Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Talsu vilki nokož Kocēnu "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Talsu vilki nokož Kocēnu "Rubeni"
Talsu komandas vārtsargs Valters Kasjaņenko. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sēriju ar uzvaru sākusi komanda "Talsu NSS/Krauzers", kas šovakar savā laukumā ar 5:3 pārspēja Kocēnu "Rubeni", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Savas sērijas ar uzvaru sāka arī "Betsafe Oxdog Ulbroka", "Lielvārde/Fat Pipe" un Cēsu "Lekrings".

"Talsu NSS/Krauzers" regulārajā turnīrā izcīnīja 4.vietu, ceturtdaļfinālā iegūstot sava laukuma priekšrocības pret Kocēnu "Rubeni". Šovakar Talsos notika sērijas pirmā spēle. Rezultātu jau 3.minūtē atklāja talsinieki Mareka Stančika personā – 1:0. 13.minūtē kocēnietis Ingars Matisons atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Pēc pirmā perioda vadībā ar vienu vārtu pārsvaru atradās laukuma saimnieki – 2:1. Otrās trešdaļas laikā Talsu florbolisti savu handikapu dubultoja (5:3). Viesi jau 47.minūtē savu vārtsargu sāka mainīt pret laukuma spēlētāju, bet visi viņu centieni pārspēt talsinieku vārtsargu nesekmējās - "Talsu NSS/Krauzers" svinēja uzvaru ar 5:3, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Valters Kasjaņenko, kurš atvairīja 22 no 25 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedri Armands Budreika un Mareks Stančiks guva pa diviem vārtiem par labāko starp Kocēnu komandas florbolistiem atzina vienu vārtu autoru Mārci Bērziņu. Sērijas otrā spēle notiks rīt, 3.martā, turpat Talsos.

Čempioni sērijas pirmajā mačā atstāj "sausā" valmieriešus

Komandai "Betsafe Oxdog Ulbroka" pieder ne tikai divi pēc kārtas izcīnīti čempiones tituli, bet arī šīs sezonas regulārā turnīra uzvarētājas gods. Ceturtdaļfinālā ulbrokiešiem pretī stājās pērnās sezonas otra fināliste "Valmiera", kas šoreiz knapi kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Ulbrokieši, kas bija mājinieku lomā, jau pirmajā periodā ķērās pie uzvaras kaldināšanas – 2:0, pa golam iemeta Edžus Ceriņš un Rolands Kovaļevskis. Otrās trešdaļas laikā laukuma saimnieki panāca 3:0, bet visā spēlē svinēja uzvaru ar 5:0, sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina vārtsargu Māri Roni, kuram darba nebija daudz (tikai 12 metienu), bet viņš ar to galā tika perfekti. Pa diviem vārtiem guva viņa komandas biedri Edžus Ceriņš un Rolands Kovaļevskis, kuram vēl arī viena rezultatīva piespēle. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma vārtsargs Agris Rogainis, kurš atvairīja 17 no 21 metiena. Sērijas otrais mačs notiks rīt turpat Ulbrokas sporta kompleksā.

"Lielvārde/Fat Pipe" pārliecinoši sāk un uzvar "Pārgauju"

"Lielvārde/Fat Pipe" ceturtdaļfinālā pretiniecēs dabūja sev ļoti neparocīgu komandu – Stalbes "Pārgauju". Jau pirmā perioda laikā lielvārdieši pieteica savas pretenzijas uz uzvaru – pa golam viesu vārtos iemeta Sandis Mihailovskis, Aivis Kusiņš un Toms Akmeņlauks (3:0). Otrās trešdaļas pašā sākumā "Pārgaujas" nulli uz rezultātu tablo nodzēsa Olafs Zvīnis (1:3), bet pirms pēdējā perioda vadībā joprojām atradās mājinieki – 5:3. Pēdējo divdesmit minūšu laikā lielvārdieši guva divus bezatbildes vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:3, sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Sandis Mihailovskis, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Aivim Kusiņam divi vārtu guvumi. Rezultatīvākais starp stalbiešiem ar 2 (1+1) punktiem bija Artūrs Jurševskis, kurš arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Rīt abas komandas turpat Lielvārdes novada sporta centrā aizvadīs sērijas otro spēli.

"Lekrings" sērijas pirmajā mačā sakauj liepājniekus

"Lekrings" ceturtdaļfināla sēriju pret komandu "Kurši/Ekovalis" sāka ar spēli savā laukumā. Pirmajā periodā pēc Paula Erenbota un Pētera Trekšes raidījumiem mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0. Spēles vidū rezultāts kļuva jau 5:0. Tikai 40.minūtē pirmos vārtus guva liepājnieki – 1:0, gols Kaspara Klamera kontā. Pēdējā teršdaļā Cēsu komanda savu pārsvaru palielināja vēl un svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 9:3. \

Uzvarētāju rindās labākā spēlētāja balvu saņēma Pēteris Trekše, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija rezultatīvākais. Divus vārtus guva Kevins Šmits, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Jānis Melderis un Pauls Erenbots. Par labāko starp liepājniekiem atzina vārtsargu Edgaru Rimarenko, kurš atvairīja 29 no 38 pretinieku metieniem. 3 (1+2) punktus viņa komandā guva Gints Siliņš. Rīt turpat Cēsīs abas komandas spēkosies vēlreiz.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...