Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"FBK Valmiera" piesaista florbolistus konkurences veicināšanai

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Valmiera" piesaista florbolistus konkurences veicināšanai
Raitis Ozols (#3)
Foto: Latvian Open

Starpsezonu periodā "FBK Valmiera" komanda, kas 2018. gada pavasarī cīnījās Elvi florbola līgas finālā, savas rindas pastiprinājusi ar četriem jauniem spēlētājiem, kas centīsies radīt konkurenci pašreizējiem florbolistiem.

Pēdējās divas sezonas valmieriešiem nav bijušas tās veiksmīgākās, jo abas reizes kā caur adatas aci izdevās izcīnīt astoto vietu un kvalificēties izslēgšanas turnīram. Ja 2018./19. gada sezonā ceturtdaļfinālā nācās piekāpties vien izšķirošajā septītajā spēlē, tad pērn sezona tika apturēta brīdī, kad valmierieši sērijā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Cēsu "Lekringu".

Starpsezonu periodā komanda pagarinājusi īres līgumu ar vārtsargu Sandi Venēvicu, kurš pērn lieliski iejutās komandā, lielā mērā ievelkot "buļļus" izslēgšanas turnīrā. Tāpat īres līgums pagarināts ar Ediju Hammeru, kurš pērn uzreiz pēc pievienošanās komandai iedzīvojās savainojumā, nevienu oficiālo spēli tā arī neaizvadot. Šajā starpsezonu periodā komandai uz īres tiesībām pievienojušies Patriks Brieže un Raitis Ozols, kā arī cēsnieks Edgars Skrastiņš. Skrastiņš līdz šim Elvi florbola līgā nav spēlējis un arī valmieriešu sākotnējā pieteikumā viņa vārds nav atrodams virslīgas vienībā.

19 gadus vecais "Rīgas Lauvas" audzēknis Patriks Brieže pieaugušo florbolā debitēja 2017,/18. gada sezonā, kad "Saulkalnes" sastāvā 1. līgas turnīrā 21 spēlē izcēlās ar 29 (22+7) rezultativitātes punktiem. Nākamajā sezonā viņš savus rādītājus šīs pašas komandas sastāvā uzlaboja līdz 33 (23+10) punktiem 18 spēlēs. Pirms iepriekšējās sezonas "Saulkalne" apvienojās ar "Ogres vilkiem", kā rezultātā Briežem bija iespēja debitēt arī Elvi florbola līgā, ogrēniešu rindās 20 spēlēs sakrājot 10 (4+6) punktus. Paralēli viņš turpināja spēlē 1. līgā, kur "Saulkalnes" rindās 18 mačos viņam 35 (28+7) punkti.

Pieredzējušākais no Valmieras jaunpienācējiem ir FK "Rīga" audzēknis Raitis Ozols. 21 gadu vecais florbolists 1. līgas turnīrā debitēja jau 2014./15. gada sezonā, kad "FK Rīga-1" sastāvā 26 spēlēs izcēlās ar 44 (26+18) punktiem. Tajā pašā sezonā viņam 2.līgā pat iespaidīgie 83 (39+44) punkti 19 cīņās. Līdz debijai virslīgā gan bija jāgaida pāris gadi, kad 2016./17. gada sezonā viņam 23 spēlēs 18 (8+10) punkti "Rockets" komandas sastāvā. Tā gan līdz šim izrādījusies vienīgā sezona spēcīgāko komandu pulkā, jo "raķetes" no virslīgas atvadījās, bet Ozols pievienojās "Impar Limbaži" komandai Latvijas čempionāta 1. līgā. Pirmajā sezonā limbažnieku rindās izdevās iekrāt 73 (50+23) punktus, bet nākamajā gadā 60 (38+22) punktus. Tad limbažnieku ambīcijas apsīka un Ozols pārcēlās uz "Saulkalnes" komandu, aizvadītajā sezonā 15 mačos tiekot pie 41 (19+22) punkta. Jaunajā sezonā florbolists lūkos pēc četru sezonu pārtraukuma atgriezties spēcīgāko florbolistu sabiedrībā.

Ja trīs iepriekš pieminētie florbolisti Valmierā spēlēs uz īres tiesībām, tad ceturtais, Lauris Bergs, nokārtojis oficiālu pāreju no Lielvārdes uz "FBK Valmiera". 19 gadus vecais vārtsargs pieaugušo florbolā debitēja 2017./18. gada sezonā, kad spēlēja "Lielvārde/Fans" komandas sastāvā Latvijas čempionāta 1. līgā. Arī divās nākamajās sezonās Bergs sargāja Lielvārdes dublieru komandas vārtus, taču lielākais spēles laiks viņam bijis tieši pirmajā sezonā. Par vietu vārtos Bergam nāksies konkurēt ar Sandi Venēvicu un Agri Rogaini.

"Jaunie spēlētāji piesaistīti, lai būtu pilnvērtīgāks treniņprocess un lielāka konkurence uz vietu sastāvā," sarunā ar Sportacentrs.com atzina "FBK Valmiera" galvenais treneris Aigars Belasovs. "Visiem būs iespēja sevi pierādīt."