunietēm neklājās viegli, jo mača gaitā komanda atradās iedzinējos ar triju vārtu deficītu un nekas neliecināja, ka šajā spēlē izdosies izglābties. Tomēr tad "Rubene' veica vārtsargu maiņu, vietu vārtos uzticot Ilgai Jēkabsonei, kura neaizvadīja labāko spēli. Šo par kļūdu atzinis arī komandas galvenais treneris Jānis Dainis. Turklāt arī fiziski "Rubee" sāka "plīst", kas igaunietēm ļāva atspēlēties un papildlaika pašā sākumā arī gūt uzvaras vārtus.

Igaunietēm lielisku spēli aizvadīja Līna Luiha, kura guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bet Merli Kaljuve tika pie 3 (1+2) punktiem. Ķekavas komandai līdz šim neviena spēlētāja nav tikusi pie vairāk kā diviem rezultativitātes punktiem, pa vieniem vārtiem gūstot Laurai Skujevskai, Jolantai Čerpinskai un Elīzai Elizabetei Bērziņai.

Triobet/Ulbroka – FK Bauska
Pulksten 14:00 Ulbrokā
Vienīgajā vīriešu turnīra spēlē šodien Ulbrokā vietējā "Triobet/Ulbroka" uzņems FK "Bauska". Abas komandas pavisam nesen tikušas pie pirmajiem panākumiem divās cīņās, ulbrokiešiem viesos ar 6:3 apspēlējot FK "Rīga", kamēr baušķenieki mājas cīņā spēja lauzt neveiksmīgo mača ritējumu, apspēlējot Liepājas "Kuršus" spēles papildlaikā. Pašlaik tabulā "Triobet/Ulbroka" ar trim punktiem ieņem septīto vietu, kamēr "Bauskai" divi punkti un necilā 11.vieta.

Laukuma saimnieku rindās lieliski iejuties Juris Gribusts, kurš divās spēlēs savācis 5 (2+3) rezultativitātes punktus, esot savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Pa četriem punktiem savākuši Kristers Eglītis un Rihards Mallons, bet sausā ir tādi ierastie līderi kā Kaspars Šķēls un Edžus Ceriņš. Pērn Ulbrokas rindās spēlēja Toms Niedre, kurš atgriezies dzimtajā Bauskā un kļuvis par izteiktu līderi, divās spēlēs savācot 10 (6+4) punktus. Pārējie pašlaik nav sevišķi rezultatīvi, Jānim Akmentiņam un Pēterim Zeltiņam savācot četrus punktus.

Interesanti, ka Latvijas čempionātā abas komandas tikušās 14 reizes un, lai gan pēdējos gados labākas sekmes bijušas Ulbrokas komandai, kopējā bilancē astoņas uzvaras ir baušķeniekiem, kamēr šīs spēles saimnieki uzvarējuši vien sešos mačos. Savā laukumā gan "Triobet/Ulbroka" uzvarējuši piecās cīņās no septiņām, tostarp pēdējos divos mačos ar graujošiem 15:5 un 12:5 (3:0, 6:4, 3:1) pērn. Bauskā ar rezultātu 8:7 (3:0, 0:2, 5:5) uzvaru izcīnīja laukuma saimnieki, kur Ulbroka uzvarējusi tikai vienu reizi, tālajā 2009.gadā. Šoreiz gan komandas spēlēs Ulbrokā, kur mājinieki uzskatāmi par cīņas favorītiem.

Šo maču būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com tiešraidē

Ķekavas Bulldogs – FK NND
Pulksten 18:00 Ķekavā
Dienas noslēdzošajā spēlē pirmo reizi šajā sezonā laukumā dosies "Ķekavas Bulldogs" sieviešu komandai, lai sacenstos ar pērnā gada finālistēm FK "NND". Ķekavas komanda kā pēdējā no visām vīriešu un sieviešu stiprākās līgas komandām iesaistīsies cīņā un pašlaik par komandas varēšanu ir paliela neziņa. Sastāvs lielā mērā ir palicis nemainīgs un mērķis noteikti ir atgriezties izslēgšanas turnīrā, bez kura pērn nācās iztikt.

Tikmēr FK "NND" turnīra ievadā fināla atkārtojumā ar 4:7 piedzīvoja neveiksmi pret "Rubeni", taču bez punktiem nav palikušas, jo ar rezultātu 4:2 tika apspēlēta "Rīgas Lauvas". Par komandas līderi jau pēc pirmajām spēlēm pieteikusies Gunita Kārkliņa, kura divās spēlēs savākusi 4 (3+1) rezultativitātes punktus. Pa diviem vārtiem guvušas Annija Aņikejeva un Santa Torstere, bet vēl vārtsardzi pārspējusi vien Karīna Saidova. Tikai viena piespēle līdz šim pērnās sezonas līderei Ievai Priedei.

Pērn komandas savā starpā tikās četras reizes, trijos gadījumos uzvaras izcīnot rīdziniecēm. Tomēr, spēlējot Ķekavā, rīdziniecēm viegli neklājās, jo pirmajā mačā uzvara nāca spraigā cīņā ar 5:4 (0:2, 3:0, 2:2), savukārt otrajā mačā "Ķekavas Bulldogs" bija pārāki ar rezultātu 5:2 (0:2, 3:0, 2:0).