Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līderu duelī "Lielvārde" pieveic "Mogo-RTU/Rockets"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Līderu duelī "Lielvārde" pieveic "Mogo-RTU/Rockets"
"Lielvārde"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem vienpersoniskā līdere "Lielvārde" šovakar vēl vairāk palielināja atstatumu no tuvākajiem sekotājiem, jo pretinieku laukumā spēja ar 7:6 pārspēt tā brīža vicelīderi "Mogo-RTU/Rockets". Uzvarētāju rindās neapturams bija līgas rezultatīvākais spēlētājs Toms Akmeņlauks, kuram šajā mačā 5 (4+1) punkti. Pārējās četrās spēlēs uzvaru svinēja FK "Rīga", Cēsu "Lekrings", Kocēnu "Rubene" un FBK "Valmiera/ViA".

"Lielvārdei" astotā uzvara pēc kārtas

Šovakar Spuņciema sporta namā "Pīlādzītis" notika ELVI florbola līgas vīriešiem šīs nedēļas centrālā spēle, jo tieši turnīra vicelīdere "Mogo-RTU/Rockets" uzņēma līderi "Lielvārdi". Pirmā perioda vidū rezultātu ar precīzu metienu atklāja lielvārdietis Kārlis Vitkovskis (1:0), bet līdz pirmajam pārtraukumam pa golam iemeta rīdzinieki Miķelis Dravnieks un Aivis Hammers, izvirzot vadībā studentus - 2:1. Otrajā trešdaļā piecus vārtus pēc kārtas guva lielvārdieši, panākot 6:2 savā labā. Pirms otrā pārtraukuma viesiem gan tikai divu vārtu pārsvars – 6:4. Pēdējais periods pagāja ļoti sīvā cīņā – Lielvārdes florbolisti guva vēl vienus vārtus un spēja nosargāt minimālu pārsvaru, izcīnot svarīgu uzvaru ar 7:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Toms Akmeņlauks, kurš pēc vienas "tukšās" spēles atkal savāca piecus punktus (4+1). Ar 30 (21+9) punktiem viņš ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs. Par labāko starp "Mogo-RTU/Rockets" florbolistiem atzina vienu vārtu autoru Gvido Laugu, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Miķelis Dravnieks. "Lielvārdei" tā jau bija astotā uzvara pēc kārtas, lielvārdieši ar 25 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas vadībā.

FK "Rīga" nosargā uzvaru Bauskā

"Bauska", kas savā laukumā uzņēma "Rīgu", jau pirmo piecu minūšu laikā pēc diviem Ginta Velmunska precīziem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. FK "Rīga" vēl pirmās trešdaļas laikā spēja attapties – Lauris Zaicevs trīs reizes realizēja savas komandas skaitlisko pārsvaru, panākot neizšķirtu – 3:3. Neizšķirts rezultāts bija arī pēc otrā perioda (4:4), bet spēles pēdējā posmā rīdzinieki guva par vieniem vārtiem vairāk, sagādājot baušķeniekiem zaudējumu ar 6:5.

Rīgas komandas uzbrukuma smailē burtiski neapturams šovakar bija Lauris Zaicevs, kurš viens pats iemeta piecus golus, par ko saņēma labākā spēlētāja balvu. Pārējos sešus rezultativitātes punktus viņa komandā brālīgi sadalīja Alvis Dāle un Toms Bitmanis. Ar labāko mājinieku rindās atzina Gintu Velmunski, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras ar 11 punktiem pakāpās uz 7.vietu turnīra tabulā.

"Lekrings" no Talsiem aizbrauc ar trim punktiem bagāžā

Čempione "Lekrings" Talsos ieradās aizkaitināta, jo savā iepriekšējā mača bija bezspēcīga un piedzīvoja zaudējumu ar 2:5 Ulbrokā. Spēles 11.minūtē tieši cēsnieki pēc Edgara Baloža metiena atklāja rezultātu (1:0), tomēr talsenieks Jānis Ragovskis drīz vien atbildēja ar realizētu soda metienu – 1:1. Kā vēlāk izrādījās, tie bija Talsu komandas goda vārti šajā mačā, jo Cēsu komanda aizsardzībā vairs nekļūdījās, bet uzbrukumā guva vēl četrus vārtus, svinot uzvaru ar 5:1.

Tikai vienam "Lekringa" spēlētājam bija vairāk par vienu rezultativitātes punktu - Andris Rajeckis savāca 1+1. Vārtsargs Normunds Krūmiņš atvairīja 19 no 20 pretinieku metieniem, bet labākā spēlētāja balva tika vienu vārtu autoram Kasparam Bernātam. Par labāko starp Talsu komandas florbolistiem atzina Ginteru Āboliņu, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. "Lekrings" pēc šīs uzvaras ar 17 punktiem pakāpās uz otro vietu turnīra tabulā.

"Rubene" izkapā uzvaru pār "Kuršiem"

Kocēnu "Rubene" šovakar savām laukumā uzņēma Liepājas "Kuršu", pēc pirmā perioda nonākot zaudētājās ar 1:2. Cīņas turpinājumā kocēniešiem četras reizes izdevās izvirzīties vadībā ar vienu vārtu pārsvaru (3:2, 4:3, 5:4 un 6:5), bet viesi vienmēr spēja atspēlēties – 3:3, 4:4, 5:5 un 6:6. Tā kā spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, abām komandām nācās aizvadīt papildlaiku, kurā no paša sākuma laukuma saimnieki atradās skaitliskajā mazākumā. Tas gan netraucēja tieši tobrīd "Rubenei" gūt savus uzvaras vārtus – ar precīzu metienu izcēlās Ritvars Bērziņš (7:6).

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo vārtu autors Ritvars Bērziņš, kuram šajā mačā divi goli. Pa 3 (2+1) punktiem savāca Ingars Matisons un Atis Stepāns. Par labāko starp liepājniekiem nosauca divu rezultatīvu piespēļu autoru Raiti Bušu, bet pa diviem goliem iemeta Miķelis Krūms un Ričards Dēvits. Kocēnu "Rubene", pateicoties šajā mačā izcīnītajiem diviem punktiem, ar 13 punktiem noturējās turnīra tabulas 5.vietā.

Valmieriešiem pārliecinošs panākums mačā pret "Pārgauju"

"Valmiera/ViA", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņēma Stalbes "Pārgauju", cīņu sāka vareni, jau pirmajās 18 minūtēs gūstot piecus bezatbildes vārtus 5:0. Viens no pieciem goliem tika iemests, spēlējot skaitliskajā vairākumā, bet divi – pat mazākumā. Ēc pirmā perioda mājinieki atradās vadībā ar 5:1. Otrajā trešdaļā Valmieras komanda panāca pat piecu vārtu pārsvaru (6:1), bet pēdējā periodā savu pārsvaru nosargāja, svinot pārliecinošu uzvaru ar 9:4.

Uzvarētāju rindās ar četriem iemestiem goliem izcēlās Gatis Liepiņš, bet labākā spēlētāja balva tika pasniegta Ivo Baldi, kura kontā 4 (3+1) punkti. Ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mārcis Mednis. Par labāko starp stalbiešiem atzina vienu vārtu autoru Edgaru Puriņu. "Valmiera/ViA" pēc šīs uzvaras ar 14 punktiem pakāpās uz 4.vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...